cavechildren_DSC4454cc

Το Quasiland των Cave Children είναι ένας δίσκος για βινύλιο. Ξεκινά δυναμικά τις πρώτες του στροφές με άλλοτε ρυθμικά και άλλοτε ονειρικά riffs για να συνεχίσει με μια -πάντοτε ευγενή- βρωμιά στους μείκτες που ολοκληρώνεται σε μελωδίες απόκοσμες και σιγανές σαν ψίθυρο. Το Quasiland είναι μια ηχητική παραίσθηση, μια στιγμιαία πολιτεία που συνεχίζει να υπάρχει ακόμα ο δίσκος δεν έχει άλλη εγγραφή να γεμίσει το δωμάτιο. Περίεργοι να γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την εντυπωσιακή ψυχεδέλεια του Quasiland οδηγηθήκαμε στους Cave Children, την low profile μπάντα που εδώ και δύο χρόνια δούλευε τον συγκεκριμένο δίσκο, για να τον σκάσει σαν βόμβα συναισθημάτων σε μια Ελλάδα μουδιασμένη από την ταλαιπωρία και τον φόβο.

Ποιοι είναι οι Cave Children και πώς δημιουργήθηκαν; Με τι άλλο ασχολείστε;
Ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί μουσική μουσική ως Cave Children το 2013. Η μπάντα συγκροτήθηκε κυρίως για να γραφτεί ο δίσκος Quasiland, και τελικά από βραχύβιο μουσικό project γίναμε συγκρότημα. Ο Βασίλης Νιτσάκης στο μπάσο, ο Δημήτρης Στεργίου στα τύμπανα και ο Ορέστης Μπενέκας στα πλήκτρα και τις φωνές, είναι μουσικοί, ενώ ο Βασίλης Βλαχάκος στην κιθάρα και τις φωνές είναι γιατρός.

cavechildrenn_DSC4493

Ποια είναι η πιο δυνατή εμπειρία που έχετε βιώσει όλοι μαζί;
Ίσως το δεύτερό μας live με τους Whereswilder, όταν δηλαδή οριστικοποιήθηκε η σύνθεση της μπάντας. Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποιήσαμε ότι θα δουλεύουμε μαζί για καιρό.

Με ποιο σκεπτικό φτιάξατε το Quasiland; Πώς συνταιριάξατε τους στίχους με την μουσική;
Πίσω από το κάθε τραγούδι υπάρχει ένα συγκεκριμένο concept. Στα περισσότερα το σενάριο δίνεται πολύ έμμεσα, έτσι ώστε ο κάθε ακροατής να ακούσει κάτι που τον αφορά. Συνήθως πρώτα έρχεται κάποιο riff ή κάποια μελωδία που αξίζει να ηχογραφηθεί, ενώ οι στίχοι προστίθενται σε πολύ τελικό στάδιο. Ο στόχος ήταν να γράψουμε μια συλλογή από pop τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους, που όμως θα υπηρετούσαν τη γενικότερη αισθητική του δίσκου.

cavechildren_DSC4481

 

Ποιες επιρροές σας αναγνωρίζετε πίσω από το Quasiland;
Οι επιρροές μας είναι πολλές, με κυριότερες τα ροκ και ποπ συγκροτήματα των 60s και 90s. Καθένας από μας έχει τα δικά του ακούσματα που συχνά δεν φαίνονται πολύ στο τελικό αποτέλεσμα. Πολύ πιθανό κάποιος να αναγνωρίσει επιρροές από Beatles, ELO, Aphrodite’s Child, Zombies και Blur στον ήχο μας. Όταν ηχογραφούσαμε το δίσκο ακούγαμε βέβαια και πολλές νεότερες μπάντες όπως  MGMT, Tame Impala, Caribou, Air κ.α.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι Έλληνες μουσικοί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;
Θα σας απαντήσουμε άκρως υποκειμενικά, καθώς παρακολουθούμε κυρίως την εναλλακτική ροκ σκηνή της Ελλάδας. Χρόνο με το χρόνο εμφανίζονται νέα συγκροτήματα που γράφουν πολύ ωραία μουσική με αγγλικό ή και ελληνικό στίχο. Με κίνδυνο να παραλείψουμε πολλές αγαπημένες μπάντες και μουσικούς, θα αναφέρουμε ενδεικτικά τους Super Stereo, Spectralfire, Moa Bones, Noise Figures, Whereswilder, Baby Guru…

Πώς εμπνευστήκατε το όνομα του συγκροτήματος; Άραγε στην εποχή που τα indie συγκροτήματα με τα ευφάνταστα ονόματα ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια στο bandcamp, έχει τόση σημασία το όνομα μιας μπάντας;
Δεν πιστεύουμε ότι έχει και πολύ μεγάλη σημασία το όνομα μιας μπάντας. Σίγουρα ονόματα όπως “Fuck Buttons” είναι πιο εύκολο να τα θυμηθείς, αλλά προφανώς σημασία έχει η μουσική. Το Cave Children μας φάνηκε καλό, και αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε.

Σε ποιο ελληνικό ή διεθνές φεστιβάλ θα θέλατε να παίξετε στο μέλλον;
Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στο μυαλό, ωραία θα ήταν να μοιραστούμε τη σκηνή με κάποια αγαπημένη μπάντα του εξωτερικού.

cavechildrenn_DSC4459cavechildren_DSC4456

Tι επιφυλάσσει το μέλλον μέσα και έξω από τις ατζέντες σας;
Ετοιμάζουμε τη live παρουσίαση του δίσκου μας “Quasiland”στο six d.o.g.s. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε ολόκληρο το δίσκο μας. Ακολουθούν συμμετοχές σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο για το καλοκαίρι. Στόχος μας για το απώτερο μέλλον είναι ένας δεύτερος δίσκος και πολλές ακόμα συναυλίες, αλλά κυρίως όρεξη για δουλειά.

Οι Cave Children εμφανίζονται live την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Six D.O.G.S. Ο δίσκος τους Quasiland κυκλοφορεί από την Inner Ear.

https://www.facebook.com/cavechildren