Ο Miltiades είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Πριν από τη δημιουργία της δισκογραφικής εταιρίας Nous τον Φεβρουάριο του 2013 και την κυκλοφορία του πρώτου EP του βρισκόταν στην αφάνεια, παρόλο που ασχολείται με τη μουσική εδώ και εννιά χρόνια. Ξεκίνησε να φτιάχνει κομμάτια με έναν φίλο του που γνώρισε στη σχολή και από το 2009 ήρθαν τα DJ set και οι live εμφανίσεις. «Γράφω μουσική κυρίως για την προσωπική μου ευχαρίστηση και θα συνεχίσω όσο με ευχαριστεί και όσο το νιώθω», λέει. Δεν με ενδιαφέρει αν έχει απήχηση ή όχι». Δεν του αρέσει να χαρακτηρίζει την μουσική του. Δεν του αρέσει καθόλου η προσωπική προβολή και ούτε να μιλάει για τον εαυτό του. Προτιμά ο κόσμος να εστιάζει την προσοχή του μόνο πάνω στην δουλειά του. Η δημιουργία γι’ αυτόν είναι ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα που προϋποθέτει απομόνωση.  Πιστεύει ότι στην Ελλάδα η χορευτική σκηνή δεν ήταν ποτέ μεγάλη και η χορευτική μουσική δεν είχε μαζική απήχηση. «Είναι κάτι που αποδέχομαι και το βιώνω. Τα τελευταία χρόνια τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά η σκηνή παραμένει η ίδια», λέει. Ο πρώτος δίσκος που αγόρασε ήταν το “Smokers Delight” των Nightmares on Wax. Δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. «Μια χαρά είμαι εδώ», απαντάει λακωνικά.

Στα προσεχή σχέδιά του είναι ένα νέο remix στο Nous004, ένα προσωπικό EP και ένα κομμάτι για μια συλλογή της Appian Sounds.

Στο Plissken Festival εμφανίζεται στις 07.06.14 στο Outdoor Club Stage @ Κτίριο 56

miltiades (9)mmm

 

Κείμενο: Μαρία Παππά

Φωτογραφίες: Πάρης Ταβιτιάν

Περισσότερα στο τεύχος που μπορείς να αγοράσεις με ένα κλικ εδώ [και να έρθει στο σπίτι σου], όπου κι αν βρίσκεσαι. Από σήμερα υπάρχει και στα κεντρικά περίπτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.