Έχοντας φτάσει σχεδόν στο τέλος αυτού του guest editing σαββατοκύριακου στη Greka, κάποιοι μικροί φίλοι μας ρωτάνε: και τί θα γίνει με το μέλλον; Καλά μας τα λέτε, αλλά και εμείς τί πρέπει να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε;  Σας ξέρω, είστε κι εσείς φρέσκες φατσούλες, έτοιμες να αρπάξουν τη ζωή από τα κέρατα και να φέρουν τα πάνω κάτω. Η κατάσταση όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σας γεμίζει αγωνίες. Καταλαβαίνουμε τα άγχη σας και θέλουμε να σας βοηθήσουμε.

SEP to diagramma

Συνεργαστήκαμε γι αυτό το σκοπό με διάφορους κοινωνιολόγους και ανθρωπολόγους και χωρίς να έχουμε καμιά διάθεση να σας απογοητεύσουμε, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο παρακάτω διάγραμμα, που αποτελεί κομμάτι πολυετούς έρευνας. Μελετήσαμε τις πορείες 20.000 ελλήνων από τη δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα και φτιάξαμε ένα διάγραμμα που μελετά την αναπόφευκτα εντροπική εργασιακή κίνηση του έλληνα από τα 20 του μέχρι τα 50+ του. Εμβαθύναμε σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με εναλλακτικές κουλτούρες κι όχι σε επαγγέλματα των οποίων οι πορείες είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα απαίσιες (π.χ. δημοσιογράφος, δικηγόρος κ.ο.κ.).

Εντοπίστε λοιπον τα δικά σας χαρακτηριστικά / ενδιαφέροντα στην ηλικία των 20, και με μαθηματική νομοτέλεια, προβλέψτε την πορεία της ζωής σας μέσα στις επόμενες δεκαετίες! Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να μην ξαναπείτε ποτέ «αχ, πως τα φέρνει έτσι η ζωή» και να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ γίνονται οι guest editors στο grekamamag.gr.

http://troktika.bandcamp.com/