Οι Daphne and the Fuzzz δημιουργήθηκαν πριν από δυο χρόνια και από τότε γράφουν ασταμάτητα τραγούδια, φτιάχνουν φρέσκα και πρωτότυπα videoclip, εμφανίζονται σε διάφορα events στην πόλη και δεν επαναπαύονται ποτέ. Μόλις ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του ντεμπούτου άλμπουμ τους το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και ήδη τα πρώτα τραγούδια ακούγονται στο ραδιόφωνο. Συναντήσαμε τη Δάφνη (φωνητικά, πιάνο, πλήκτρα, μουσική, στίχοι), τον Παναγιώτη (κιθάρα), τον Δημήτρη (ντραμς) και τον Δημήτρη (μπάσο), φωτογραφήθηκαν και μας παρουσίασαν το συγκρότημα.

Dafni & the Fuzzz 05

Μουσικά πώς βρεθήκατε;
Κοντά είμαστε, δεν αποκλείουμε τόσο πολύ. Μέσα στα ίδια πλαίσια κινούμαστε, απλά ο καθένας έχει τα δικά του ακούσματα και τις δικές του επιρροές.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Δάφνη: Έχω μεγαλώσει με κλασική ροκ, Doors και τέτοια. Στην πορεία ξεκίνησα να ακούω και jazz. Είναι ανάμεικτες οι επιρροές μου, προσπαθώ όσο γίνεται να ακούω καινούρια πράγματα. Έχουμε κάποιες επιρροές από μικρές ηλικίες και τώρα ψαχνόμαστε περισσότερο. Μας μορφώνει και ο Δημήτρης που είναι ο πιο ψαγμένος παρέας.
Δημήτρης: Ακούω αγγλόφωνο κυρίως, αλλά γενικά προσπαθώ να ακούω τα πάντα. Είμαι ανοιχτός στην πληροφορία. Δεν έχω συγκεκριμένες επιρροές και κολλήματα. Ακούω διαφορετικά πράγματα, από ηλεκτρονική μουσική, από indie. Αποφεύγω να ακούω ελληνικά λαϊκό ποπ. Όλα τα άλλα τα ακούω. Είναι αναπόφευκτο να παρακολουθείς το τι γίνεται, όταν παίζεις μουσική το κάνεις.
Παναγιώτης: Πιο πολύ ροκ ακούω, βρετανικό και κλασικό. Μελετάμε πολλά ιδιώματα αλλά η μεγάλη αγάπη, για μένα, είναι το βρετανικό.
Δημήτρης (μπάσο): Ακούω Led Zeppelin και  metal γενικά.

Dafni & the Fuzzz 02

Στην Ελλάδα τι γίνεται αυτόν τον καιρό; Υπάρχει ρεύμα σαν το δικό σας μουσικά;
Η σκηνή στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργη, αν εξαιρέσεις τη metal σκηνή, πανκ, ροκ που είναι πιο δεμένοι, όλοι οι υπόλοιποι κάνουμε την ίδια προσπάθεια, αλλά όχι οργανωμένα. Είναι και δύσκολο το αγγλόφωνο, δεν μπορεί να περάσει σε ευρύ κοινό. Είναι μέχρι ενός σημείου, μετά δεν έχεις άλλους να σε ακούσουν. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλά ωραία πράγματα. Υπάρχουν πολλές νέες μπάντες, βγαίνουν ωραίες δουλειές. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από μουσικές σκηνές του εξωτερικού. Εμένα μ’ αρέσουν οι Baby Guru, Egg Hell, Plastic Flowers, Fever Kids, πάρα πολλά πράγματα. Βασικά υπάρχουν πια πολλές ωραίες ιδέες και πολύ ωραίες παραγωγές.

Με τα live πώς τα πάτε;
Περιμένουμε να μας έρθουν τα live, δεν κυνηγάμε εμείς οι ίδιοι τόσο πολύ, γιατί έχουμε και ένα περιορισμένο πρόγραμμα ακόμα. Δεν παίζουμε και πολλές διασκευές, παίζουμε κυρίως τα δικά μας κομμάτια. Και όσον αφορά το εξωτερικό, θέλουμε να το κυνηγήσουμε στην ώρα του.

