Το Frontyard είναι μια ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων και ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία. «Πάνω από όλα είναι η ευκαιρία να μαζευτούν μαζί οι ανεξάρτητοι μουσικοί της πόλης, οι άνθρωποι που αγαπάνε την καλή μουσική και που γενικά μοιράζονται κοινά σημεία αναφοράς, αισθητικές, φιλοσοφίες και όχι απαραίτητα μουσικά ακούσματα» λένε οι τρεις φίλοι και συνεργάτες που την αποτελούν. «Η μουσική είναι μια, άλλωστε. Μουσική που στηρίζεται στην αλήθεια της και όχι στο χιπστεριλίκι και την ματαιοδοξία, ωραίοι άνθρωποι που αυτούς τους καιρούς που όλοι κωλώνουν αυτοί αρχίζουν την επανάσταση της συνείδησής τους, αντιστέκονται στην κρίση με δημιουργικότητα. Και, γενικότερα, ένα τρελό τσίρκο είναι το frontyard».

1photoalexgrymanis 3photoalexgrymanis

«Η ιδέα του frontyard μας ήρθε από ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο backyard το οποίο αφορούσε μια παρέα από την Ισλανδία. Αυτή η παρέα στην πίσω αυλή ενός σπιτιού έκανε ένα mini festival μουσικής με σκοπό την να ηχογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Μια Κυριακή καθόμασταν σε ένα cafe και γκρινιάζαμε για όσα δεν κάνουμε και έτσι κάποιος έριξε την ιδέα να κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο. Τα δυο πρώτα χρόνια κάναμε το festival και στην συνέχεια δημιουργήσαμε κάτω από το όνομα frontyard μια δισκογραφική εταιρία..
«Δεν μας ενδιαφέρουν τα μουσικά είδη, αρκεί να είναι καλή μουσική που ταιριάζει στην αισθητική μας. Εγώ προσωπικά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή αλλά τα πράγματα πάνε ολοένα και καλύτερα και το επίπεδο ανεβαίνει».

Οι μπάντες που έχουν παίξει στο frontyard μέχρι τώρα: Electrobalkana, Direct Connection, Pad Trio & Elephant Phinix, Space Blanket, Kill Emil & The Yumas, Lluvia, Mononome, Black Cats Society, Dot Message.

3photoalexgrymanis

Δισκογραφικά η πρώτη κυκλοφορία μας είναι από τους Kill Emil & The Yumas και η δεύτερη από τον Mr. Z. Θα ακολουθήσουν κυκλοφορίες από τους Σφουμάτο και τους 7 Odds

Ηχογραφούμε 45αρια για το ρομαντισμό της υπόθεσης αλλά και μέχρι να είμαστε σε θέση να φτιάχνουμε LP. Θεωρούμε το βινύλιο ως το καλύτερο μουσικό format από θέμα ποιότητας ήχου αλλά και αίσθησης, ειδικά όταν το cd έχει πεθάνει και τα mp3 είναι συμπιεσμένα αρχεία (για αυτό άλλωστε τα δίνουμε free download).

Ελπίζουμε να δούμε το frontyard να μεγαλώνει σε εκτάρια και fans, να διοργανώνει ολοένα και καλύτερα events, να κυκλοφορεί τις μπάντες που θεωρεί ότι αξίζουν και γιατί όχι να ακουστούν οι παραγωγές του και στο εξωτερικό μιας και πιστεύουμε ότι κάνουμε μουσική που δεν είναι καλή μόνο για την Ελλάδα.

0002319952_10 0003002873_10

https://www.facebook.com/frontyard.gr

http://frontyard.bandcamp.com/

Κείμενο: Βιταμίνα Καλογερά
Φωτογραφίες: Alex Grymanis

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag