Πρόσφατα η ομάδα του Ftiaxto.gr έκανε ένα ταξιδάκι στο Παρίσι για μια έκθεση ειδών χειροτεχνίας και επέστρεψε με βαλίτσες γεμάτες ιδέες και καινούργια υλικά!

Φέτος η must τάση στο DIY είναι τα θερμοκολλητικά και ιδιαίτερα αυτά με glitter. Πήραμε μπόλικα από δαύτα και αμέσως πειραματιστήκαμε. Ό,τι πρέπει για μπλουζάκια και τσάντες. Μην μου πεις ότι δεν ψοφάς να φοράς μπλουζάκια με σχέδια που δεν θα έχει κανένας άλλος;

Για το μπλουζάκι της φωτό θα χρειαστείς:

Η εφαρμογή των θερμοκολλητικών είναι πολύ εύκολη, τα τοποθετείς στις θέσεις που θέλεις, σιδερώνεις και έτοιμο!

Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει (τα φέραμε και αυτά) και διακοσμητικά τρουκ που μπορείς να σιδερώσεις επάνω στο σχέδιο της μπλούζας ή της τσάντας για πιο ροκ καταστάσεις, καθώς και χρώματα για ύφασμα. Να μην σε κουράζουμε πολύ. Οι δυνατότητες είναι άπειρες.

DSC08583-2

DSC08590

Αρκεί να βρεις το μπλουζάκι που θέλεις να του αλλάξεις τα φώτα!

Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις σιδερώνοντας την μπλούζα σου, τα πάντα φαίνονται πιο όμορφα σε μια ατσαλάκωτη επιφάνεια. Επίσης αν θέλεις να κάνεις συνδυασμό σχεδίων, θα σε βολέψει να κόψεις τα σχέδια αυτά όσο πιο κοντά στο περίγραμμα για να έχεις καλύτερη ιδέα για το που θα τα βάλεις.

Αφού λοιπόν αποφασίσεις που θα βάλεις τι, ξεκινάς να σιδερώνεις τα σχέδια. Τα γυρίζεις με την καλή πλευρά (είναι αυτή που βλέπεις το σχέδιο) προς τα κάτω και κρατάς τα σίδερο από πάνω τους για 20 δευτερόλεπτα. Είναι σημαντικό να τα αφήσεις να κρυώσουν, έτσι και θα ξεκολλήσουν ευκολότερα και δεν θα καείς!

DSC08602

Στην συνέχεια, σιδερώνεις τα θερμοκολλητικά με χρυσόσκονη. Αυτά τα τοποθετείς με την καλή τους πλευρά (την γυαλιστερή όπου φαίνεται η χρυσόσκονη) προς τα πάνω, η κάτω πλευρά έχει την κόλλα. Χρησιμοποιείς το κομμάτι χαρτί που έχει μέσα η συσκευασία ή ένα πρόχειρο κομμάτι ύφασμα, ΠΡΟΣΟΧΗ δεν σιδερώνεις απευθείας πάνω στο θερμοκολλητικό! Όταν κρυώσει αφαιρείς το πλαστικό του κάλυμα. Μην το φοβηθείς αν το χαρτί κιτρινίσει ή αν το πλαστικό κάλυμα πετσικάρει από την ζέστη, η χρυσόσκονη είναι ασφαλής!

Αν θέλεις συνεχίζεις και με τα θερμοκολλητικά τρουκ, για τα οποία καλό είναι να τα σιδερώσεις χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι χαρτί ή ύφασμα. Επίσης, η συσκευασία δεν το λέει, αλλά καλό είναι να βάλεις ένα χαρτονάκι μέσα στην μπλούζα, γιατί φαίνεται η κόλλα τους είναι πολύ δυνατή και πέρασε και την πίσω πλευρά!

Η ποιότητα των θερμοκολλητικών είναι εντυπωσιακή, ο κατασκευαστής λέει ότι το μπλουζάκι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο μέχρι 30 βαθμούς και με την καλή του πλευρά γυρισμένη προς τα μέσα. Και όντως, το πλύναμε και δεν έπαθε τίποτα!

Άντε, γιατί το καλοκαίρι έφτασε!

DSC08609

DSC08600

Το Ftiaxto.gr κάνει Guest Edit στο ΓΚΡΕΚΑ για αυτό το Σαββατοκύριακο.