studdleapp_DSC1947

«Ποιος πηγαίνει τώρα στην σχολή; Βαριέμαι να τρέχω για τα συγγράμματα και τελικά σε ποια βιβλιοπωλεία θα τα βρω; Η εξεταστική πότε ξεκινάει, η γραμματεία τι ώρα είναι ανοικτή, πάλι απεργία έχει;». Είναι μερικά από τα αναρίθμητα ερωτήματα που κάναμε όλοι καθημερινά κατά την διάρκεια της φοιτητικής μας ζωής. Όμως στην εποχή που όλα είναι ένα ‘κλικ’ μακριά, μια ομάδα νέων ανθρώπων δημιούργησε την εφαρμογή «Studdle» που ήρθε για να λύσει όλες τις απορίες και να γλιτώσει πολλούς από την άσκοπη μετακίνηση. Ιδρυτής του Studdle είναι ο Δημήτρης Κανέλλης, ενώ την υπόλοιπη ομάδα συναποτελούν οι Τσιγουρής Δημήτρης, Σταματιάδης Αποστόλης, Μαυρομμάτης Γιώργος, Κορκοφίγκας Αντώνης και Κοκκόση Χρύσα. Όλα τα παιδιά δουλεύουν παράλληλα με το τρέξιμο της εφαρμογής και για αυτό στην συνάντηση μας ήρθαν οι δύο Δημήτρηδες. Κάναμε μια βόλτα από την Νομική Σχολή, είδαμε, ακούσαμε, γελάσαμε και σχολιάσαμε όπως όλοι οι φοιτητές που βρίσκονταν γύρω μας. Ο ιδρυτής, Δημήτρης Κανέλλης, ανέλαβε να μας λύσει απορίες σχετικά με την εφαρμογή. Και όχι μόνο.

studdleapp_DSC1969

Ποιες σκέψεις σε οδήγησαν στην δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής;
Ήταν σκέψεις που  ήρθαν κυρίως κατά τη διάρκεια μιας εξεταστικής που ήθελα να έχω το πρόγραμμα στο κινητό μου και ο μόνος τρόπος ήταν να το βγάλω φωτογραφία. Ωστόσο, η αρχική ιδέα προήλθε από μια παρόμοια εφαρμογή που αφορούσε μόνο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Βλέποντας ότι ήταν κάτι που είχε απήχηση στους φοιτητές αποφασίσαμε να το υλοποιήσουμε για όλες τις σχολές.

Γιατί Studdle και με τι τρόπους θα την  διαδώσετε;
Θέλαμε να βρούμε ένα όνομα που να μην παραπέμπει κάπου αλλά συγχρόνως να κρύβει μέσα του τη λέξη student. Μετά από αρκετές προτάσεις και ιδέες καταλήξαμε στο Studdle. Κυρίως, προσπαθούμε να διαδώσουμε την εφαρμογή μέσα από τα social  media αλλά κι από φοιτητές σε φοιτητές. Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει αρκετά καλό feedback που θα βοηθήσει την εφαρμογή να διαδοθεί  από στόμα σε στόμα.

Τι σχόλια σας κάνουν οι φοιτητές;
Τα περισσότερα σχόλια είναι ενθαρρυντικά, αλλά όπως σε κάθε νέα προσπάθεια δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους με την πρώτη. Υπάρχουν κάποιες σχολές που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στην εφαρμογή με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται ακόμα όλοι οι φοιτητές.

studdleapp_DSC2011studdleapp_DSC2002studdleapp_DSC1993

Ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι ένα κλικ μακριά;
Τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να είναι. Καλείς ταξί μ’ ένα κλικ, μιλάς σε φίλους σου στο Λονδίνο μ’ ένα κλικ και παραγγέλνεις φαγητό μ’ ένα κλικ. Γιατί να μη βλέπεις και τα μαθήματα σου μ’ ένα κλικ;

Τι χρειάζεται μια ιδέα για να γίνει πράξη;
Μια καλή ομάδα και αρκετή δουλειά. Είναι πολλοί που λένε πως αρκεί να έχεις την ιδέα, ωστόσο αυτό από μόνο του είναι αρκετά άστοχο. Ιδέες έχουμε όλοι μας καθημερινά. Το δύσκολο κομμάτι είναι η υλοποίηση, δηλαδή να φτάσεις από την σκέψη σε κάτι πρακτικό που είναι ακριβώς όπως το είχες φανταστεί.

Πώς ορίζεις την δημιουργία;
Η δημιουργία δεν ορίζεται και έτσι πρέπει. Με το να ορίσεις την δημιουργία είναι σαν να της βάλεις όρια και ακριβώς αυτό είναι που δε πρέπει να γίνει.

