Οι Shotgunz είναι μία heavy-rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Μπάκας (φωνή), ο Γιώργος Δασκαλόπουλος (κιθάρα) και ο Άγγελος Μαυρόπουλος (ντραμς), γνωρίστηκαν στο σχολείο και έχουν την μπάντα από τότε. Η φιλία τούς κρατάει ενωμένους τόσο καιρό και είναι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Γενικά είναι χαρούμενοι άνθρωποι και αυτό φαίνεται και στα live τους. Είναι γεμάτοι ενέργεια και χορεύουν πολύ και παρά το «βαρύ» είδος μουσικής που παίζουν δεν φοράνε μόνο μαύρα γιατί θέλουν η ζωή τους να είναι γεμάτη χρώματα. Το 2004 δημιούργησαν τους Dusty Shotguns, το 2009 προστέθηκε ο Γιάννης Μουρτεζάς (κιθάρα) και δύο χρόνια αργότερα ο Αστέρης Τόλης (μπάσο). Τη χρονιά εκείνη φεύγει το «Dusty» και οι Shotgunz «ξεκαθαρίζουν τα περί ονόματος».

IMG_5010

Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος μουσικής;
Είναι το είδος που ακούγαμε σε συχνότερη βάση από μικροί, όχι βέβαια το μόνο, έχουμε μάθει να εκφραζόμαστε μέσα από αυτό και προσπαθούμε να το αντιπροσωπεύουμε με τον σεβασμό που του αρμόζει. Το πρόγραμμά μας εκτός από τα κλασικά «βραχώδη» μονοπάτια, που πολύ αγαπάμε, περιέχει αρκετές dance-pop-funk διασκευές με φόντο πάντα τις rock αποχρώσεις.

Τι σημαίνει για σας η μουσική γενικά, κι αυτό το είδος ειδικά;
Η μουσική είναι η θεραπεία της ψυχής μας και ειδικά και γενικά. 

Έχετε παίξει σε πολλά live, ξεχωρίζετε κάποιο και γιατί;
Έχουμε ‘ανοίξει’ αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως, Γ. Γάκης & The Troublemakers, Λάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος, Κώστας Μυλώσης – Δυτικές Συνοικίες, Tsopana Rave, Blueswire, Grim Reaper (Μεγάλη Βρετανία), Black Rain (Ιταλία). Το καθένα ήταν ιδιαίτερο για τους δικούς του λόγους, δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε κάποιο.

Θα μπορούσατε να φύγετε από τη Θεσσαλονίκη;
Την αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη μεγαλώσαμε εδώ, μένουμε εδώ, παίζουμε μουσική εδώ και περνάμε τέλεια. Εάν βέβαια μας δινόταν η ευκαιρία να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, θα το κάναμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

IMG_5030IMG_5001

IMG_4972

IMG_4971

Ψηφίσατε;
Ψηφίζουμε εδώ και χρόνια χαμόγελο, ευγένεια, ήθος και ελευθερία. Είμαστε ενάντια σε όλα τα λαμόγια που μας πασάρουν και μας καλούν να διαλέξουμε από αυτά, τον λιγότερο ηλίθιο.

Θα διασκευάζατε ποτέ Madonna ή Lady Gaga;
Με τη δεύτερη κυρία έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν. Ήταν ένα τραγούδι (Bad romance), το οποίο στα δικά μας μυαλά μπορούσε να ακουστεί κι αλλιώς, γι’ αυτό και το κάναμε.

Χορεύετε;
Χορεύουμε με τη μουσική μας πάνω στο stage. Είναι σίγουρα ο αγαπημένος μας χορός.

Φοράτε μόνο μαύρα;
Όχι! Προσπαθούμε να είμαστε χαρούμενοι και γεμάτοι χρώματα στη ζωή μας,  γενικώς.

Τι κάνετε στον ελεύθερό σας χρόνο (εκτός από μουσική);
Στον ελεύθερο χρόνο μας, κάνουμε παρέα μεταξύ μας! Η φιλία, μας κρατάει ενωμένους τόσα χρόνια και αισθανόμαστε ξεχωριστοί για αυτό το γεγονός

 

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Ίριδα Κατσούλα