Η πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία ήταν η Craft Microbrewery, που ιδρύθηκε το 1997.

Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ξεκίνησε την λειτουργία της το 2006.

Η Septem Microbrewery, στο Αυλωνάρι Ευβοίας, λειτούργησε πρώτη φορά το 2009.

Στην Αργολίδα, η Zeos Microbrewery, παρήγαγε την πρώτη ελληνική μπύρα σε πλαστική φιάλη, το 1999.

lager-yeast-beer-g

Οι μπύρες Volkan, ξεκίνησαν να παράγονται το 2012 για λογαριασμό της First Lomax, στο ζυθοποιείο της Zeos. Η πρώτη μπύρα ήταν η Volkan Black.

Το 2011, η Santorini Brewing Company, παρήγαγε τρεις μπύρες, τις Yellow Donkey, Red Donkey και Crazy Donkey.

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο παρήγαγε για πρώτη φορά την ΝΗΣΟΣ Pils, το 2013

Η Μικροζυθοποιία Χίου παρήγαγε για πρώτη φορά μια σκούρα, καπνιστή μπύρα τον Δεκέμβριο του 2013, την Smoked Robust Porter.

Τον Φεβρουάριο του 2014, οι μπύρες Voreia Pils και Voreia IPA, της Siris Microbrewery, απ τις Σέρρες, έκαναν την εμφάνισή τους.

DSC01628-g

Η Κρήτη έχει δυο Μικροζυθοποιία. Την Κρητική Ζυθοποιία, με την μπύρα Χάρμα η οποία δημιουργήθηκε το 2007 και τη Ρεθυμνιακή ζυθοποιία η οποία άρχισε να παράγει τη  μπύρα Brink’s το 2001.

Η εταιρεία ΕΛΙΞΗ κυκλοφόρησε το 2013 την μπύρα Delphi και την Άνοιξη του 2014, την μπύρα Marea, η οποία ανά 12.000 ετικέτες αλλάζει την ιστορία που υπάρχει στην ετικέτα της.

Υπάρχουν πολλές ακόμα μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα, που αναπτύσσονται ή δυστυχώς ανέστειλαν την λειτουργία τους.

Στις μικροζυθοποιίες λογίζονται και οι Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα). Ενώ έχουν μεγάλες εγκαταστάσεις, η παραγωγή τους είναι ακόμα οριακή για να ανήκουν στις μικροζυθοποιίες.

shutterstock_191690591-g shutterstock_171896594-b

Οι BeerBartender κάνουν για ένα Σαββατοκύριακο guest στο site του ΓΚΡΕΚΑ.