PerfumeGenius_0625_2048

Ο Perfume Genius είναι μισός Έλληνας. Το κανονικό του όνομα είναι Mike Hadreas και αυτή η αποκάλυψη ήταν μία από τις εκπλήξεις της συνέντευξης. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του Too Bright κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και ήταν ένα από τα καλύτερα της περσινής χρονιάς. Στα προηγούμενα δύο του άλμπουμ Learning και Put Your Back N 2 It τα στοιχεία που επικρατούν είναι η ομορφιά και η τρυφερότητα -ο ίδιος λέει ότι τα κομμάτια του είναι τόσο προσωπικά που σχεδόν αφηγούνται όλα όσα ένιωθε τον καιρό που τα δούλευε και παρόλο που κάποια από αυτά τα συναισθήματα ήταν πιο σκοτεινά, ήθελε η μουσική και οι στίχοι του να βγάζουν ζεστασιά και γλύκα. Στο Too Bright πειραματίστηκε με νέες μουσικές υφές και δημιούργησε κομμάτια εντελώς διαφορετικά. Αποφάσισε να μιλήσει για πράγματα σκοτεινά και «βρόμικα» και να τα εκφράσει με μία εξίσου σκοτεινή και «βρόμικη» μουσική. Το Σάββατο 6 Ιουνίου ο Perfume Genius θα εμφανιστεί live στο Plissken 2015 και υπόσχεται να τραγουδήσει, να χορέψει και να ουρλιάξει!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς «Ελλάδα»;
Βασικά είμαι μισός Έλληνας από την μεριά του πατέρα μου. Η οικογένεια μου είναι πολύ περήφανη για την πολιτιστική κληρονομιά τους και έτσι όταν ακούω Ελλάδα μου θυμίζει αμέσως την οικογένειά μου. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και είμαι κατενθουσιασμένος.

Γιατί κάνεις μουσική;
Είναι ο μόνος τρόπος που έχω για να καταφέρω να επεξεργαστώ τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μου. Μερικές φορές μεταφράζω τις ιδέες μου σε μουσική με μεγάλη υπομονή και νιώθω μία ήπια θεραπευτική δράση σε αυτό. Τελευταία όμως ουρλιάζω πολύ χωρίς λόγια και δημιουργώ θόρυβο και αυτό για μένα είναι ένα είδος κάθαρσης. Έχω πολλά να πω αλλά στην καθημερινή μου ζωή δεν είμαι πάντα κατανοητός. Το να γράφω στοίχους και μουσική με κάνει να τα βγάζω όλα προς τα έξω και να βάζω το χάος κάπως σε τάξη. Άλλες φορές αφήνω το χάος και του δίνω απλά μια κατεύθυνση.

perfume-geniusPerfume-Genius-2014

Ποια συναυλία δεν θα ξεχάσεις ποτέ και γιατί;
Την πρώτη μου στο Βέλγιο. Στην αρχή ήμουν τρομοκρατημένος και νόμιζα ότι δεν θα καταφέρω να το κάνω, τότε δεν ήμουν καν σίγουρος ότι θα ήθελα να ασχοληθώ σοβαρά με την μουσική. Το πλήθος ήταν τόσο θερμό και δεκτικό και με έκανε να χαλαρώσω. Τότε άφησα τον εαυτό μου να νιώσει τη σύνδεση με το κοινό για πρώτη φορά. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχει κάνει κάποιος fan σου;
Κατά τη διάρκεια ενός πολύ ήρεμου τραγουδιού σε μια συναυλία στο Τέξας κοίταξα κάτω προς το κοινό και πρόσεξα έναν άντρα να κλαίει και το πρόσωπό του να είναι γεμάτο αίματα. Σταμάτησα να τραγουδάω και τον ρώτησα αν είναι καλά και αυτός απλά μου είπε συνέχισε να παίζεις.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο Plissken;
Χορεύω, τραγουδάω και ουρλιάζω.

Ο Perfume Genius θα εμφανιστεί στο Plissken 2015 το Σάββατο 06 Ιουνίου στο Main Stage.