O Χαράλαμπος Παραδεισιώτης κατάγεται από την Κύπρο αλλά τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα για σπουδές. Έχει πάθος με την μουσική, έγινε αυτό που ήθελε από μικρός: DJ και κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Χαράλαμπος είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, και στα 22 του κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο: έπαιξε μουσική στο επιβλητικό Ο2 arena του Λονδίνου σε συναυλία του γνωστού ράπερ Drake και του Τhe Weeknd.

Η πρώτη επαφή του με την μουσική έγινε όταν ήταν 14 χρονών. Η ιστορία του είναι μια συνηθισμένη ιστορία, όπου έτυχε να βρεθούν στα χέρια του κάποια μουσικά προγράμματα στον υπολογιστή. Αυτό όμως αρκούσε για να μπει μέσα του το μικρόβιο, να ξεκινήσει να ασχολείται και να κάνει τα πρώτα του βήματα σε εφηβικά πάρτι γενεθλίων. Στο λύκειο ξεκίνησε να το βλέπει κάπως πιο σοβαρά και πήρε κάποια μαθήματα από τον DJ Dino. Μπορεί να μην υπήρξε κάποιος που να τον κατευθύνει μουσικά, αλλά ο ένας χρόνος στρατού στην Κύπρο του έδωσαν αρκετό χρόνο για να πειραματιστεί και να αποκτήσει μουσική ταυτότητα. Στράφηκε στην hip-hop και την r&b μουσική. Άρχισε να ασχολείται εντατικά με τις τεχνικές και να μελετά τα τραγούδια αυτού του είδους. Το 2011 έγινε ένας διαγωνισμός στην Λευκωσία για r&b dj’s, όπου κατέκτησε την 1η θέση. Το θεώρησε κάτι σαν σημάδι ότι εκεί πρέπει να καταλήξει τελικά.

Xaralampos Paradeisiotis 3

Όταν τον ρώτησα για την εμπειρία του στο Ο2 arena τα μάτια του έλαμψαν και αμέσως καρφώθηκε στο πρόσωπο του ένα τεράστιο χαμόγελο. Είναι φανερό ότι μόνο στην ανάμνηση αυτής της εμπειρίας μέσα του σκάνε πυροτεχνήματα. Και πάλι δεν κρύβεται κάποια συγκλονιστική ιστορία πίσω από την συμμετοχή του στην συναυλία. «Ήταν ένας διαδικτυακός διαγωνισμός στο mixcloud. Την πρώτη μέρα που βγήκε τον είδα αλλά δεν έδωσα καμία απολύτως σημασία, αργότερα αποφάσισα εντελώς στην πλάκα να φτιάξω ένα mixtape. Το άκουσαν οι φίλοι μου και με ενθάρρυναν να το στείλω. Όταν πια το είχα σχεδόν ξεχάσει, έλαβα ένα mail το οποίο έλεγε ότι κέρδισα στον παγκόσμιο διαγωνισμό και θα κάνω το warm-up στην συναυλία του Drake και του Τhe Weeknd. Έκανα τρεις μέρες να κοιμηθώ!».

Όπως μας είπε αν και στην αρχή είχε αρκετό άγχος, μόλις ανέβηκε στην σκηνή τα ξέχασε όλα και αφοσιώθηκε στην μουσική του. Ενώ το στάδιο ήταν κατάμεστο με 20.000 κόσμου που γι΄ αυτόν ήταν το πιο εύκολο κοινό που έχει παίξει ποτέ! Όλοι ήταν εκεί για να δουν τους δύο συγκεκριμένους καλλιτέχνες, άρα δεν θα έδιναν σ’ αυτόν μεγάλη σημασία. Κινήθηκε σε γνωστά και πολύ ανεβαστικά κομμάτια, έτσι ώστε να αρέσει σε όλους και προσπάθησε να εντυπωσιάσει με τα μιξαρίσματά του. Δεν γνώρισε κανέναν από τους δύο superstars. «Δεν ασχολήθηκε κανείς με το ποιος θα κάνει το warm-up στην συναυλία τους, βασικά δεν νομίζω να ήξεραν ότι υπήρξε διαγωνισμός». Τους είδα από μακριά στα παρασκήνια αλλά ήταν απόμακροι και περιτριγυρισμένοι από το crew τους και την προστασία τους.

Xaralampos Paradeisiotis 2

Πλέον είναι αρκετά εύκολο κάποιος να γίνει Dj. Με το υπολογιστή του και ένα controler, που αξίζει γύρω στα 150 ευρώ, κάνεις τα μιξαρίσματα που θέλεις. Αρκετοί το κάνουν αλλά δεν το αγαπούν με το ίδιο πάθος. Το 10% από αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται θα το προχωρήσουν σε άλλο επίπεδο και ασχολούνται επαγγελματικά. Για εκείνον είναι πια τρόπος ζωής. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δικό του style στην σειρά και τις διάφορες τεχνικές και τα κατάφερε. Ανανεώνεται συνεχώς και καθημερινά δουλεύει πάνω στην μουσική του, δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα, εναλλαγές που ταιριάζουν είτε ρυθμικά, είτε μελωδικά είτε με λέξεις. Είναι συνεχώς σε εγρήγορση γιατί αν σταματήσεις ποτέ να ασχολείσαι, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Θέλει να τελειώσει με τις σπουδές του πάνω στην Εργασιοθεραπεία για να είναι προετοιμασμένος, αφού δυστυχώς το djλίκι έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια με την μουσική ποτέ δεν σταματάς, απλά σε κάποια φάση σταματάς να το κάνεις επαγγελματικά.

http://www.paradisech-dj.com/

https://www.facebook.com/paradisechdj

https://twitter.com/Paradise_Ch

http://instagram.com/paradisech

http://www.mixcloud.com/paradise_ch/the-summer-mix-2014-by-dj-paradise-rb-hip-hop-trap/

Κείμενο: Παναγιώτα Καψούλη
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος