Το Boiler άνοιξε πριν από μερικούς μήνες εκεί που ήταν το πρώην Τrova, στον μικρό δρόμο της Βλαχάβα στο Μοναστηράκι και στον αριθμό 9 και είναι ένας νέος πολυχώρος διασκέδασης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας. Φιλοξενείται σε  παλιό νεοκλασικό που έχει αλλάξει όψη για να υποδεχτεί DJs, μουσικούς, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές και γενικά κόσμο που θέλει να περάσει καλά. Για την φετινή Γιορτή της Μουσικής στήνει την σκηνή στο δρόμο της Βλαχάβα για ένα ροκ διήμερο με εμφανίσεις από συγκροτήματα όπως οι Bazooka, οι Social End Products, οι Titanics, οι The Wrinkled Suits του Κωνσταντίνου Κυρίτση κ.α.
Η Angie που είναι υπεύθυνη για το χώρο μας κατατοπίζει:

boiler-low (12)

Τι είναι το Boiler;
Τo boiler είναι α) Λέβητας β) Βραστήρας γ) Νεολογισμός που αφορά: παλαιό κτίριο σε παράμερο δρόμο του κέντρου που έχει μετατραπεί σε μπαρ.

Πώς σας ήρθε η ιδέα για κάτι τέτοιο; Και μάλιστα σε μια εποχή που δεν είναι εύκολα τα πράγματα;
Άνοιξε στις 27 Δεκεμβρίου από μια ομάδα 5 ατόμων και η ιδέα μας ήρθε ξαφνικά! Τα πράγματα ποτέ δεν είναι εύκολα όταν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό!

Έχει κάποια φιλοσοφία από πίσω;
Η φιλοσοφία μας είναι «εν αρχή» η μουσική και αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε είναι διασκέδαση αρχικά. Είναι ανατομικά φτιαγμένο, το ποτό είναι οικονομικό, παρέχει εύκολη πρόσβαση στο νερό και η διάθεση είναι να ενεργοποιείται ο πελάτης!

Πώς βλέπετε τη νύχτα τελευταία; Έχει αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου σχετικά με την διασκέδαση;
Η νύχτα τελευταία έχει ομαδοποιηθεί. Λείπει ο αυθορμητισμός, τα μαγαζιά φοβούνται να εκφραστούν και οι πελάτες να συμμετέχουν.

Τι μουσικές παίζουν γενικά και τι διαφορετικό προσφέρει;
Θέλουμε ένα χώρο που να σέβεται τους νέους, να προτείνει μουσική, να επιλέγουμε το ροκ που μας αρέσει και να ακούμε μουσική από βινύλια! Το boiler διαθέτει εκτός του μπαρ και δυο επιπλέον ορόφους στους οποίους σταδιακά διοργανώνει live, προβολές ταινιών και εκθέσεις!

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάχνεις έναν παλιό χώρο από την αρχή;
Όταν στήνεις ένα νέο χώρο ποτέ δεν ξέρεις τι θες τόσο συγκεκριμένα, ακολουθείς όμως την ιδέα και τελικά έρχεται μόνο του.

boiler-low (1) boiler-low (10) boiler-low (9) boiler-low (8) boiler-low (7) boiler-low (6) boiler-low (5) boiler-low (4) boiler-low (3) boiler-low (2)

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 20 Ιουνίου
Constantine Kyrtsis & The Wrinkled Suits
The Tenement Rats
The Statycs
The Titanics

Ώρα έναρξης: 20:00
Μετά τα live θα ακολουθήσει πάρτι στο ισόγειο του Boiler από την ομάδα Electric Kebab!

Σάββατο 21 Ιουνίου
Cruel Anagrams
Bus The Unknown Secretary
Oι Χάροι
Social End Products
Bazooka

Ώρα έναρξης: 19:00
After party by Bazooka team!

Είσοδος και έξοδος ελεύθερη!

Boiler, Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

Κείμενο: Μαρία Παππά
Φωτογραφίες: Πάρης Ταβιτιάν

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag