IMG_9598

Η Μαρία-Ελισάβετ, ο Αδάμ, Ο Θωμάς και ο Στάθης είναι οι M.A.t.E. Οι M.A.t.E. έχουν θεωρηθεί από πολλούς «τo απόλυτο εναλλακτικό dubstep μεγαλείο» και έχουν φανατικό κοινό τόσο στην συμπρωτεύουσα όσο και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τώρα ετοιμάζουν το δεύτερό δίσκο τους και το site τους και τους βρήκα πολύ ενθουσιασμένους και ορεξάτους.

Η Ελισάβετ κάνει τα vocals. Σπούδασε –και σπουδάζει ακόμα- στη Νομική, έχει αποφοιτήσει από δραματική σχολή, έχει δουλέψει ως ηθοποιός ενώ παράλληλα έχει τραγουδήσει σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα., κυρίως Jazz και Blues περιεχομένου. Ο Αδάμ κάνει τα electronics της μπάντας. Σπούδασε τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων και συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μέχρι που ξεκίνησε να πειραματίζεται με το live looping και την ηλεκτρονική σύνθεση, όπου και βρήκε το νόημα. Ο Θωμάς είναι ο ντράμερ και ασχολείται με τα τύμπανα από 14 ετών. Συμμετείχε σε  thrash metal μπάντες, σπούδασε στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, διδάσκει τύμπανα σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία και έχει συνεργαστεί με λαϊκούς τραγουδιστές και άλλους μουσικούς πέρα των M.A.t.E. Ο Στάθης ασχολείται με τα visuals της μπάντας, σπούδασε κοινωνιολογία και γλωσσολογία στο Μπρίστολ, τσίρκο και θέατρο βαριετέ στο Βερολίνο και γραφιστική στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί ως ανιματέρ σε παιδικό σταθμό, ζογγλέρ του δρόμου, ακροβάτης, τεχνικός υπολογιστών, υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing, γραφίστας εντύπου και ίντερνετ, κινηματογραφιστής, μοντέρ και visual fx artist μεταξυ άλλων. Πέρα από τους M.A.t.E., συμμετέχει, κινηματογραφεί και εκπέμπει ζωντανά το λαϊκό πανεπιστήμιο κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας.

IMG_9578

Η μουσική σας συνδυάζει όπως λέτε και στο facebook αναλογικό και ψηφιακό ήχο, φωνή και acoustic drums, synthesizers και programming, βασισμένη σε dub, drum’n’bass, trip hop και dubstep αισθητική. Σε ποια γενική κατηγορία μουσικής θα λέγατε ότι ανήκετε;
Aν θα έπρεπε να την κατατάξουμε κάπου,θα λέγαμε γενικότερα electronic music, πιο ειδικά θα electronic fusion!

Ποιοι καλλιτέχνες έχουν επηρεάσει τη μουσική σας και ποιους θαυμάζετε πιο πολύ;
Μας αρέσουν πολλά και διάφορα σχήματα και καλλιτέχνες! Jojo Mayer and NERVE, Red Snapper, Massive Attack, Portishead, Amon Tobin, Hi Tone, Zenzile, Bonobo, Four Tet  και άλλα πολλά!

Γιατί meetings along the edge;
Ο τίτλος είναι δανεισμένος από μια συνεργασία του Phillip Glass με τον Ravi Shankar στην οποία μπλέκουν το σύγχρονο με το παραδοσιακό! Εμείς κρατήσαμε τον τίτλο γιατί γενικότερα ο όρος συναντήσεις στο μεταίχμιο κρύβει μέσα του πολλές δυνατότητες και ενέργεια για τη δημιουργία νέων πραγμάτων, όπως επίσης εκφράζει και τις συνθήκες που επικρατούν αυτό τον καιρό που ζούμε.

IMG_9635IMG_9568

Το πιο τρελό περιστατικό που έχει τύχει σε live σας;
Η Μαρία έριξε τη βότκα της σε ένα πολύμπριζο με αποτέλεσμα ένα blackout αντί για ρεφρέν.

Ποιοι το ζουν πιο πολύ; Οι Αθηναίοι ή οι Θεσσαλονικείς;
Και στις δυο πόλεις το απολαμβάνουν, δεν έχουμε παράπονο. Στην Αθήνα ίσως είναι λίγο πιο ενθουσιώδεις, λόγω του ότι δεν εμφανιζόμαστε συχνά στην πρωτεύουσα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό;
Αδάμ: Σουπιές κρασάτες.
Θωμάς : Μπαρμπουνοφάσουλα.
Μαρία: Κατσικάκι (σε όποια μορφή).
Στάθης: Ριζότο μανιταριών.

IMG_9576 IMG_9572

Τι ετοιμάζετε μουσικά αυτό τον καιρό;
Ετοιμάζουμε το δεύτερο δίσκο μας, όπως επίσης και κάποια sessions με μουσικούς που εκτιμούμε και τα οποία θα πλαισιώνουν ένα τμήμα του site μας, το οποίο επίσης ετοιμάζεται!