Αυτές είναι δύο ιστορίες σε μία! Τις συνδέουν μία πετυχημένη συνεργασία και η Ελλάδα! Αφορά μια καλλονή Ελληνο-Κύπρια μαγείρισσα που κάνει γνωστή την κουζίνα μας στην Αγγλία αλλά και σε όλον τον κόσμο και μια αλυσίδα ελληνικών εστιατορίων στο Λονδίνο που τρελαίνει κάθε ντόπιο και τουρίστα με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τις ελληνικές βραδιές που διοργανώνει…Η πανέμορφη Tonia Buxton και τα εστιατόρια The Real Greek!

LONDON

Το πρώτο The Real Greek εστιατόριο, άνοιξε στο Λονδίνο το 1999. Η ανταπόκριση ήταν θερμή και έτσι σήμερα υπάρχουν 7 εστιατόρια διασκορπισμένα στην Αγγλική πρωτεύουσα τα οποία δεν σερβίρουν απλά ελληνικό φαγητό, αλλά εκπαιδεύουν τους πελάτες τους στον Greek Way όχι μόνο του να τρως και αλλά και του τρόπου διασκέδασης μας. Μεζέδες στο κέντρο του τραπεζιού, φαγητό που τρώγεται με το χέρι όπως κλασσικά σουβλάκια με γύρο και ελληνική μουσική που πολλές φορές καταλήγει σε χορό μέχρι το πρωί.

Συναντήσαμε τον Χρήστο Καρατζένη, Managing Director των The Real Greek και μας φιλοξένησε στο εστιατόριο που βρίσκεται στο Bankside, ακριβώς δίπλα στο ποτάμι. Στην παρέα μας και η φίλη & Food Blogger Gourmelita, αλλά και η Tonia Buxton, η οποία έχει αναλάβει το μενού των εστιατορίων.

Tonia Buxton

H Tonia, είναι πραγματικά μια υπέροχη γυναίκα. Full δραστήρια, ισορροπεί την ζωή της μεταξύ μαγειρικής, εκπομπών, βιβλίων μαγειρικής και του ρόλου της συζύγου και μητέρας 4 παιδιών. Έχει βάλει στόχο να διαδώσει την Ελληνική και την Κυπριακή κουζίνα σε όλο τον κόσμο και τα καταφέρνει καλά, αφού η εκπομπή της My Greek Kitchen μεταδίδεται ήδη από το Discovery Channel και είναι ιδιαίτερα αγαπητή.

Όσο συζητούσαμε, οι μεζέδες συνέχισαν να καταφτάνουν στο τραπέζι τοποθετημένα κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο, σε αυτές τις έξυπνες κατασκευές που σου αφήνουν αρκετό χώρο για να παραγγείλεις κι άλλα. Τα δοκιμάσαμε όλα και ξεχωρίσαμε την δροσερή σαλάτα κους κους της Τόνιας, τη νόστιμη και αέρινη ταραμοσαλάτα αλλά και την κοιλιά χοιρινού που μαγειρεύεται με τις ώρες και σε ξεγελάει ότι είναι γύρος. Ο Χρήστος μας εξήγησε ότι γίνονται πολύ συχνά δοκιμές του καταλόγου, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ποιότητα, όσο και η ελληνικότητα των πιάτων.

Tonia Buxton 2

Στο τέλος το τραπέζι μας θύμιζε Κυριακάτικο καλοκαιρινό τραπέζι, κάπου σε ένα νησί. Πηρούνια τσιμπούσαν με ταχύτητα τους μεζέδες, δυνατά γέλια, άφθονο ελληνικό κρασί να μας ζαλίζει τόσο όμορφα (ο Τσάνταλης εμφιαλώνει κρασί με την ετικέτα The Real Greek) και ο καιρός στο Λονδίνο σα να τον φέραμε μαζί μας από την Ελλάδα.

Φύγαμε χορτασμένοι από Ελλάδα από την πιο πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Χαρούμενοι που γνωρίσαμε εξαιρετικούς ανθρώπους που διαδίδουν την κουζίνα και την κουλτούρα μας σε όλον τον κόσμο, όχι με χαζοτουριστικά τερτίπια, τσολιάδες και παρθενώνες. Αλλά με ποιότητα, αυθεντικότητα και σκληρή δουλειά.

#Love #Only,
Madame Ginger

Words: Δημήτρης Αφεντάκης
Creative Work: Lunik.Lab

Η Madame Ginger κάνει για ένα Σαββατοκύριακο guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ. 

http://www.madameginger.com/

Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag