Είμαστε οι Microondas και θα παρουσιάσουμε τον «Ηλεκτρικό Εκκλησιασμό», μια ιδέα που τη δουλεύουμε εδώ και κάποιο καιρό, με αφορμή απανωτές ακροάσεις του Μπάλλου του Σαββόπουλου, της δισκογραφίας των Black Sabbath και των γραπτών του Πεντζίκη.

Το Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής είναι πολύ έντονη εμπειρία και έχουμε λάβει μέρος ξανά, με άλλα σχήματα. Η ακατάπαυστη εναλλαγή των σχημάτων σε βάζει σε έναν υπνωτικό ρυθμό.

Microondas 02 Microondas 01

Ασχολούμαστε με τη μουσική από πολύ παλιά. Εγώ προσωπικά (Betamin), έχω παίξει με διάφορες μπάντες όπως οι Conductive, Sinister Cans ή και με φίλους όπως οι Victim of Society και My Wet Calvin. Οι Microondas είναι μαζί από το 2011. Στη σημερινή τους μορφή αποτελούνται από τους Betamin (κιθάρα, φωνή), Παναγιώτη (κιθάρες), Δανάη (τύμπανα).

Τη μουσική μας τη λέμε «rock ‘n’ roll δωματίου» γιατί για μεγάλο διάστημα παίζαμε σε ένα σαλόνι και όχι σε στούντιο. Κατά καιρούς το λέμε και «βυζαντινή ψυχεδέλεια», μάλλον για πλάκα, γιατί δεν μας αρέσει το Βυζάντιο, αν και τρώμε στη μάπα τα ερείπιά του.

Το πιο συναρπαστικό που έχουμε ζήσει σαν μπάντα είναι να παίζουμε σε μεγάλους χώρους με εισιτήριο και να μην πληρωνόμαστε.

Η Αθήνα συνδυάζει το απάνθρωπο με μερικές εκπλήξεις που ανατρέπουν τον αρνητισμό. Μας αρέσει που είναι τόσο κοντά η θάλασσα, αν και η πόλη είναι στημένη με την πλάτη στον αιγιαλό, μία ακόμα παράνοια του σχεδιασμού της. Όπως και να ΄χει, δύσκολα αποχωρίζεσαι την Αθήνα, γρήγορα τη νοσταλγείς.

Ψηφίζουμε, αλλά όχι όλοι μαζί γιατί δεν επιτρέπεται. Εγώ μάλιστα θα είμαι εφορευτική επιτροπή την Κυριακή.

Τα όνειρα μας φτάνουν μέχρι την αμέσως επόμενη συναυλία. Όμως αυτό που θα θέλαμε πάνω απ’ όλα είναι αξιοπρεπείς όρους για να παίζουμε τη μουσική μας. Και απέχουμε πολύ από αυτό.

http://www.microondas.gr/

Την Παρασκευή 24/5 [προς Σάββατο] στις 03.15 – 04.00 θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s στο τρίτο φεστιβάλ πολλής μουσικής.

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ακρίβος