Έχετε σχέδια για άλμπουμ;
Έχουμε ηχογραφήσει, περιμένουμε να οργανώσουμε τα τραγούδια να γίνει η παραγωγή. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Dafni & the Fuzzz 08

Πώς είναι να είστε τρία αγόρια και ένα κορίτσι, την προσέχετε;
Δάφνη: Γιατί όλοι κάνουν αυτήν την ερώτηση; Δεν έχω να πω κάτι σε αυτό. Τα παιδιά ήταν φίλοι από πριν, μετά τους γνώρισα κι εγώ και κάνουμε πολύ ωραία παρέα, πέρα από τις πρόβες.
Δημήτρης: Εμάς πρέπει να ρωτήσεις πως είναι να έχουμε μια κοπέλα και τι τραβάμε! (γέλια)

Το όνομα της μπάντας πώς προέκυψε;
Μετά από πολύ σκέψη. Αρχικά το Fuzz είχε δύο ζήτα. Μετά ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κι άλλη μπάντα, οπότε προσθέσαμε το τρίτο z.

Γιατί μιλούν τα τραγούδια σας;
Δάφνη: Εγώ γράφω στίχους και μουσική. Ξεκίνησα με προσωπικές σκέψεις, σαν ημερολόγιο, από πολύ μικρή ηλικία.  Τραγουδάω για ανθρώπους που θέλω να τους μιλήσω και δεν μπορώ να το κάνω άμεσα, για ερωτικές απογοητεύσεις, για πράγματα που θέλω να κάνω, για τα όνειρά μου. Αυτή τη θεματολογία είχαν τα μέχρι στιγμής κομμάτια. Πλέον το κάνω πιο συνειδητά.

Ποια είναι τα όνειρά σας;
Βασικά γύρω από τη μουσική περιστρέφονται. Να πάω πάρα πολύ καλά αυτό το πράγμα με τη μπάντα. Τα όνειρά μας είναι να κάνουμε ωραία μουσική. Να το προχωρήσουμε όσο πιο ψιλά γίνεται. Για αυτό και λέγαμε αυτό για το εξωτερικό. Κάποια στιγμή θέλουμε να το δοκιμάσουμε.  Περιμένοντας αυτό που θα προκύψει και δουλεύοντας για αυτό.

Στο ταλέντο πιστεύετε; Ή θεωρείτε ότι είναι θέμα δουλειάς;
Αυτό είναι συνδυασμός. Προφανώς κι αν έχεις ταλέντο κάποια στιγμή φτάνεις κάπου πιο εύκολα, ωστόσο το 95 τοις εκατό είναι δουλειά. Και αυτό που αποκαλούμε ταλέντο έχει να κάνει με το πόσο πολύ έχεις ασχοληθεί από μικρός. Για κάποιους ανθρώπους που ασχολούνται με κάτι από μικροί, μερικά πράγματα έρχονται πιο εύκολα. Δεν θεωρώ ότι γεννιέσαι με ταλέντο. Και ταλέντο να μην έχεις, άμα είσαι εργατικός θα πετύχεις τον στόχο σου. Αλλά και να έχεις ταλέντο, δεν αρκεί από μόνο του. Θέλει πολύ δουλειά για να φτάσεις κάπου.

Έχετε παίξει σε κάποιο φεστιβάλ;
Παίξαμε σε ένα φεστιβάλ τον περασμένο Αύγουστο που γίνεται στην ορεινή Κορινθία, στο Ziria Festival, είναι πάνω σε βουνό. Κάναμε και κάμπινγκ. Πολύ ωραία, αλλά με κρύο.

Dafni & the Fuzzz 04

Σας ενδιαφέρει η εικόνα σας, σαν μπάντα;
Προσπαθούμε να προσέχουμε την εμφάνισή μας αν και είμαστε ακόμη στην αρχή, το ψάχνουμε. Μπορεί να μην συμφωνούμε πάντα. Η εικόνα μπορεί να σε περιορίσει αν δεν την προσέξεις. Πρώτα πρέπει να υπάρχει η μουσική βάση.

Αντιμετωπίζετε δυσκολίες;
Από τη φύση της είναι δύσκολη δουλειά, έχει πολύ άγχος. Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχουμε είναι να δουλεύουμε σωστά τα τραγούδια μας. Γενικά ήμασταν πολύ τυχεροί σαν μπάντα. Θέλουμε να έχουμε μία συνεχή ανοδική πορεία και αυτό έχει το άγχος του. Για να μην μείνεις στάσιμος πρέπει να δουλεύεις πολύ.

Ζείτε από τη μουσική σας;
Όχι, αλλά αυτός είναι στόχος μας. Έτσι κι αλλιώς αφού δεν σε πληρώνουν και σε κανονικές δουλειές, μπορείς να κάνεις αυτό που γουστάρεις και ας μην πληρώνεσαι.  Βέβαια, δεν μπορείς μόνο να φτιάχνεις μουσική, πρέπει να μελετάς, είναι πολύ σημαντικό αυτό.

http://youtu.be/KLbHYr1wVmM

Την Πέμπτη 22.5 στις 22.45-23.30 μ.μ. θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s στο τρίτο φεστιβάλ πολλής μουσικής.

facebook

bandcamp

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος