Σε κάθε φωτογράφιση που θα πάω να κάνω, κάτι θα με τρατάρουν. Είμαι ενοχική με το φαγητό, είμαι λιγούρα και σχεδόν ποτέ δεν θα πω όχι. Καταναλώνω τα πάντα με μεγάλη λαιμαργία και αρκετές δεύτερες σκέψεις μετά.

Η Ιωάννα Χαλμούκη είναι σίγουρα η νικήτρια της καρδιάς μου και του στομαχιού μου. Την πρώτη φορά που πήγα σπίτι της για φωτογράφιση, έφυγα με τρία κουτιά γλυκά. Τα καλύτερα ήταν κάτι μπισκότα βρώμης με cranberries και ξηρούς καρπούς. Την δεύτερη φορά που την φωτογράφισα στο καινούργιο της σπίτι έφαγα cake pops (σας παρακαλώ, την επόμενη φορά κάντε το ολόκληρο cake, ΚΑΝΕΙΣ δεν χορταίνει απλά με ένα cake pop).

ioanna chalmouki

Στη λίστα αυτή σίγουρα θα μπει μέσα και η Δέσποινα η Ισοπούλου, που συγκατοικεί με το αγόρι της τον Πάρη, ο οποίος μπορεί ανα πάσα στιγμή να αλλάξει καριέρα και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Οι μπρουσκέτες με τυρί από την Νάξο (ή ήταν η Τίνος;;;), ελαιόλαδο και ξεροψημένο jamon έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μου (και την περιφέρειά μου).

despoina isopoulou

Πρόφαση runner up η Άννα η Κρεμμύδα, που την φωτογράφισα στο Dubai και γέμισε ένα τραπέζι με τοπικά γλυκά που χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί δεν δοκίμασα λίγο από το καθένα.

anna kremmyda

Το θέμα όμως είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί μας πιάνει τόσο μεγάλη μανία να βλέπουμε ατελείωτες εικόνες φαγητού. Μάλλον νιώθουμε ότι αν το δούμε, θα πάρουμε την ίδια χαρά με το να το τρώγαμε; Φάτε μάτια ψάρια; Και εγώ σε αυτούς συγκαταλέγομαι, δεν λέω, και θα στρογγυλοκαθήσω και μπροστά στην τηλεόραση να δω τον κάθε Master Chef από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη.

stefanos-papadopoulos-2

Και ναι, φυσικά και πιστεύω στην δύναμη του φαγητού να γεφυρώνει σχέσεις, να σπάει το πάγο σε αμήχανες στιγμές και να κάνει μια γνωριμία πολύ πιο εύκολη. Όλοι έχουν άποψη για το φαγητό.

christina-korovessi

Αλλά πραγματικά, γιατί χρειαζόμαστε τόσο μεγάλο βομβαρδισμό με φαγητά; Και μια κουβέντα είναι ωραία, και μια βόλτα και μια σχέση. Γιατί δεν βλέπω το timeline μου να γεμίζει με τους τοπ τεν περιπάτους που μπορείς να κάνεις εντός και εκτός Αθηνών; Γιατί πιστεύουν όλοι πως πραγματικά χρειάζομαι κάποιον να μου προτείνει που να φάω; Γιατί μας έχει πιάσει ένας πανικός να βρούμε το πιο κρυφό ταβερνάκι στην πιο χωμένη γωνιά της πόλης;

Δεν έχουμε τίποτα άλλο πια να μοιραστούμε;

thodoris-markou-24

Από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τη Δευτέρα το πρωί η [imatioθì<k>i] κάνει guest editing στο site του ΓΚΡΕΚΑ.