Οι «I saw 43 sunsets» είναι έξι αγόρια που όταν ήταν μικρά, γρατζουνούσαν όργανα και χτυπούσαν λεκάνες αντί για τύμπανα. Τώρα που μεγάλωσαν, βγάζουν ωραίους ήχους και γράφουν ακατάπαυστα μουσική.

Ο Σπύρος (φωνή), ο Διονύσης (κιθάρες και φωνή), ο Γιάννης (κιθάρες), ο Μέμος (μπάσο), ο Στράτος (τύμπανα) και ο Ορέστης (πνευστά) πέρασαν από πολλά είδη μουσικής μέχρι να ολοκληρώσουν τον πρώτο τους δίσκο. «Μέσα από την μεταξύ μας τριβή συχνά ο ένας  απορροφά στοιχεία του άλλου και έτσι δοκιμαζόμαστε σε μουσικές που ίσως να μην μας είχαν αγγίξει παλιότερα» λένε τα παιδιά.

_DSC7283!

Πώς νιώθετε που κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας δίσκο και θα τον παρουσιάσετε στο ευρύ κοινό;
Θα μπορούσαμε να σου πούμε πολλά συναισθήματα που μας περιτριγυρίζουν αλλά το κυριότερο είναι η προσωπική ολοκλήρωση. Νιώθουμε ότι ετοιμάζουμε τις αναμνήσεις του μέλλοντός μας. Ίσως να φτιάξαμε μόλις την πιο δυνατή. Επιτέλους έχουμε στα χέρια μας τον πρώτο μας δίσκο, με δικιά μας παραγωγή και μίξη, κάτι που αποτελεί προσωπικό επίτευγμα του καθένα μας αλλά μας γεμίζει και μας εκφράζει όλους απόλυτα.

Τι σας εμπνέει στην μουσική σας; Για τι πράγμα μιλούν τα τραγούδια σας;
Είναι οι προσωπικές στιγμές του καθένα μας. Ο έρωτας, με τη στενή και ευρεία έννοια του όρου σαν ένωση και δημιουργία, είναι η κινητήρια δύναμη. Τα τραγούδια μας ζητάνε περισσότερο φως και χαρά, ειδικά μέσα σε στιγμές που ίσως φαινομενικά απέχουν από αυτό. Η χαρμολύπη είναι μια πολύ αντιπροσωπευτική λέξη, ειδικά για τους στίχους μας.

Πολύ μεγάλος τίτλος βρε παιδιά. Πώς τον σκεφτήκατε;
Το μέγεθος του τίτλου είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους όταν αρχίζουν να γνωρίζουν τη μουσική μας. Έχει όμως ένα ενδιαφέρον το πόσο «μακρόσυρτος» μπορεί να φαίνεται στο άκουσμά του συγκριτικά με το πόσο μικραίνει σταδιακά την ώρα που τον γράφεις. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όταν μας γνωρίζουν καλύτερα, αντιλαμβάνονται πως ο τίτλος είναι προέκτασή μας και εμείς δική του. Ο τίτλος είναι ιδέα του Σπύρου και είναι και η πρώτη ιδέα που ειπώθηκε. Αποτελεί φράση από το βιβλίο «ο Μικρός Πρίγκιπας».

_DSC7278!

Τι μουσική ακούτε;
Ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα ο καθένας. Σίγουρα όμως ακούμε όλοι Queens of the Stone Age, Doors, Mogwai, Death Cab for Cutie, Kasabian, Beirut και Bon Iver.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή;
Να μην ψάχνεις για το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή αλλά να ευχαριστιέσαι και να απολαμβάνεις ό,τι έχεις.

Μαγειρεύετε; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;
Ζεσταίνουμε τα μουσικά όργανα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε σημείο να ροδίσουν και να είναι έτοιμα και κουρδισμένα. Τότε, προσθέτουμε λίγο από indie rock, και πασπαλίζουμε με post. Σβήνουμε με ακουστικό ήχο ενώ παράλληλα δυναμώνουμε το stoner. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε για να πάρει μια blues νοστιμιά το τραγούδι μας, όντας πιστοί σε rockabilly επιρροές. Κόβουμε σε λεπτές φέτες pop και rock, και αν η σάλτσα trip-hop είναι αραιή δυναμώνουμε τη φωτιά για λίγα λεπτά έως ότου εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες dark ambient, δείγμα ότι έχει μελώσει και δέσει καλά η σάλτσα των 43. Απαραίτητο σιγανό ψήσιμο στις πρόβες για τέλειο αποτέλεσμα στα live.

Τι ονειρεύεστε;
Να μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε μουσική στο μέλλον με αγνότητα και να μην εξαρτόμαστε από κανένα παρά από την επιθυμία μας να είμαστε μπάντα και να δημιουργούμε μαζί τραγούδια και κόσμους.

Ο δίσκος «Now we are infinite» πωλείται –για την ώρα- ιντερνετικά μέσω bandcamp και θα υπάρχει και επιλογή για αγορά special artwork σε μια μορφή που θυμίζει βινύλιο και βιβλίο μαζί.

Την Παρασκευή 24 Απρίλη οι «I saw 43 sunsets» θα παρουσιάσουν το δίσκο τους στο Casa Bostani! Be there!

isaw43sunsets.bandcamp.com

facebook.com/isaw43sunsets