«Πίσω από κάθε σπουδαία R&B τραγουδίστρια υπάρχει ένας σπουδαίος παραγωγός» έγραφε πριν από καναδυο μήνες κάποιος στην Γκάρντιαν -δεν θυμάμαι ποιος, αλλά η αφορμή ήταν η επιτυχία της Banks, το Goddess. «Η Aliyah είχε τον Timbaland, η Kelis είχε τους Neptunes, η Brandy είχε τον Rodney Jerkins. Κι η διαστημική σόουλ της Banks έχει τον Li Silva», τον 24χρονο TJ Carter απ’ το Μπέντφορντ που είναι στο κουρμπέτι από 9 χρονών και παίζει μουσική σε κλαμπ από τα 13 του. Το Goddess παραείναι spacey για να το ακούσεις να παίζει στο ελληνικό ραδιόφωνο [παρόλο που με τόση δημοσιότητα είναι εντελώς mainstream], το ίδιο και η μουσική του Lil Silva, ο οποίος είναι αστέρι αλλά χρειάζεται να έχεις υπομονή για να μπεις στο κλίμα του με τις τεράστιες εισαγωγές μέχρι να αρχίσει το κάθε κομμάτι. Το νέο του EP που έχει τίτλο Mabel ξεκινάει με ένα δυνατό ρυθμικό κομμάτι που το βομβαρδίζει με χορωδιακά και μέχρι να το πάρεις απόφαση ότι είναι μόνο instrumental και δεν θα ακουστεί η φωνή του, έχει τελειώσει. Το λένε First mark και έκανε πρεμιέρα στο σάιτ του I-D.

Αυτό που τραγουδάει με την Banks, επίσης από το νέο EP, έχει τίτλο Don’t You Love και έκανε πρεμιέρα στο σάιτ της Vogue, μιλάμε για τρελό hype, δεν υπάρχει περιοδικό που να μην σκίζεται να τον έχει, φαντάσου να βγάλει και άλμπουμ. Το Don’t You Love είναι πολύ ωραίο κομμάτι, παρόλο που πάλι λες αμάν να μπουν επιτέλους οι φωνές γιατί το παρακάνει στη χορωδία της εισαγωγής.

Και το ομώνυμο, το Mabel, είναι από τα κομμάτια που φαντάζομαι ξεσηκώνει στις πίστες [αυτό εκτός από το soundcloud του έκανε πρεμιέρα και σε 400 άλλα σάιτ].

Το άλμπουμ της Banks [με τίτλο Goddess] που έχει κάνει παραγωγή ο Lil Silva βγαίνει στις 8 Σεπτεμβρίου και το EP του Lil Silva στις 4 Αυγούστου.