Παγανιστικοί ηλεκτρονικοί ήχοι οι οποίοι εναλλάσσονται με folk στοιχεία από κάθε γωνιά της Γης, αυτοί είναι οι Numbers Are Futile! Ένα νέο ηλεκτρονικό ντουέτο από το Εδιμβούργο με πολύ ιδιαίτερο ήχο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ. Εμείς μιλήσαμε μαζί τους μιας και βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και μάθαμε μερικά πράγματα ενόψει της πρώτης τους ζωντανής εμφάνισης επί ελληνικού εδάφους!

maxresdefault

Γεια σας παιδιά, αυτή τη στιγμή και ενώ γράφω τις ερωτήσεις για τη συνέντευξη, ακούω τη μουσική σας και πρέπει να πω πως είναι υπέροχη! Θα ήταν λάθος αν λέγαμε πως, εκτός από τους όμορφους ηλεκτρονικούς ήχους και τα samples, μπορούμε να βρούμε στη μουσική σας και πολλές folk ρυθμούς και επιρροές;
Γεια σου φίλε! Ευχαριστούμε πολύ. Είναι αλήθεια πως είμαστε επηρεασμένοι από τη folk και ψυχεδελική μουσική από όλο τον κόσμο. Από τις Catherine Ribeiro, Googoosh, Umm Kulthum και την Αφρικάνικη μουσική μέχρι την Ελληνική και τη Πορτογαλική αλλά και τις Folk/παγανιστικές παραδόσεις.

Παραμένετε πιστοί στο D.I.Y. ηχογραφώντας, μιξάροντας και αναλαμβάνοντας τη παραγωγή των κυκλοφοριών σας μόνοι σας. Αυτό γίνεται λόγω επιλογής ή ανάγκης;
Όσον αφορά τη πρώτη μας κυκλοφορία, είναι λίγο και από τα δύο επειδή ήμασταν άφραγκοι! Για τον δίσκο όμως, ήταν συνειδητή επιλογή μιας και θέλαμε να είμαστε ελεύθεροι από άποψη χρόνου, χρημάτων και παραγωγής.

Ηχογραφήσατε το πρώτο σας E.P. στο υπόγειο ενός φωτοτυπικού κέντρου! Πώς έγινε αυτό; Δεν είχατε πρόβλημα με τον θόρυβο από τους εκτυπωτές; 
Τυγχάνει βασικά ο ένας από εμάς να δουλεύει εκεί οπότε, πήραμε άδεια από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν παλαιότερα ένα δισκοπωλείο και τους αρέσει η μουσική, να ηχογραφήσουμε στο υπόγειο. Έτσι, φέραμε τον εξοπλισμό μας εκεί και ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις. Όσον αφορά τους εκτυπωτές, κάθε άλλο! Μάλιστα ηχογραφήσαμε κάποιους από αυτούς και χρησιμοποιήσαμε τους ήχους τους σαν samples!

Τι να περιμένουμε από το live σας στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ τη Πέμπτη;
Δύο τύπους σε ένα εκστασιασμένο τελετουργικό που ενθαρρύνει τα όργια σε συνδυασμό με live visuals από τον Mika Lee.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε όμως και offstage; Τρελό πάρτι, τρελή κατανάλωση φαγητού ή ανελέητο κυνήγι δίσκων;
Όλα τα παραπάνω αλλά όχι την ίδια ώρα. Είδαμε τον Mr. Vinylios στο Μοναστηράκι και μας φάνηκε πολύ καλό. Α, επίσης ξέρουμε και το Vinyl Microstore. Πάντως, μέχρι στιγμής μπορώ να πω πως τα δύο πρώτα σκέλη της ερώτησης σου τα έχουμε ήδη ξεκινήσει!

Την Πέμπτη θα παίξετε μαζί με τους Mechanimal, μια Ελληνική μπάντα, τους έχετε ακούσει; Είναι πολύ καλοί!
Ναι, ο ένας από τους δύο μας είναι Έλληνας οπότε, έχει επαφή με την Ελληνική μουσική σκηνή.

Πρόσφατα υπογράψατε στην Song, By Toad records. Δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό;
Ναι, τα τραγούδια του δίσκου τα έχουμε παίξει αρκετές φορές ζωντανά τον τελευταίο χρόνο και πάντα δουλεύουμε συγχρόνως πάνω σε νέο υλικό. έχουμε τελειώσει τον μισό δίσκο αλλά προς το παρόν μας έδιωξαν από τον χώρο που είχαμε για τις πρόβες μας επειδή παίζαμε πολύ δυνατά! Οπότε θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Πώς σκεφτήκατε το όνομα της μπάντας;
Ήταν ένα σχόλιο που είχε κάνει ένας φίλος μας ο οποίος είπε πως παρότι είμαστε μόνο δύο άτομα, ακουγόμαστε σαν να είμαστε πέντε! Ήταν ένα κυριολεκτικό σχόλιο αλλά συγχρόνως μπορούμε να πούμε πως εκπροσωπεί αρκετά τις πολιτικές μας ιδέες και το τι συμβαίνει στις χώρες μας οπότε, μπορεί κανείς να βρει πολλά διαφορετικά στοιχεία σε αυτό.

numbers areee

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Τη τελευταία ερώτηση την αφήνω σε εσάς. Ρωτήστε κάτι τον εαυτό σας.
Πως σας φαίνεται η ιδέα ενός καλοκαιρινού tour στα νησιά; Bring it on!

Οι Numbers are Futile εμφανίζονται τη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ μαζί με τους Mechanimal. 

https://www.facebook.com/events/922018261142802/?ref=notif&notif_t=plan_user_associated
https://www.facebook.com/numbersarefutile
http://numbersarefutile.com/

Κείμενο: Lonely Lou