Οι North Shore Lioness είναι ένα αθηναϊκό πενταμελές συγκρότημα με ήχο προσεγμένο και σκηνική παρουσία που υπόσχεται μεγάλα πράγματα. Ο Ορφέας (φωνητικά), ο Γιάννης (μπάσο και φωνητικά), ο Στέφανος (κιθάρα), ο Λευτέρης (κιθάρα) και ο Μάριος (τύμπανα) δημιούργησαν την μπάντα τους πριν από τρία χρόνια και ξέρουν πώς αυτό είναι αυτό που θέλουν να κάνουν στις ζωές τους. Ονειρεύονται να κάνουν live σε όλο τον κόσμο και να ζουν από την μουσική.

Θυμούνται την βουτιά του Ορφέα στα drums την ώρα που έκαναν κάποιο live και τον επικό τσακωμό του Παύλου με την μάνα του για το ροκφόρ στην πίτσα. «Ήταν δυνατές στιγμές» λένε και γελάνε με νόημα. «Άλλη δυνατή στιγμή ήταν στα Destiny Studio όταν κάναμε σεξ μεταξύ μας, με τον Πέτρο Βυνάκο a.k.a Petro Vinakos Dusty να καμαρώνει τα κορμιά μας» συνεχίζουν απτόητοι.

68

«Δεν παίζαμε όλοι μουσική από μικρά παιδιά. Όμως, ακόμα και όσοι από εμάς δεν παίζαμε μουσική από μικρά, ήμασταν μουσικόφιλοι. Απλά αργήσαμε να ασχοληθούμε ενεργά. Από το γυμνάσιο και μετά πάντως, όλοι μας περάσαμε από κάποια μπάντα μέχρι να καταλήξουμε στους North Shore Lioness. Πριν την δημιουργία της μπάντας, κάποιοι γνωριζόμασταν τυπικά και κάποιοι ήμασταν τελείως άγνωστοι μεταξύ μας. Στην πορεία γνωριστήκαμε καλύτερα και για καλή μας τύχη, ταιριάξαμε σαν χαρακτήρες. Τρία χρόνια μετά μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ένα αρκετά φιλικό κλίμα.

Η μπάντα δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια. Το κίνητρο που μας ώθησε στο να αφοσιωθούμε στο line up που έχουμε τώρα δεν ήταν άλλο από το ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα. Όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό. Μετά από τρία χρόνια δυσκολιών και αρκετών συζητήσεων, έχουμε κατασταλάξει πως αυτό θέλουμε να κάνουμε στις ζωές μας. Οι πρώτες μας πρόβες ήταν χάλια και στεκόμασταν αρκετά άτυχοι σε πολλές καταστάσεις. Με τον καιρό αρχίσαμε να το βρίσκουμε και μόλις νιώσαμε έτοιμοι, ηχογραφήσαμε το πρώτο μας ΕΡ. Η παρουσίασή του έγινε στις 6 Σεπτέμβρη 2014 με ένα εορταστικό live με πολλούς φίλους και ωραίες αναμνήσεις και τα Χριστούγεννα ακολούθησε η κυκλοφορία ενός video clip για το καινούριο μας single, “Valediction”, που είναι και το αποχαιρετιστήριο τραγούδι για τον τότε κιθαρίστα μας (Παύλο) που έφυγε μόνιμα στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή κάνουμε αρκετές εμφανίσεις αποκτώντας εμπειρία και ελπίζουμε σύντομα να βγούμε εκτός Αθήνας ή και εκτός συνόρων».

3GiannisLefterisMariosStephanos

«Τι μουσική ακούτε σπίτι σας; Έχει σχέση με την μουσική που παίζετε;». «Η μουσική που παίζουμε είναι σίγουρα επηρεασμένη από τα ακούσματά μας, τα οποία διαφέρουν αρκετά από μέλος σε μέλος. Προφανώς ακούμε και πολλά πράγματα τα οποία δεν βγαίνουν προς τα έξω μέσω της μπάντας. Τα κοινά μας σημεία είναι το pop punk, to punk rock και το hardcore. Από κει και πέρα το πράγμα ξεφεύγει με κάποιους να τείνουν προς πιο pop μονοπάτια, άλλους να ακούνε σκληρές και σκοτεινές μουσικές και άλλους να είναι ξεχασμένοι στην προ δεκαετίας emo/post-hardcore σκηνή».

«Για τι πράγμα μιλούν τα τραγούδια σας;». «Οι στίχοι γράφονται από τους δύο τραγουδιστές και μιλούν κυρίως για προσωπικές καταστάσεις. Δίνουμε μεγάλη βάση στο κομμάτι αυτό διότι θεωρούμε ότι οι στίχοι δίνουν χαρακτήρα στα τραγούδια μας. Γράφουμε περισσότερο με βάση συναισθήματα που προκύπτουν από αληθινά γεγονότα, τα οποία μας έχουν επηρεάσει με τρόπο συνήθως αρνητικό. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι απλά αντλούμε μεγαλύτερη έμπνευση από δύσκολες ή δυσάρεστες καταστάσεις».

11 10Orpheas275

«Έχει σχέση η μουσική σας με τον έρωτα;». «Με τον έρωτα τύπου σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς, όχι. Η αλήθεια είναι πώς παίζει τρελή αφραγκία αυτό το διάστημα οπότε ίσως το γυρίσουμε με σκοπό τα λεφτά και την εύκολη φήμη».

Η επόμενη εμφάνιση των North Shore Lioness θα είναι στις 4 Απριλίου στο An Club μαζί με τους Γερμανούς WOLF DOWN που έρχονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, τους MY TURN και τους AGAINST ALL ODDS.

https://www.facebook.com/northshorelioness
http://instagram.com/northshorelioness