Υλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού ή σφολιάτα

1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας

Για τη γέμιση

200 γρ. χοιρινή πανσέτα (ή άκοπο καπνιστό μπέικον), κομμένη/ο σε μικρά κυβάκια

1 πιπεριά κόκκινη

4 αβγά

100 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. Φιλαδέλφεια

200 γρ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

maintanos 3

Εκτέλεση

Λαδώνεις ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ. με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Στρώνεις με προσοχή το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Με ένα πιρούνι τρυπάς τη ζύμη σε διάφορα σημεία και την αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο΄.

Ψήνεις στους 200cc μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα για 10 λεπτά.

Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και χωρίς να προσθέσεις λιπαρή ουσία, σοτάρεις τα κυβάκια της πανσέτας (ή του μπέικον) για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους.

Ρίχνεις και την κόκκινη πιπεριά.

Συνεχίζεις να σοτάρεις για 1 λεπτό ακόμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το σύρμα τα αβγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε άλλο μπολ ανακατεύεις την κρέμα γάλακτος με το Φιλαδέλφεια και αδειάζεις το μείγμα στο μπολ με τα αβγά. Προσθέτεις την πανσέτα (ή το μπέικον), τη μισή γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύεις καλά.

Αφαιρείς από τον φούρνο την τάρτα και προσθέτεις το μείγμα πασπαλίζοντας το τυρί από πάνω.

Ψήνεις την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.

Τη σερβίρεις ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύεις με πράσινη σαλάτα.

Ο maintanos.com κάνει guest editing για ένα Σαββατοκύριακο στο site ΓΚΡΕΚΑ.