Για τρεις ημέρες. από τις 13-15 Μαρτίου το Fasma Festival έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα για να δώσει την δική του άποψη στην παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή. To Fasma συνδυάζει διάφορα είδη, έτσι κατά την διάρκειά του μπορείς να πετύχεις από πειραματικά σετ μέχρι έντονα χορευτικά.

440_foto_tricoli

Φέτος το line-up του είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, με τα πιο φρέσκα παγκόσμια ονόματα αυτή τη στιγμή αλλά και εγχώριες ανερχόμενες περιπτώσεις που δίνουν αθόρυβα αλλά σταθερά το στίγμα τους στην Αθηναϊκή σκηνή. Σε κάθε event του συνεργάζεται με ομάδες που διοργανώνουν πάρτι, αλλά και άτομα που διαμορφώνουν το πρόσωπο της Αθηναϊκής νύχτας. Τα φετινά showcases του έχουν αναλάβει οι ομάδες Phormix και Reform, η δισκογραφική Modal Analysis και το δισκοπωλείο Habeat Records. Επομένως, θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε και να ακούσουμε αντιθετικούς καλλιτέχνες μεταξύ τους όπως ο γνωστός ηλεκτροακουστικός συνθέτης Valerio Tricoli με έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, ο Kangding Ray το πρότζεκτ του Γάλλου David Letellier που δημιουργεί πολυεπίπεδα ηχοτοπία στη Raster-Noton ή τον μυστηριώδη Headless Horseman με τον αντισυμβατικό techno ήχο του. Τα φώτα επίσης πέφτουν πάνω στον Svarte Greiner, το μόνικερ του Erik K. Skodvin και την «acoustic doom» αισθητική του, το ανατριχιαστικό ηχητικό είδος που αυτός εδραίωσε. Στα πιο «υπόγεια» χορευτικά του, το φεστιβάλ προσκαλεί τον Beneath με το σκοτεινό dubstep του και τον αμερικανό techno μάστερ John Templeton, τον Ολλανδό πρωτοπόρο της techno Delta Funktionen, και τον  Skatebård που έρχεται από την κρύα και εναλλακτική techno πλευρά της Νορβηγίας.

Svarte_Greiner_742964a 470821_10151657219344267_1288822316_o

Στα δικά μας: Μάς αντιπροσωπεύουν επάξια οι Virilio, το ντουέτο των Δημήτρη Παπαδάτου και Κορίνας Τριανταφυλλίδη που ξεκινούν από τον αυτοσχεδιασμό για να καταλήξουν στο techno, οι Morah, ANFS και Kondaktor που εξερευνούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τα άδυτα του techno αλλά και του electro μέχρι και της Chicago house.Επίσης, δυναμικό παρόν δίνουν οι Φανταστικοί Ήχοι του Άγγελου Μπαλτά, το νεοσύστατο αναλογικό σχήμα Hydroessa της Lower Parts, o Mackenzie, o Nemmett και για κάτι τελείως διαφορετικό οι Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία και Terra Exotika.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, οι προβολές αλλά και τα τεχνικά εργαστήρια που βρίσκει κανείς στο φετινό του πρόγραμμα. Οι προβολές περιλαμβάνουν το σπάνιο μουσικό ντοκιμαντέρ «Sähkö The movie» που καταγράφει την techno εταιρεία Sähkö Recordings στην πιο ακμάζουσα περίοδό της όταν δρούσε στην Φιλανδία στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και την ταινία “The Sound of Belgium” που σκιαγραφεί την Βελγική χορευτική σκηνή.

maxresdefault

Τα events του φεστιβάλ γίνονται παράλληλα σε 4 διαφορετικά σημεία του ιστορικού κέντρου (Six d.o.g.s, Art Tower, Astron Bar και Space Under), με σκοπό να γνωρίσει στο κοινό μια άλλη πλευρά της Αθήνας όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.

http://fasmafestival.com/