Ο Δημήτρης Σαμόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από τα Ανώγεια. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παίζει, σκηνοθετεί και το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργεί  ξεχωριστές μελωδίες. Συναντιόμαστε σε ένα ωραίο καφέ στην γειτονιά του, τα Πετράλωνα. Παρατηρείς ένα λαμπερό πρόσωπο που ακτινοβολεί μια απίστευτη όρεξη για ζωή.  Μιλάει με πάθος, προτιμά τις εμπειρίες του να τις διοχετεύει στα κομμάτια, λατρεύει να περπατάει και από τότε που είχε συνείδηση του εαυτού του ήθελε να γίνει ηθοποιός.

DSC_1397

Τι αγαπάς στην υποκριτική και τι στην μουσική;
Στο μυαλό μου, υποκριτική και μουσική, είναι το ίδιο πράγμα. Για μένα η υποκριτική ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ότι,  πάντα λες μια ιστορία. Έτσι και το τραγούδι λοιπόν είναι η ιστορία που λες, απλά το κάνεις  με την συνθήκη της μελωδίας.

Υπάρχει μια ωραία ιστορία που ξεχωρίζεις;
Μια ιστορία που μου αρέσει πολύ είναι η δική μου. Δεν έγραφα ποτέ μουσική, αφού πριν τέσσερα χρόνια ξεκίνησα. Έλεγα πριν, πως μπορεί κάποιος να γράφει μουσική από την σιωπή; Όλο αυτό μου φαινόταν πολύ δύσκολο. Τότε ήταν που ήρθε το θείο δώρο της ανεργίας ως ηθοποιός και έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο, άρχισα να γράφω μουσική. Βγήκαν πράγματα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα βγουν από μέσα μου.

Ανακάλυψες πράγματα για τον εαυτό σου από την μουσική που δεν ήξερες;
Βέβαια. Κατάλαβα ότι είμαστε παντοδύναμοι, αφού μπόρεσα εγώ να γράψω μουσική, τότε όλοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Αρκεί να υπάρχει η επιθυμία, η θέληση και το όραμα.

Υπάρχει κάτι που να σου προκαλεί φόβο;
Πολλά. Ένας βασικός φόβος μου είναι πως αρκετές φορές σε ανθρώπους που αγαπάμε βλέπουμε πράγματα που δεν τους τα λέμε. Φοβάμαι πάρα πολύ όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν το ξέρω για μένα και δεν μου το λένε.

DSC_1497

Τι λατρεύεις να κάνεις στην Αθήνα;
Να περπατάω, όλες τις διαδρομές μου τις κάνω με τα πόδια. Επίσης, πηγαίνω στην λαϊκή αγορά και μου αρέσει πολύ που φωνάζουν οι άνθρωποι . Εμπνέεσαι από αυτή την ωραία φασαρία.

Το ωραιότερο ταξίδι σου και ποια εικόνα δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
Το ωραιότερο ταξίδι που έχω κάνει είναι ο δίσκος μου. Είναι το μέρος που δεν  πίστευα ότι θα πάω ποτέ και νιώθω πανέμορφα. Η εικόνα που δεν θα ξεχάσω  είναι ο θάνατος της μητέρας μου, ίσως επειδή συνέβη μπροστά μου….

Τι είναι ευτυχία για σένα;
Νομίζω όταν είσαι σε διαρκή  διάλογο με τον εαυτό σου και το επαναπροσδιορίζεις συνέχεια. Να είσαι  παρών  και να έχεις το θάρρος να επιλέγεις αυτό που θέλεις, τώρα.

Ο έρωτας που κρύβεται, σε αυτά που ξέρουμε ή σε αυτά που αγνοούμε;
Υποθέτω και στα δύο… Τον έρωτα τον καταλαβαίνεις, το ζω και τώρα, όταν αρχίζει και αλλάζει η βιολογία σου.

Τι όνειρα κάνεις;
Να γράφω πάντα μουσική. Τα όνειρα είναι τσάμπα και έτσι κάνω άπειρα χωρίς καθόλου εκπτώσεις.

DSC_1536

Πότε τελειώνει η ζωή του ανθρώπου;
Όταν συνειδητά ή υποσυνείδητα κάποιος πιστεύει ότι έχει εκπληρώσει τον λόγο για τον οποίο έχει έρθει στην ζωή. Κανείς δεν φεύγει αν δεν το θέλει.

Το μέλλον σε ποιους πιστεύεις ότι ανήκει;
Σε αυτούς που απολαμβάνουν το παρόν.

Τι σύνθημα θα έγραφες σε ένα τοίχο;
Μάλλον τον τίτλο του CD, «POPETRY». Προέρχεται από τρείς έννοιες που μου αρέσουν πολύ. Την Pop, που θεωρώ ότι είναι η μουσική για το ευρύ κοινό, αλλά με την καλή έννοια. Poetry, από την ποίηση που διαβάζω πολύ και Try από την προσπάθεια.

https://www.youtube.com/watch?v=fjD6Ui2zLwo