wondergreece-04

Η Χριστίνα είναι από τις πιο ταξιδιάρικες και αισιόδοξες ψυχές που έχω γνωρίσει ποτέ. Ίσως γι’ αυτό να είναι και τόσο αξιολάτρευτη. Ντυμένη στα λευκά και με ένα πελώριο χαμόγελο, μας αφηγείται πώς μαζί με τις τρεις αδερφές της, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο με στόχο να αναδείξουν όλη την Ελλάδα τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους. Και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει πολύ καλά.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Εύη, η Χριστίνα, η Σοφία και η Λένα –εμψυχωτής της όλης υπόθεσης- είδαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι που να σε βοηθά να βρεις τα «διαμάντια» κάθε περιοχής –πράγμα που είναι διαθέσιμο στο εξωτερικό. «Ταξιδεύαμε πολύ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και βλέπαμε ότι κάτι λείπει από την Ελλάδα, ότι υπάρχει ένα κενό» λέει η Χριστίνα. «Ουσιαστικά θέλαμε να καλύψουμε και την ανάγκη που είχαμε εμείς οι ίδιες. Θέλαμε να αναδείξουμε το φωτεινό πρόσωπο της Ελλάδας. Από το να περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος, αποφασίσαμε να το κάνουμε εμείς. Έβαλε καθεμία την δική της πινελιά, γνώση και τελειομανία και δημιουργήσαμε το wondergreece. Καθεμία είχε τη δουλειά της οπότε το wondergreece προέκυψε πιο πολύ από την ανάγκη που είχαμε εμείς οι ίδιες να δημιουργήσουμε κάτι. Σκέψου ότι την πρώτη περίοδο που κάναμε brainstorming, είχαμε μετατρέψει την τραπεζαρία της μαμάς σε ένα τεράστιο γραφείο με χαρτιά παντού –μέχρι και στους τοίχους- και κάναμε ατέλειωτες συζητήσεις. Το site μάλιστα δεν στήθηκε στην Αθήνα αλλά στο Μεσολόγγι, από όπου και καταγόμαστε. Θέλαμε να στήσουμε το site εκεί γιατί αγαπάμε την επαρχία. Μάλιστα, αν το φόρτο εργασίας που είχαμε εκεί, το είχαμε στην Αθήνα, μπορεί και να είχαμε απογοητευτεί και σταματήσει. Ήταν άλλοι οι ρυθμοί και όλοι μας υποστήριξαν ώστε να υλοποιήσουμε την ιδέα».

wondergreece-03wondergreece-01

Το wondergreece σου επιτρέπει ουσιαστικά να περιηγηθείς εύκολα και γρήγορα σε κάθε μέρος της Ελλάδας, να πληροφορηθείς για τα πάντα –από παραλίες μέχρι εκκλησίες και φεστιβάλ- να εμπνευστείς για το πού θες να πας και τι να κάνεις, να οργανώσεις το ταξίδι σου, να κάνεις κράτηση και όλα αυτά να τα έχεις και στο κινητό, το tablet ή το laptop σου μέσω της εφαρμογής «plan your trip» που έφεραν τα κορίτσια για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Θέλαμε να διευκολύνουμε τον ταξιδιώτη ώστε να μπορεί να βρει τα πάντα για τον προορισμό του ή ακόμα να βρει και προορισμό. Δημιουργήσαμε το site για να μπορεί καθένας να εμπνευστεί, να πάρει την πληροφορία, να οργανώσει το ταξίδι του, να κάνει κρατήσεις και να υλοποιήσει το ταξίδι του. Το «plan your trip» σου δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου προσωπικό ταξιδιωτικό οδηγό. Σαν εφαρμογή ωφελεί πολύ και τον ελληνικό τουριστικό κλάδο γιατί δημιουργείται μια αλυσίδα ξενοδόχων-εστιατόρων και λοιπών τουριστικών επιχειρηματιών».

«Δεν ήταν ρίσκο να ξεκινήσετε κάτι τόσο μεγάλο από το μηδέν;». «Όλα τα πράγματα είναι ρίσκο. Όταν όμως αγαπάς κάτι και έχεις ένα όραμα, το προχωράς και το υποστηρίζεις. Εμείς επενδύσαμε άπειρες ώρες και δεν μετανιώνουμε λεπτό. Μέχρι στιγμής ακούμε πολύ καλά λόγια. Ο κόσμος καταλαβαίνει την ποιότητα, την αγάπη, τη φροντίδα και τον ρομαντισμό με τον οποίο το στήσαμε όλο αυτό. Αγαπάμε πολύ τη χώρα μας. Εγώ έχω ζήσει και στο Μπαλί και στην Ιρλανδία. Πάντα όμως σκεφτόμουν ότι την ποιότητα ζωής της Ελλάδας δεν θα την βρεις πουθενά. Υπάρχει μια ελευθερία που δεν την έχω αισθανθεί αλλού. Στην Ελλάδα δεν νιώθεις ποτέ άβολα ή αφιλόξενα. Όλα είναι πολύ γλυκά και αγκαλιάζουν πολύ όμορφα τον ταξιδιώτη. Ήξερα λοιπόν ότι αν έκανα κάτι, θα το έκανα για την Ελλάδα. Η Ελλάδα, αν βρεις τον τρόπο σου, είναι ό,τι καλύτερο. Έχουμε τον καλύτερο τόπο και τελευταία, γίνονται πολύ όμορφα πράγματα».

Η Χριστίνα έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχει ταξιδέψει πολύ στο εξωτερικό. «Αν κάποιος είναι να επενδύσει σε κάτι, τα ταξίδια είναι η μεγαλύτερη επένδυση» μας λέει. «Βλέπω ότι όταν επιστρέφω από ένα ταξίδι, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια και κάθε φορά η οπτική μου γωνία έχει γυρίσει μερικές μοίρες».

wondergreece-06wondergreece-02

«Ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν την μεγαλύτερη τουριστική άνθηση;». «Η ηπειρωτική Ελλάδα, ο οινοτουρισμός και ο εναλλακτικός τουρισμός έχουν πολύ έντονη ανάπτυξη τελευταία. Η Φολέγανδρος επίσης διανύει τα καλύτερά της χρόνια. Και η Αθήνα έχει ανέβει πολύ. Το city break έπιασε. Δεν υπάρχει άλλη πόλη με τέτοιο πλούτο και τέτοια γραφικότητα».

«Τι ονειρεύεσαι;». «Ονειρεύομαι να κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε σαν όραμα, την ομαδοποίηση. Θέλουμε να φέρουμε το μήνυμα της δυναμικής της Ελλάδας και το φωτεινό της πρόσωπο. Αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί ομαδικά και αλληλοϋποστηριζόμενα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις ομορφιές της χώρας μας. Έχει ξεκινήσει αυτή η στροφή και αυτό μας χαροποιεί».

http://www.wondergreece.gr/v1/el/

Κείμενο: Μαίρη Βαμβακά
Φωτογραφίες:
Elizabeth Rovit