IMG_4162 copy

«Η μουσική είναι ανάγκη, και η ανάγκη έχει πάρα πολλή δύναμη» λέει ο Θωμάς λίγο πριν ανεβάσει στο YouTube τα κομμάτια του νέου δίσκου του που ονομάζεται ΔΩΜΑΤΙΟ. «Πρέπει να καλύψουμε ανασφάλειες. Ξεκίνησα το 2008 περίπου, και έκτοτε ασχολούμαι με στίχους και λέξεις, μουσική παραγωγή, σύνθεση και οτιδήποτε άλλο νιώθω ότι με βάζει σε ψυχολογικά τριπάκια. Το όλο θέμα είναι να ψάχνεις το θέμα».
Το ΔΩΜΑΤΙΟ είναι το τρίτο προσωπικό album του και η καλύτερή του δουλειά μέχρι τώρα, ένας δίσκος με αγριάδα και τρυφερότητα, με στίχους που σχολιάζουν την καθημερινότητά του και την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ένας 20something στην Θεσσαλονίκη του 2015. «Δεν υπάρχει ούτε τρόπος, ούτε κάποια γραμμή για να γράψεις μουσική» λέει. «Όπως και δεν υπάρχουν ταμπέλες για τη μουσική που γράφεις. Ο ήχος εξελίσσεται πιο γρήγορα απ’ τα αυτιά μας, και καλό θα ’ταν να συμφιλιωθούμε με αυτήν την ιδέα. Και σαν κοινό, και σαν δημιουργοί και σαν εταιρείες».

«Το δωμάτιο δεν είναι ένας ακόμα δίσκος» εξηγεί. «Είναι ίσως κάτι σαν παζλ. Ή θεματικό project. Ή κάτι άλλο. Δεν ξέρω. Είναι μια συνομιλία στο Δωμάτιο που κράτησε 46 λεπτά και κάτι. Τα 14 κομμάτια είναι κομμάτια ενός μεγαλύτερου κομματιού. Και συνήθως έχει τόσα κομμάτια, όσα θέλεις να κρύψεις. Ή να δεις.
Στο Δωμάτιο ακούς τα πάντα. Οι τοίχοι λένε πάντα τις αλήθειες. Ένας άνδρας (;) που το «άντε γαμήσου» του είναι το μαχαίρι στον ρομαντισμό του [ή έτσι νομίζει], ένα παιδί που έχασε την παιδική του ηλικία, και μια ιδέα γεμίζουν το Δωμάτιο. Και ρεύμα, πολύ ρεύμα. Όλα με ταχύτητα».

IMG_4215-2 copyIMG_4294 copy

Αυτά που λέει με ρυθμό πυροβόλου στα κομμάτια του μπορεί να μην είναι εύκολο να τα αποκρυπτογραφήσεις με την πρώτη ακρόαση, αλλά αισθάνεσαι την αγανάκτηση και την αγωνία του δημιουργού τους. Είναι ξεκάθαρα συναισθήματα σε κομμάτια όπως τις Βιταμίνες, ένα ανατριχιαστικά δυνατό κομμάτι:

«Anyway. είχα μια ιστορία να πω και την έβγαλα σε 14 κομμάτια. Είναι το Δωμάτιο, και αν ψάξεις καλά, μπορεί να βρεις κάτι που σ’ ενδιαφέρει» λέει.

Πώς είναι να ζεις και να δημιουργείς στη Θεσσαλονίκη; Πιστεύεις ότι κάποιος που ζει στην Αθήνα έχει πιο πολλές ευκαιρίες;
Το όλο θέμα χρειάζεται όρεξη θα ‘λεγα πλέον. Όρεξη και καύλα. Όπου και να ‘σαι, αν το έχεις ανάγκη και το γουστάρεις, θα το βρεις ή θα σε βρει.

Τι σου δίνει έμπνευση;
Οτιδήποτε δεν αναλύεται έυκολα. Η πόλη. Οι άνθρωποι, τα αυτοκίνητα, τα κτήρια, τα δωμάτια, οι πρίζες. [Δεν το πήγαινα εγώ εκεί, πάει μόνο του]. Υπάρχουν κομμάτια που γράφτηκαν με αφορμή μία τετράγωνη λάμπα [tetra] και άλλα που γράφτηκαν σε ταξίδια ή σε περιόδους  που δεν συνάδουν με το εκάστοτε κομμάτι. Θέλω να πω, πως ούτε σταματάει ποτέ η έμπνευση ούτε είναι κάτι που ελέγχεις. Αφορμές ψάχνει, παράλληλα.

Ποιοι είναι οι «ήρωές» σου;
Όποιος μάχεται καθημερινά για να ανακαλύψει τον εαυτό του, να τον αποδεχτεί και να νιώσει ευτυχισμένος.

IMG_4302 copy

Τι θα θεωρούσες «επιτυχία»;
Την ηρεμία.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;
Η κυκλοφορία του δίσκου σε φυσική μορφή και η διανομή του σε συμβολική τιμή, τα live παρουσίασης, και το video clip του κομματιού Untitled1, όπου έχουμε ξεκινήσει με τον Γιάννη Τόμτση. Ελπίζω να κυκλοφορήσει σύντομα και να μπορέσουμε να μεταδώσουμε όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας.

Το ΔΩΜΑΤΙΟ είναι ένας ερμηνευτικά solo δίσκος. Στον μουσικό τομέα του album, δουλέψαμε κυρίως με τον Newtrix και τον Μάνο Καρυστηναίο [κιθάρες/πιάνο], καθώς επίσης μου εμπιστεύθηκαν τη μουσική τους και το ηχόχρωμά τους οι Smilin, Face, Minor, Γιάννης Λάζαρης και τους ευχαριστώ. Η λήψη, επεξεργασία και μίξη του ήχου καθώς και ο επιπρόσθετος προγραμματισμός [στα κομμάτια «Βιταμίνες» και «428»], έγινε από τον Κρίτωνα Κιουρτσή, τον οποίο ευχαριστώ για όλη του την υπομονή και ενέργεια. Τέλος, τα γραφιστικά επιμελήθηκε ο Odieone και οι φωτογραφίες εξωφύλλου είναι της Marilia G. Daril.

Το album είναι μία ανεξάρτητη κυκλοφορία, υπάρχει διάθεσιμο για ακρόαση στο youtube και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Βandcamp [unknownartist-ua.bandcamp.com], καθώς, σύντομα, και σε φυσική μορφή [digipack cd], μέσω παραγγελίας, live, και indie δισκάδικων της πόλης.

Tην Πέμπτη 14 Μαϊου, ο UnknownArtist θα το παρουσιάσει ζωντανά στο Casa Bostani. Μαζί του ο Dj Jumattack. Στη σκηνή θα εμφανιστούν επίσης οι: Tiny Jackal a.k.a Black Mamba, Boem, Γιάννης Λάζαρης [w/ band]
Είσοδος 5 €
Casa Bostani, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, Πεδίον του Άρεως, Πληροφορίες & Κρατήσεις 210 8233352, Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 / Ώρα Έναρξης 21:30

Ολόκληρο το album μπορείτε να το ακούσετε online εδώ.

facebook.com/unknownartist.ua
youtube.com/UnknownArtistUA
soundcloud.com/unknownartist-u-a
unknownartist-ua.bandcamp.com