taxidiotika-video-09

Πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε στο timeline μας μια συμπαθέστατη διαδικτυακή ταξιδιωτική εκπομπή, με ενδιαφέρον για τις ιδιαίτερες ομορφιές της Ελλάδας. Το ‘Travellers in Greece’ είναι ένα πρότζεκτ παρεΐστικο, που θυμίζει πολύ δικές μας εκδρομές που θελήσαμε να καταγράψουμε σε φωτογραφίες και βίντεο. Αξιοποιώντας με άνεση τις δυνατότητες του selfie stick να καδράρει το εγχείρημα, δίνοντας έμφαση στα πρόσωπα, την αφήγηση και τα απρόοπτα του ταξιδιού, το Travellers in Greece είναι όσο diy χρειάζεται για να το βάλλεις στην καρδιά σου. Παιδί της ψηφιακής εποχής, το ταξιδιωτικό project των Λεωνίδα Καρύδη και ο Κοσμά Δέδη, μοιάζει να ξέρει να επιβιώνει εκτός τηλεόρασης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των social media. Το ΓΚΡΕΚΑ, μίλησε με τους δύο περιηγητές της εκπομπής λίγους μήνες μετά το παρθενικό ταξίδι της εκπομπής στην Κέρκυρα και έμαθε όσα κόπηκαν στο μοντάζ.

Untitled-1

Τι είναι το Travellers in Greece και πώς γεννήθηκε η ιδέα;
Λεωνίδας: Το project είναι κάτι που το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό. Με αφορμή, λοιπόν, ένα ταξίδι στην Βόρειο Κέρκυρα, αποφασίσαμε με τον Κοσμά να καταγράψουμε το έθιμο του Λαζάρου. Εκεί δέσαμε με τον Κοσμά και καταλάβαμε ότι θέλουμε και οι δύο να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας!

Πιο είναι το (moto) σας;
Λέμε στον κόσμο » γίνε κι εσύ ο ξεναγός μας » γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις πληροφορίες για ένα μέρος. Αποδείχθηκε, μάλιστα, καλή συνταγή γιατί αρέσει και στον κόσμο.

Πότε βρίσκετε χρόνο να κάνετε τα ταξίδια σας;
Συνήθως οι εξορμήσεις μας είναι Σαββατοκύριακα εκτός αν υπάρχει λόγος για περισσότερες μέρες.

Τι προετοιμασία κάνετε πριν από κάθε ταξίδι;
Ελέγχουμε τα λάδια του αυτοκινήτου, μαθαίνουμε πληροφορίες για το μέρος που μας καλούν να πάμε και βγάζουμε το πρόγραμμα της εκπομπής. Πολλές φορές μας βοηθούν και οι ξεναγοί μας σε αυτό.

taxidiotika-video-02 taxidiotika-video-03

Ποιες είναι οι δυσκολίες που προκύπτουν όταν αποφασίζεις να γυρίσεις ταξιδιωτικά βίντεο στην Ελλάδα;
Το βασικότερο πρόβλημα είναι οικονομικό, μιας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος χορηγός για τις εξορμήσεις μας. Γι’ αυτό και τις περιορίζουμε σε μια φορά το μήνα. Άλλες δυσκολίες έχουν να κάνουν με την διαμονή και τις καιρικές συνθήκες.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που σας έχει συμβεί κατά την διάρκεια ταξιδιού;
Λεωνίδας: Έχουν συμβεί πολλά και κάποια έχουν καταγραφεί και στη κάμερα γιατί τα βάζουμε στις εκπομπές μας.
Κοσμάς: Γενικά χανόμαστε μες στα χωριά και αναγκαζόμαστε να ρωτάμε τους ντόπιους κι αν δεν ξέρεις το μέρος καταλαβαίνετε το μπέρδεμα που γίνεται…

Πώς έχουν δοκιμάσει τα ταξίδια την σχέση που έχετε ως φίλοι; Έχουν προκύψει εντάσεις και καβγάδες;
Λεωνίδας: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαφωνήσει σε κάτι ε;
Κοσμάς: Επόμενη ερώτηση παρακαλώ!

taxidiotika-video-04 taxidiotika-video-05 taxidiotika-video-06

Πιστεύετε ότι σήμερα ο κόσμος μπορεί να αφιερώνει περισσότερο χρόνο να καταγράφει τα ταξίδια του μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, παρά στο να βιώσει το κάθε τοπίο με όλες τις αισθήσεις του;
Λεωνίδας: Πλέον μπορείς και με το κινητό σου να απαθανατίσεις στιγμές αλλά εμείς κάνουμε δουλειά οπότε χρειαζόμαστε εξοπλισμό. Πρέπει να ξέρεις να απολαμβάνεις και να καταγράφεις.

Σε ποιον προορισμό θα θέλατε να γυρίσετε επεισόδιο για την εκπομπή σας;
Κοσμάς: Στο Ορμένιο και στη Γαύδο!
Λεωνίδας: Γενικά πάνω κάτω την Ελλάδα! Εξάλλου ζούμε σε μια που τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ταξιδιωτική εκπομπή;
Κοσμάς: Από τη στιγμή που μας αρέσουν τα ταξίδια είναι λογικό να παρακολουθούμε αυτού του είδους εκπομπές, χωρίς να ξεχωρίζουμε κάποια.

Ποια είναι τα συστατικά για μια πετυχημένη εκπομπή;
Λεωνίδας: Όρεξη, ενδιαφέρον, να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αυθεντικός, η χημεία και το χιούμορ!

taxidiotika-video-08 taxidiotika-video-07

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Κοσμάς: Αν και υπάρχει το γνωμικό που λέει «όταν κάνει ο άνθρωπος σχέδια ο Θεός γελάει», εμείς αυτό που κάνουμε το ζούμε και όπου βγει.
Λεωνίδας: Να μην μας φύγει η όρεξη που έχουμε πάρα τα εμπόδια που συναντάμε κάποιες φορές.

https://www.facebook.com/travellersingreece