illusion-02

O Γιάννης, ο Αλέξανδρος κι ο Γιώργος γνωρίστηκαν στο ωδείο και για χρόνια δούλευαν μαζί τραγούδια ως Illusion. Έπρεπε, ωστόσο, να περάσουν 9 χρόνια μέχρι να βρουν έναν μόνιμο ντράμερ για το συγκρότημά τους και μαζί να ξεκινήσουν να ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο. Αποτέλεσμα ένα ροκ ανθολόγιο με τίτλο ομώνυμο της μπάντας, που κρατά τα καλύτερα στοιχεία από τις αγαπημένες μας βρετανικές και αμερικάνικες μπάντες σε μια local, προσεγμένη παραγωγή. Λίγο πριν το επετειακό live του συγκροτήματος για τον ένα χρόνο κυκλοφορίας του πρώτου δίσκου τους στο Six DOGS, μας απάντησαν μερικές ερωτήσεις και μας διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρχουν αρκετές συλλεκτικές κασέτες του άλμπουμ τους για να ακούσουμε όλοι τις κιθάρες των Illusion δυνατά στα Walkman μας.

illusion-04

Ποια είναι η καθημερινότητά σας ως μπάντα;
Τον περισσότερο χρόνο σαν μπάντα τον περνάμε στο στούντιο. Πέρα από τις πρόβες είναι ο χώρος στον οποίο παίρνουμε όλες τις αποφάσεις και συζητάμε όλα όσα μας απασχολούν.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ‘τριπάρεις’ σε μια συναυλία;
Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δίνουμε όλη μας την ενέργεια κι από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η μουσική.

Είναι ψευδαίσθηση η μουσική ή στιβαρή πραγματικότητα;
Για εμάς η μουσική είναι μια στιβαρή πραγματικότητα. Είναι ένα μέσο έκφρασης, επικοινωνίας κι αφύπνισης που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος από την αρχαιότητα. Πολλοί ίσως τη χρησιμοποιούν για να θρέψουν ψευδαισθήσεις, όμως αυτό δεν την κάνει λιγότερο αληθινή.

illusion-03

Κάνετε ταχυδακτυλουργικά στην σκηνή; Πώς μπορείς να κάνεις το κοινό να σε προσέξει σε φασαριόζικα, χαοτικά live;
Δε θεωρούμε ότι για να σε προσέξει το κοινό πρέπει να κάνεις ταχυδακτυλουργικά. Για εμάς απλά πρέπει να βγάλεις την αλήθεια σου πάνω στη σκηνή. Ένα δυνατό και γεμάτο ενέργεια live είναι δύσκολο να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.

Διηγηθείτε μου το πιο απίστευτο πράγμα που σας έχει συμβεί σε live.
Σε ένα live στην επαρχία αναγκαστήκαμε να «κοιμηθούμε» στο μαγαζί που παίζαμε, με τα φώτα ανοιχτά και μια disco μπάλα να γυρνάει πάνω από τα κεφάλια μας! Όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν και ο καλύτερος ύπνος…

Ποιο είναι το καλύτερο fast food του κόσμου;
Το καλύτερο fast food το τρώμε σε ένα μαγαζάκι με sandwich και σαλάτες στην Περικλέους και ανήκει στον πιο ροκ τύπο που έχουμε γνωρίσει!

illusion-01

Ποια μικρά πράγματα σας δίνουν χαρά;
Πολλά μικρά πράγματα μας δίνουν χαρά, όπως όταν ενώ μόλις έχουμε φτάσει στην αποβάθρα του μετρό, ο πίνακας γράφει ένα λεπτό ή στον πάγκο με τα αλλαντικά του Super Market σου βάζουν ακριβώς τα γραμμάρια που ζητάς.

Ποιο είναι το πιο ροκ μέρος της Ελλάδας;
Τα νησιά του Αιγαίου, από γεωλογικής άποψης μιλώντας. Αλλιώς το κέντρο της Αθήνας τη νύχτα.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
Στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου θα εμφανιστούμε live στο Six D.o.g.s. για να γιορτάσουμε έναν χρόνο από την κυκλοφορία του δίσκου μας. Μαζί μας θα δείτε και τους Graviola και Valentine’s Night, δύο νέες ανερχόμενες μπάντες. Επίσης είναι η πρώτη φορά που θα διαθέσουμε τον δίσκο μας σε φυσική μορφή, καθώς θα έχουμε 100 συλλεκτικές κασέτες ειδικά για την περίσταση.

illusion-05

https://youtu.be/dhDlHCgga9s

Οι Illusion θα εμφανιστούν στις 9 Ιουλίου στο six d.o.g.s. Ο δίσκος τους κυκλοφορεί ψηφιακά και μπορείς να τον αγοράσεις εδώ. Στο live της 9.7 θα υπάρχει σε συλλεκτική κασέτα. 

http://illusion-band.com/

https://www.facebook.com/Illusiongr