Παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα με funky ήχους στα αυτιά. Παλιακοί καναπέδες Chesterfield με τα καλιφορνέζικα Baxter στο ράφι. Original barber pole να στέκει σαν ζαχαρωτό έξω από το μαγαζί με μοντέρνα αισθητική. Αυτό είναι το The George Barber & Shop. Κράμα ενός old school μπαρμπέρικου με όλα εκείνα τα σύγχρονα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και να έχει χτίσει το δικό του φανατικό κοινό.

the_george_1

Ο Γιώργος Μαυροειδάκος και ο Γιώργος Παπαδάκης, δημιούργησαν πριν 3 χρόνια έναν χώρο στη Γλυφάδα, εν μέσω κρίσης, προσπαθώντας να καλύψουν το κενό που έβλεπαν στην αγορά της περιποίησης. Ο άνδρας των νοτίων δεν είχε ένα μέρος για να εμπιστευτεί τα μαλλιά και το πρόσωπό του. Όταν άνοιξε το The George, το πόσο σύντομα το αγάπησε ο κόσμος, δηλώνει ξεκάθαρα ότι αυτό το κενό που είχαν δει τότε τα παιδιά δεν ήταν απλά υπαρκτό αλλά τεράστιο.

Με πολυετή πείρα στο ανδρικό κούρεμα και τρομερή θέληση να εισάγουν στην αγορά των νοτίων ένα πιο σύγχρονο τρόπο ξυρίσματος με φαλτσέτα, το The George προσέφερε στον άνδρα ένα ολοκληρωμένο πακέτο περιποίησης. Και με την προσθήκη υπηρεσιών όπως η περιποίηση των λευκών ή τα προϊόντα για την περιποίηση της γενειάδας και του μουστακιού, νιώθεις ότι μπαίνοντας από την πόρτα στο 46Β της Μεταξά, θα πάρεις από τα παιδιά ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι μία φορά το μήνα. Την αίσθηση της καθαριότητας, το νέο look στο πρόσωπό σου, την ικανοποίηση ότι μπορείς μέσα σε λίγη ώρα να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου.

Η εμπειρία ξεκινά στους καναπέδες του The George όπου θα απολαύσεις έναν espresso χαζεύοντας στο iPad του καταστήματος.

the_george_6the_george_8

Ξέρεις τι θες να κάνεις στα μαλλιά σου; Συγχαρητήρια, ανήκεις στο 95% των ανδρών που κάθονται στην καρέκλα, γνωρίζοντας απόλυτα τι είναι αυτό που θέλουν να δουν στα μαλλιά τους φεύγοντας. Αν όμως δεν ξέρεις ή ακόμα κι αν θες μια αλλαγή, τα παιδιά στο The George είναι εκεί για να σου προτείνουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου στιλ.

Έχεις έρθει για ξύρισμα; Η μυσταγωγία του Hot Towel Shave ξυρίσματος περιλαμβάνει μια εναλλαγή από ζεστές σε κρύες πετσέτες, από το scrub του καθαρισμού στο After Shave Balsam για την προστασία της επιδερμίδας σου και την κρέμα ενυδάτωσης. Ο άνδρας δεν έχει συνηθίσει να τον ξυρίζει κάποιος άλλος. Αν όμως αφεθείς στα έμπειρα χέρια των παιδιών, θα ανακαλύψεις γρήγορα ότι είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα και ευχάριστα να σε ανανεώσει και να δώσει στο πρόσωπό σου αυτό που του λείπει και δεν του προσφέρεις εσύ.

the_george_3the_george_5

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ο άνδρας βρίσκει τρόπους και διεξόδους που τον κάνουν να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του. Πολλές φορές η διασκέδαση και η απόλαυση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το εγώ και όσα μπορείς να προσφέρεις αποκλειστικά στον εαυτό σου είναι αυτά που θα σε ξεκουράσουν, θα σε χαλαρώσουν και θα σε τέρψουν σε μια χρονιά που το χρειάζεσαι.

Το μισάωρο που θα περάσεις στην καρέκλα του The George είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Πέρνα μια βόλτα και θα μας θυμηθείς.

the_george_2

The George Barber & Shop: Αγγέλου Μεταξά 46Β, Γλυφάδα, τηλ: 2130049963

https://www.facebook.com/pages/The-George-Barber-Shop/274373335943027

Του Σπύρου Θεοχάρη

To nou-pou.gr κάνει για ένα σαββατοκύριακο guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.