Χωρίς στόχους που μας εξελίσσουν, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ζωή μας;
Δύσκολο έως αδύνατο. Σκοπός των στόχων δεν είναι να τους πετύχουμε αλλά να καταφέρουμε εμείς να γίνουμε καλύτεροι καθώς προσπαθούμε να τους πετύχουμε. Όσο προσπαθείς ή όσο δουλεύεις πάνω σε κάποιο project, πάντα βγαίνεις κερδισμένος.

studdleapp_DSC1979

Τελικά, για όλα υπάρχει μια λύση αρκεί να ξέρουμε να την σκεφτούμε;
Για όλα υπάρχει μια λύση είτε εύκολη είτε δύσκολη. Το θέμα είναι να την εφαρμόσουμε εκτός από το να την σκεφτούμε.

Οι νέοι σήμερα διεκδικούν ή εφησυχάζονται;
Υπάρχουν νέοι και στις δύο κατηγορίες.  Όσοι νέοι εφησυχάζονται δεν σημαίνει πως αργότερα δεν θα διεκδικήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τι σύνθημα θα έγραφες σε ένα τοίχο και τι θεωρείς επαναστατικό;
«aut Caesar aut nihil», είτε Καίσαρας, είτε τίποτα. Επαναστατικό στην εποχή μας θεωρώ το γεγονός ότι όταν πολύ εύκολα κάποιος αντί να απογοητευτεί και να συμβιβαστεί, κάνει το αντίθετο. Δηλαδή, να προσπαθεί και να δημιουργήσει κάτι από την αρχή.

Υπάρχουν κάποιες εικόνες που θυμάσαι από την Σχολή και σε έχουν επηρεάσει στο τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα;
Σίγουρα τα χρόνια που πέρασες ως φοιτητής σε επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Γενικά, από την σχολή μου έχω θετικές εμπειρίες  που με βοήθησαν να αντιμετωπίζω τα πράγματα με υπομονή και επιμονή.

studdleapp_DSC1915studdleapp_DSC1985studdleapp_DSC1957

Σε τι περιβάλλον μεγάλωσες και  αποτύπωσε μου  κάποια παιδικά κλικ που να τα θεωρείς σημαντικές στάσεις.
Πάντα έχω στο μυαλό μου το μήνυμα δικαιοσύνης και ισότητας που ήθελαν να μας περάσουν οι γονείς μου ακόμη και στους πιο μικρούς μας καβγάδες με το μεγαλύτερο αδελφό μου. Όσα πράγματα μαθαίνουμε σαν παιδιά, και τα καλά και τα κακά προφανώς, νομίζω μας ακολουθούν σε όλη τη ζωή μας και δύσκολα αλλάζουν.

Πού αναζητάς την ηρεμία;
Μ’ αρέσει να κάνω βόλτα στη θάλασσα και να ξεφεύγει το μυαλό μου. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ηρεμεί και να χαλαρώνει κάποιος.

Η αγαπημένη σου περιοχή στην Αθήνα και γιατί καθώς και ποιο το ωραιότερο ταξίδι σου;
Το Παλαιό Φάληρο είναι για μένα ο παράδεισος στην Αθήνα. Εκεί μεγάλωσα και δύσκολα θα το αποχωριστώ. Τα ωραιότερα ταξίδια είναι αυτά που ακόμη δεν έχω κάνει. Έχω διάφορους μακρινούς προορισμούς που θέλω να επισκεφθώ όπως η λατινική Αμερική.

Σου αρέσει να θυμάσαι ή να ξεχνάς;
Μ’ αρέσει να θυμάμαι. Μέσα από τη μνήμη η ζωή μας αποκτά νόημα και μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι, ακόμη και τα άσχημα που μας έχουν συμβεί δεν είναι, κατά την άποψή μου, καλό να τα ξεχνάμε.

studdleapp_DSC1910studdleapp_DSC1941

Ποια είναι η πιο σημαντική ελευθερία που έχουμε;
Η ελευθερία του λόγου νομίζω είναι αυτή που θεωρώ πιο σημαντική. Παρ’ όλο που πλέον τη θεωρούμε ως δεδομένη, είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πόσοι αγώνες δόθηκαν και πόσες θυσίες για να την απολαμβάνουμε σήμερα.

Τι όνειρα κάνεις;
Προσπαθώ να κάνω ακόμη όλα εκείνα τα όνειρα που έκανα παιδί και κυρίως ένα – ένα να τα πραγματοποιώ.

https://www.facebook.com/Studdle.gr?fref=ts