Το Nou-Pou.gr δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό στόχο την δημιουργία ενός ανεξάρτητου site για τα νότια προάστια, στα πρότυπα των local media που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Ο Μάνος Μίχαλος, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Νίκος Μίχαλος μας μίλησαν για το site τους που μυρίζει θάλασσα και μας καλούν για ένα drone πάνω από τις παραλίες και την θάλασσα από το Φάληρο μέχρι την Βάρκιζα.

Γιατί «φτιάξατε» το nou-pou.gr; Ποιοι το ξεκίνησαν και με ποιον στόχο;
Στόχος είναι η δημιουργία και η καθιέρωση ενός Μέσου που θα αγαπηθεί από τους κατοίκους των νοτίων προαστίων όλων των περιοχών, ενώ παράλληλα επιθυμούμε να γίνει το ίδιο αγαπητό και έξω από τα όρια της νότιας πλευράς της πόλης. Το Nou-Pou.gr δεν “γεννήθηκε” για να ενισχύσει την άποψη της μεγάλης εντοπιότητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους των περιοχών, όπως εμάς τους ίδιους φυσικά, αλλά για να αντιστρέψει ή ακόμη και καταρρίψει αυτή τη θέση. Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τη νότια πλευρά της πόλης όπως ακριβώς είναι και όχι όπως πέρασε στη συνείδηση ανθρώπων και Μέσων τα προηγούμενα χρόνια.

landmarks paidotopos1

Είναι τα νότια προάστια τα πιο όμορφα προάστια;
Για εμάς είναι και τα πιο όμορφα και αυτά που έχουμε τις περισσότερες και τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Προφανώς και η περιοχή που γεννήθηκες και μεγάλωσες θα έχει πάντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αλλά η αλήθεια είναι πώς η Αττική και η Αθήνα έχουν πολύ ωραίες γωνιές, λίγες όμως είναι σαν αυτές που διαθέτουμε εμείς εδώ, κοντά στη θάλασσα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος των νοτίων προαστίων;
Δεν ξεχωρίζουμε περιοχές αν και ο καθένας έζησε, μεγάλωσε και έχει στήσει τη ζωή του σε κάποιο σημείο των νοτίων προαστίων. Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Φάληρο, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρκιζα, Βάρη. Δεν κάνουμε διακρίσεις και τα μάτια μας φτάνουν ως το Σούνιο, πάμε βόλτες στον Πειραιά και γενικώς όπου υπάρχει θάλασσα.

Τι σημαίνουν για εσάς τα νότια προάστια;
Είναι το σχολείο μας, τα παιχνίδια στους δρόμους, σε πάρκα και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, οι εφηβικοί έρωτες, το περπάτημα από τη μία άκρη της Γλυφάδας στην άλλη, τα καλοκαιρινά μπάνια. Θέλουμε μια συνέντευξη μόνο για τις αναμνήσεις μας από το Νότο, για να καταφέρουμε να πούμε τις μισές από αυτές.

Τι ξεχωριστό μπορούμε να βρούμε στο site σας; Τι ύλη καλύπτετε;
Ανθρώπους καθημερινούς που έχουν να πουν ιστορίες, προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση, τάσεις και πράγματα που επικρατούν ανά καιρούς στα νότια προάστια και όχι μόνο, μια αγάπη για την ποπ κουλτούρα, το σινεμά και φυσικά κείμενα για παραλίες, θάλασσες και όσα χαρακτηρίζουν τα νότια προάστια. Στόχος μας είναι το Nou-Pou.gr να κερδίσει τη θέση του στο μεγάλο και αχανή χώρο του digital, πείθοντας τον αναγνώστη να το διαβάσει, να το μοιραστεί και κυρίως να το εμπιστευτεί για την ποιότητα και τη δημοσιογραφική εγκυρότητά του.

paidotopos2 joint gipedo floisvos faliro

Τι θέλγητρο θα έδινες σε κάποιον που δεν έχει έρθει ποτέ στα νότια προάστια για να έρθει;
Ένα drone πάνω από τις παραλίες και τη θάλασσα από το Φάληρο ως τη Βάρκιζα. Αρκεί αυτό για να έρθει και να μείνει για πάντα.

http://www.nou-pou.gr/

Κείμενο: Μαίρη Βαμβακά