Οngoing σειρές anime τις οποίες βλέπω, μου αρέσουν, αγαπώ!

One Piece

one piece

Λίγα μπορεί να πει κάποιος για τη συγκεκριμένη σειρά. Μέχρι στιγμής μετράει 681 επεισόδια (ούτε η Λάμψη τόσα) και ο δημιουργός της σειράς ισχυρίζεται πως έχει στο μυαλό του να βγάλει άλλα τόσα! Η σειρά ασχολείται με το μαγαλύτερο κυνήγι θυσαυρού που έχει γίνει ποτέ (το λεγόμενο one piece) από τον μεγαλύτερο πειρατή που υπήρχε στη γη, λίγο πριν εκτελεστεί. Ο Monkey D. Luffy, λοιπόν, αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του πειρατικό πλήρωμα και να γίνει ο καινούριος βασιλιάς των πειρατών. Θεότρελοι χαρακτήρες, καταπληκτικός σχεδιασμός, αμέτρητες ανατροπές και πολλά πολλά devil fruits!

Fate / Stay night: Unlimited blade works

fate stay night

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από έναν πόλεμο μεταξύ masters & servants για την απόκτηση του Holy grail, το οποίο θα εκπληρώσει την ευχή του κατόχου του μόλις το αποκτήσει. Για να το αποκτήσει, βέβαια, κάποιος θα πρέπει να σκοτώσει όλους τους υπόλοιπους που μάχονται γι’ αυτό, άρα πέφτει πολύ ξύλο στη σειρά! Υπερβολικοί χαρακτήρες, καλά voice overs και πολύ ωραίο soundtrack σε μία σειρά που στην ουσία είναι το remake του αρχικού Fate/Stay night, απλά πλεόν διαδραματίζεται μέσα από τα μάτια της αρχικής συμπρωταγωνίστριας. Αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή που δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον της.

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul

Το σκηνικό διαδραματίζεται σε μία Ιαπωνία όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα Ghouls, ανθρωπόμορφα “τέρατα” τα οποία τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα (yummy). Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένα κλαψιάρικο μαθητούδι το οποίο μετά από μία περίεργη σειρά γεγονότων γίνεται μισός Ghoul και μισός άνθρωπος και παλεύει (σε εκνευριστικό βαθμό) να καταλάβει τί είναι πλέον και τί πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα. Η σειρά βρίσκεται στη δεύτερη της season (η οποία ξεκίνησε ψιλοχάλια, αλλά ευτυχώς έστρωσε τώρα) και είναι πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής. Το μόνο αρνητικό είναι πως όλες σχεδόν οι gore στιγμές είναι λογοκριμένες και δεν μπορείς να δεις και πολλά. Κρίμα.

Jojo’s bizarre adventure

Jojos bizzare adventure

Εντάξει, αυτή τη σειρά απλά την αγαπώ! Τόση πόζα ούτε στο American next top model! Η σειρά δείχνει σε χρονικά σειρά πώς ένα ολόκληρο timeline ασχολείται να σώσει τον κόσμο από το υπέρτατο κακό που τους απειλεί. Έχουμε να κάνουμε σε κάθε season και με έναν/μία διαφορετικό/ή Jojo που παλεύει για το καλό όλων ή απλά επειδή το θέλει! 80’s αισθητική, τέρμα εκνευριστικοί χαρακτήρες (τις περισσότερες φορές), πόζες απίστευτες -πολλές φορές απλά πέθαινα στα γέλια- και σενάριο που σε κρατάει. Έχοντας διαβάσει το manga, απλά ανυπομονώ για τις επόμενες seasons.

Fairy Tail

fairy tail

Μάγοι που ζουν σε guilds και βγάζουν χρήματα για να ζήσουν μέσα από requests απλών ανθρώπων, ιπτάμενες μαγικές γάτες, σεξοπαρανοϊκοί χαρακτήρες, dragon slayers και πολύ πολύ γέλιο είναι το Fairy Tail. Μία σειρά που δεν παίρνει και πολύ σοβαρά τον εαυτό της, αλλά δεν μας πειράζει και πολύ. Το γέλιο χαρίζεται άφθονο ακόμα και σε πολύ σοβαρές καταστάσεις, κι αυτό προσωπικά μου άρεσε. Το κακό είναι ο σχεδιασμός που σε μερικά επεισόδια είναι απλά φρικτός και είναι κρίμα, διότι το manga -εν αντιθέσει- είναι πολύ πιο προσεγμένο. Παρ’όλα αυτά το παρακαλουθώ ευχάριστα και το προτείνω!

Kiseijuu: Sei No Kakuritsu

Kiseijuu Sei No Kakuritsu

Το παραδέχομαι, η σειρά αυτή είναι απλά άρρωστη! Φαίνεται άλλωστε κι από το πρώτο επεισόδιο όπου στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα έχουμε και τον πρώτο grotesque θάνατο. Ένα ωραίο βράδυ λοιπόν στο όμορφο Τόκυο ξεκίνησε να βρέχει εξωγήινους οργανισμούς, οι οποίοι εισέβαλαν στα σώματα πολλών ανθρώπων μέσα από τα αυτιά τους, με αποτέλεσμα να κυριέψουν το μυαλό τους και να μεταλλάξουν τα σώματά τους -φυσικά με αηδιαστικό τρόπο. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας από τους άτυχους αυτούς ανθρώπους που “μολύνθηκε”, με την μόνη διαφορά πως επειδή είχε ακουστικά στ’αυτιά του κι άκουγε μουσική (seriously now?) το παράσιτο κυρίευσε το δεξί του χέρι κι όχι το μυαλό του. Τώρα αναγκαστικά οι δυό τους θα πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν και να προσπαθούν να επιβιώσουν, μιάς και τα υπόλοιπα εξωγήινα όντα προσπαθούν να τους σκοτώσουν μέρα παρά μέρα. Ενδιαφέρον σενάριο, πολύ θάνατος και αηδιαστικές υπάρξεις. Το αγαπώ ήδη…

Hunter X Hunter

Hunter X Hunter

Φαντασία, φαντασία, φαντασία… Τέσσερις εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σ’ένα επικίνδυνο exam για να γίνουν επίσημοι hunters, ο καθένας βέβαια για διαφορετικό σκοπό. Ένα πολύ δυνατό cast που εύκολα και γρήγορα αρχίζεις να νοιάζεσαι γι’αυτό. Ανατροπές, φοβερές μάχες και πολύ έξυπνο σενάριο, όπως επίσης και ο υπεργαμάτος Hisoka, ένας από τους καλύτερους “κακούς” που υπάρχουν! Σημείο αναφοράς το πολύ καλό soundtrack της σειράς με πολλά ορχιστρικά κομμάτια. Δυστυχώς είναι σε μικρή παύση αυτή τη περίοδο αλλά σύντομα  θα ξεκινήσει και πάλι!

Have fun watching anime!