Οι nico & jo είναι δυο νέες σχεδιάστριες μόδας που γνωριστήκαν στη σχολή μόδας, όπου σπούδαζαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν πριν περίπου από ένα χρόνο το brand name “Pop Grammaire. Τα ρούχα τους μπερδεύουν το pop με το κλασικό, χαρακτηρίζονται από απλότητα, ρομαντισμό, vintage στοιχεία και αποπνέουν μια διάθεση ανατροπής. Μιλούν στο ΓΚΡΕΚΑ, παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους και εξηγούν γιατί θα ήθελαν να ντύσουν τη Γωγώ Τσαμπά.

Πώς πρόεκυψε το όνομα Pop Grammaire;
Η επιλογή του ονόματος δεν ήταν τυχαία. Διαλέξαμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό λέξεων έτσι ώστε να εκφράσουμε το πολύπλευρο στυλ μας. Από τη μία το παιχνιδιάρικο και ανάλαφρο ύφος που χαρακτηρίζει την ποπ κουλτούρα και από την άλλη το αυστηρό και σε κανόνες κλασικό στυλ.

tumblr_msgxqrU1591sd996io8_r1_1280 tumblr_msgwux7JCS1sd996io1_1280 3 13

Πότε ξεκινήσατε και ποιο θεωρείτε ότι είναι το «σήμα κατατεθέν» των ρούχων σας;
Είμαστε νέες στο χώρο! Δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι συγκεκριμένο που να μας σηματοδοτεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κάθε collection προσπαθούμε να εμπνεόμαστε από διαφορετικά πράγματα.

Τι σας εμπνέει στην Αθήνα;
Η καθημερινότητα στην Αθήνα είναι κάτι που μας εμπνέει πολύ. Μας αρέσει πολύ το γεγονός ότι δεν είναι μία αποστειρωμένη πόλη. Με μία βόλτα στο κέντρο μπορείς να δεις πράγματα που θα σε ξαφνιάσουν, θα σε κάνουν να γελάσεις ή ίσως να σε εκνευρίσουν, το σίγουρο είναι ότι δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο!

Χρώματα που αγαπάτε;
Σίγουρα το μαύρο και το άσπρο. Αλλά υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί χρωμάτων που μας αρέσουν όπως το γκρι και το λεμονί.

Είστε στα πρώτα βήματα. Έχετε αρχίσει να κερδίζετε χρήματα; Μπορεί αυτή η ενασχόληση με τα ρούχα ν’ αποτελέσει την κύρια επαγγελματική σας δραστηριότητα;
Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα και συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για βιοπορισμό, έχοντας και επίγνωση της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Παρ’ όλα αυτά η απόφαση μας να ασχοληθούμε με τη δημιουργία ρούχων, πάρθηκε από την ανάγκη μας να εκφραστούμε δημιουργικά και όχι απαραίτητα για να πλουτίσουμε αλλά άμα γίνει και αυτό δεν μας χαλάει καθόλου!

Ποιο δημοφιλές πρόσωπο θα θέλατε να ανεβάσετε σε catwalk;
Δεν θα θέλαμε κάποιο διάσημο πρόσωπο, αλλά καθημερινά άτομα όπως οι φίλες μας που αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς με την ιδιαίτερη ομορφιά και προσωπικότητά τους.

18 14 9 20

Ποιον διάσημο θα θέλατε να ντύσετε και τι θα του φορούσατε;
Τη Γωγώ Τσαμπά. Θα επιλέγαμε κάτι σικ και σέξυ για να βγάλουμε την θηλυκότητα που έχει και δεν την εκφράζει.

Υπάρχει κάποιος σχεδιαστής ή σχεδιάστρια που αποτελεί το απόλυτο πρότυπο σας;
Δεν έχουμε πρότυπο κάποιο σχεδιαστή όμως θαυμάζουμε αρκετούς, είτε για την προσωπικότητα είτε για τις δημιουργίες τους. Όπως η Εlsa Schiaparelli για την σουρεαλιστική της ματιά στα ρούχα, καθώς τον Yohji Yamamoto για την προσωπικότητα και τον μινιμαλισμό του.

Ποιο μέρος της διαδικασίας δημιουργίας ρούχων σας συναρπάζει περισσότερο;
Μας συναρπάζει όλη η διαδικασία! Η επιλογή υφάσματος, η κατασκευή του πατρόν αλλά κυρίως η σύλληψη της ιδέας για το κάθε ρούχο και η μεταξύ μας συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μέχρι να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Μια γειτονιά της Αθήνας που θα θέλατε να κάνετε επίδειξη ομορφιάς – catwalk;
Σε μία απρόοπτη τύπου »flash mob» επίδειξη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών στον πεζόδρομο της Ερμού.

23 22 6

Επόμενα σχέδια;
Προς το παρόν τα σχέδια μας περιλαμβάνουν την δημιουργία της επόμενης μας κολεξιόν.

Συνέντευξη: Λάμπρος Αραπάκος
Photos by: Rosie Roadhouse!
Models: Maggie S. – Katerina P.

Περισσότερα για τις Pop Grammaire:

http://pop-grammaire.tumblr.com/

https://www.facebook.com/popgrammaire