1360608164TheBlackAngelsPhoto2

Ο Alex Maas φαίνεται ότι βαριέται να απαντήσει από την άλλη άκρη της γραμμής. Είναι στο σπίτι του στο Ώστιν, ετοιμάζεται να λάβει μέρος με το γκρουπ του, τους Back Angels, σε ένα event που θα γίνει στο πλαίσιο του Austin Psych Fest και έχει όρεξη να μιλήσει μόνο για αυτό. Εντάξει, και για την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Στην Ελλάδα έρχονται μετά από μια sold-out εμφάνιση πριν από ενάμιση χρόνο περίπου. Η υποδοχή του ελληνικού κοινού ήταν ενθουσιώδης. O Alex Maas φαίνεται επίσης ενθουσιασμένος που θα ξανάρθουν και χαίρεται που θα παίξει με τους Black Keys επειδή είναι φίλοι του, αλλά γενικά είναι λιγομίλητος και στο τηλέφωνο δεν λέει σχεδόν τίποτα. Είναι το πρόσωπο που κεντρίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το γκρουπ, ο φρόντμαν τους.
Οι Black Angels σχηματίστηκαν τον Μάιο του 2004. Το όνομα τους το πήραν από ένα τραγούδι των Velvet Underground, το The Black Angel’s Death Song.
Οι συγκρίσεις όμως με το θρυλικό συγκρότημα του Lou Reed σταματούν στις πρώτες τους δουλειές όπως το  Directions to See a Ghost. Κρατάνε τα πιο ψυχεδελικά στοιχεία των Velvets και τα αναμειγνύουν με τις υπόλοιπες επιρροές όπως οι Beatles, οι Everly Brothers, ο Jimi Hendrix, ο Willie Nelson, η Patsy Cline, οι Cure και οι 13 Floor Elevators. Έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ, με τελευταίο το Indigo Meadow το 2013 που είναι η πιο mainstream προσπάθειά τους μέχρι στιγμής. Το άλμπουμ είχε μεγάλη απήχηση. Με τους στίχους τους γεμάτους αναφορές σε όπλα, πόλεμο θυμίζουν τα κομμάτια που γράφονταν την δεκαετία του ’60 για το Βιετνάμ. Θα έλεγες ότι θέλουν να είναι άμεσα πολιτικοί.

1360608181TheBlackAngelsPhoto1

«Υπάρχουν μερικά θέματα στη μουσική μας που μας ενδιαφέρουν. Νομίζω ότι ίσως είμαστε περισσότερο μια συναισθηματική μπάντα. Μας αρέσει να τραγουδάμε για πράγματα που είναι για μας σημαντικά και πιστεύω βγαίνουν στους στίχους. Δεν τραγουδάω για λεφτά και δεν προσπαθώ να συμπεριλάβω ένα σωρό πολιτικές καταστάσεις μέσα. Πιστεύω όμως ότι το  να θυμάσαι την ιστορία είναι σημαντικό».
Η τελευταία τους δουλειά ήταν ένα EP που κυκλοφόρησε πέρσι είχε τίτλο ‘Clear Lake Forest’. Ήταν ένα EP και πέρασε λίγο απαρατήρητο. Αισθάνεται αμήχανα όταν του λέω ότι δεν το έχω ακούσει, ούτε καν το έχω πάρει χαμπάρι. Και κάπως κάνει την επικοινωνία δύσκολη. Το άλμπουμ ακολουθεί τον ίδιο ήχο όπως το Indigo Meadow αλλά είναι πιο ποπ. Δεν έχει τόσο ξεκάθαρα αντιπολεμικούς στίχους. Οι εμμονές τους όμως παραμένουν, ίσως πιο ασαφείς. Και κάνουν και μια μικρή επιστροφή στους Velvets, τουλάχιστον σε ένα κομμάτι, το ‘Linda’s Gone’.
Αν και αυτή τη φορά στην Μαλακάσα παίξουν ελεύθερα και πιο αυτοσχεδιαστικά, όπως οι ήρωες τους και όπως έκαναν την προηγούμενη φορά προς το τέλος της συναυλίας τους στο Fuzz, τότε σίγουρα θα είναι μια εμφάνιση που θα συζητάμε για καιρό.

0f55e98006e6cb5f8b086a84d2c9ec5a

Οι Black Angels θα εμφανιστούν στις 30 Μαΐου στο Rockwave Festival μαζί με τους Black Keys, 1000 Mods, the Big Nose Attack και Puta Volcano στη Μαλακάσα.