Τα Τρωκτικά έχουν καταφέρει στο πέρασμα των αιώνων να χτίσουν ένα πολύτιμο δίκτυο φίλων για τους οποίους είναι πολύ περήφανα. Οι φίλοι μας έρχονται από πολλά διαφορετικά μέρη, κάνουν πολλά όμορφα πράγματα και όταν είναι στις καλές τους τα μοιράζονται με τον κόσμο. Σε μία στιγμή έντονης κοινωνικότητας, Τρωκτικά, ΦΥΤΑ και άλλες έμβιες φιλινάδες αποφασίσαμε να στήσουμε μια δημιουργική πλατφόρμα απ’ όπου θα μπορούμε να μοιράζομαστε με όλο τον κόσμο ό,τι φτιάχνουμε. Το καινούργιο παιχνίδι ονομάζεται Φυτίνη και θέλουμε να καλέσουμε κι άλλον κόσμο να έρθει να γίνουμε ακόμη περισσότερες (κι ολόκληρη τη γη μας ν’ αγκάλιαζε θαρρώ). https://www.facebook.com/ffytini

Κάποιος κακοπροαίρετος θα ρωτήσει, και γιατί χρειάζεται τώρα αυτό; Εμείς θα απαντήσουμε: τι εννοείς. Κι αυτός θα πει, τι δε καταλαβαίνεις, και ‘μεις θα πούμε: η φυτίνη χρειάζεται, είναι αναγκαίο προϊόν καθότι έχουμε πεθάνει στη βαρεμάρα κι εμείς και οι φιλινάδες και δε την παλεύουμε με την ελληνόφωνη (ή γκρης based) εναλλακτική μουσική παραγωγή. Απ’ την πολλή κιθάρα και τον αγγλόφωνο indie νταλκά κάπως τρώμε 90ζ φλασιές και στ’αλήθεια το συκώτι μας δε μπορεί να μεταβολίσει άλλη σοβαροφάνεια και μελαγχολικά αγόρια στη σκηνή. Κατάλαβες κακοπροαίρετε; Όχι, και αν είμαι εγώ κακοπροαίρετος εσείς δεν πάτε πίσω. Καλά θα το ξαναπώ αλλιώς: Η Φυτίνη θα φιλοξενεί ‘DIY/messthetics, παρακλάδια του spoken-word και ποίησης, πειραματικούς ντανταϊσμούς, αφαιρετικό ποστπάνκ, ό,τι έχει να κάνει με μέτα/άντι-τέχνη, νεο-καμπαρέ/μπουρλέσκ, κολλάζ, αβάντ-ποπ, ασόβαρη ΄σοβαρή μουσική’, και γενικώς ότι βρίσκεται στο σημείο στο οποίο μουσική και περφόρμανς αρτ τέμνονται, οτιδήποτε conceptually περίπλοκο’.

Αλλά επειδή δεν είμαστε μοντερνιστικά τσόλια να κοιτάμε μόνο τη μορφή της (αντι)τέχνης θέλουμε πολύ να αναδείξουμε και την κοινωνική διάσταση της δημιουργικής διαδικασίας. Έχουμε καταλάβει από μικρές ότι δεν έχουν όλα τα υποκείμενα ίδια πρόσβαση στο να μιλήσουν δυνατά, να κάνουν τέχνη, να νιώσουν καλά με τις εαυτές τους πάνω στη σκηνή, να νιώσουν αυτοπεποίθηση να εκθέσουν τη δημιουργικότητα τους στους άλλους τους απέξω. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας αυτούς/ες που δεν είχαν αυτόν τον χώρο να τους φέρουμε εδώ μαζί μας και να τους ακούσουμε με μεγάλη μεγάλη χαρά τιμώντας αυτήν την συνάντηση σαν κάτι σημαντικό και πολύτιμο. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε να οξύνουμε διάφορους ανταγωνισμούς (δηλαδής να ξενερώσουμε διάφορους femmeφοβικούς, ομοφοβικούς, μισογύνηδες κτλπ κακούς). Αλλά για να το εξηγήσουμε και με μπούλετ-πόιντς, αν είστε στην αριστερή στήλη μην μας στείλετε, αν είστε στην δεξιά (ως επί των πλείστων) σας αναμένουμε με λαχτάρα.

 

OXI

 

 

 

NAI

 

 

 

 

Ασκήσεις ύφους

                                                

 

Embodied experiences

 

Κιθάρες

 

Όλα τα υπόλοιπα όργανα (μαρίμπα,

λάπτοπ, πριόνι, θέρεμιν, ποτήρι)

 

Κουπλέ-ρεφραίν-κουπλέ

 

Ό,τι δομή θέλω θα βάλω

 

Παίζω με τη πλάτη στο κοινό/είμαι θλιμμένος

 

Είμαι σούργελο, είπαμε, αλλά δεν είμαι και τόσο γελοίος

 

Ανήκω σε υψηλή κουλτούρα

 

Ακούω Stockhausen και Έφη Θώδη

Συναβλίες με τη Μπάντα μου

 

Περφόρμανς αρτ

 

Τα αγόρια παίζουν μουσική καλύτερα

 

Ποδόσφαιρο και πολύ σου είναι αγάπη μου

 

Σοβαροφανείς υπαρξιακοί προβληματισμοί .

 

Μη σοβαροφανείς υπαρξιακοί προβληματισμοί (υπαρξιακό τσόλι, γνωστό και ως μελαντσόλϊα)

 

Χαρισματικός ταλεντούχος καλλιτέχνης

 

Κολεκτικέβες, antiartists, μετα-κυράτσες, καραγκιοζμπερντέδες, περνάμε-καλά-κιαυτό-βγαίνει-στο-κόσμο

 

Να προσθέσουμε ότι τα κάνουμε όλα αυτά χρησιμοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητες φτηνής παραγωγής και δωρεάν διακίνησης που έχουμε στο ίντερνετ. Δωρεάν διακίνηση ψηφιακών αρχείων και λογικά χρήματα γι’ αυτούς που διατηρούν το φετίχ δίσκου. Εντάξει η φυτίνη δε θα κυκλοφορεί μόνο δίσκους, έχουμε κατα νου να βγάλουμε επίσης κασέτες και γλάστρες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε λάηκ στο φέησμπουκ για να δείτε διάφορα τήζερς που έχουμε εκεί και να πάρετε μια ιδέα – πέρα από απ’ αυτά που γράφουμε εδώ – του τι ετοιμάζεται, και μετά να γράψετε ένα ντέμο με ‘μουσική’, βίντεο ή ό,τι νομίζετε ότι μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και ‘μεις θα σας απαντήσουμε (το ορκιζόμαστε).

ffytini@gmail.com

Για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ γίνονται οι guest editors στο grekamamag.gr.

http://troktika.bandcamp.com/