the jaguar bombs 14

Οι Jaguar Bombs δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2013 από πέντε φίλους με κοινή κινητήρια δύναμη την αγνή διασκέδαση χωρίς ενοχές. Βασική ιδέα ήταν η αναβίωση των εφηβικών τους πάρτι, με επίκεντρο τα pop ινδάλματα των late ’90s και early ’00s όπως οι Backstreet Boys, Spice Girls, 5ive. «Όλα τα τραγούδια που έχουν ανεξίτηλα χαραχτεί στις τρυφερές μας μνήμες», λένε οι Jaguar Bombs με τους οποίους μιλήσαμε λίγο πριν από το live τους την Τετάρτη 27 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στην συναυλία για καλό σκοπό που διοργανώνει το περιοδικό δρόμου Σχεδία. Οι Jaguar Bombs παρουσίασαν το υλικό τους για πρώτη φορά τον Γενάρη του 2014 στο -αείμνηστο- Κ44 το κοινό ξετρελάθηκε, το έδειξε με τον ξέφρενο χορό και η μπάντα πήρε δύναμη για να συνεχίσει την δουλειά.

Πώς ήρθατε σε επαφή με τη συγκεκριμένη μουσική και ποιες οι επιρροές σας;
Η πρόκληση για κάθε διασκευόμπαντα είναι να δώσει ένα νέο χαρακτήρα στα κομμάτια με τα οποία καταπιάνεται. Ο χορευτικός χαρακτήρας που θέλαμε να αποδώσουμε στα κομμάτια των zeros βρήκε στέγη στο μουσικό ύφος του rockabilly – garage – surf -swing και στη γενικότερη αισθητική των 60ς. Φυσικά πρώτοι διδάξαντες αποτελούν ο βασιλιάς Elvis, Sonics, Jerry Lee Lewis, Ray Charles αλλά και garage μπάντες όπως οι Sonics και οι Seeds.

the jaguar bombs 9 the jaguar bombs 10 the jaguar bombs 11 the jaguar bombs 12

Τι άλλο κάνετε εκτός από μουσική;
Επαγγελματικά, όλοι μας έχουμε τις δουλειές μας είτε χρησιμοποιώντας τη μουσική ως το κύριο βιοποριστικό μέσο είτε όχι. Στη μπάντα μας θα βρει κανείς επαγγελματίες μουσικούς, μέλη κλασσικής ορχήστρας, ηχολήπτες, γραφίστες και αποφοίτους ΑΣΟΕΕ με μεταπτυχιακό. Όλοι μας έχουμε διαμορφώσει το μικρόκοσμο μας και τις ζωές μας με βασικό σημειό αναφοράς τη μουσική αλλά και τις ποικίλες εγχώριες μουσικές σκηνές.

Το όνομα σας από πού προκύπτει;
Προέκυψε από ένα κοκτεϊλάδικο στο Hoxton του Λονδίνου, όπου διέμενε τότε ο τραγουδιστής μας, εν ονόματι Jaguar Shoes. Μετά φυσικά τη σκυτάλη ανέλαβε το Google random band name generator…

the jaguar bombs 15 the jaguar bombs 16 the jaguar bombs 18 the jaguar bombs 19

Πώς είναι η σκηνή αυτή στην Ελλάδα;
Μιλώντας πάντα για μπάντες ψυχαγωγικού χαρακτήρα που ασχολούνται με διασκευές – η κάθε μία στον τομέα της – δεν μπορούμε παρά να κάνουμε ειδική μνεία στους Burger Project, Wedding Singers και τους Imam Baildi οι οποίοι διαμόρφωσαν επί της ουσίας την εν λόγω σκηνή. Είναι μεγάλη μας χαρά να ανήκουμε σε αυτή την ευρύτερη παρέα και να μοιραζόμαστε τη σκηνή μαζί τους. Στην Ελλάδα το κοινό αποζητάει έντονα τη διασκέδαση (προφανώς και το έχει ανάγκη) και ακολουθεί τέτοιου είδους συγκροτήματα στηρίζοντάς τα έμπρακτα.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη είδηση που έχετε ακούσει τελευταία;
Θα σταθούμε στα μουσικά.
– Καλύτερη είδηση ο επερχόμενος συναυλιακός πυρετός του καλοκαιριού με αποκορύφωση την εμφάνιση των Goat το προσεχές φθινόπωρο.
– Χειρότερη ο θάνατος του Β.Β. King.

the jaguar bombs 20the jaguar bombsthe jaguar bombs 5 the jaguar bombs 2

Τα σχέδια και όνειρα σας για το μέλλον;
Οι βόμβες με animal print θα εμφανιστούν σε αρκετά stages αυτό το καλοκαίρι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό. Άμεσα ανακοινώσιμα live μας είναι στις 27/5 στην Τεχνόπολη στη συναυλία του περιοδικού «Σχεδία» παρέα με Locomondo, Burger Project, Μαριέττα Φαφούτη, Φοίβο Δεληβοριά και άλλους πολλούς που εκτιμάμε πολύ. Την επόμενη θα «ντύσουμε» μουσικά την ετήσια εκδήλωση για τα H&M στην Ερμού, υπό την καλλιτεχνική ματιά του Θοδωρή Μάρκου.

https://www.facebook.com/TheJaguarBombs