Την πρώτη φορά που έπαιξε στο Plissken είχε βγει τόσο νωρίς που τον είχαν προλάβει ελάχιστοι, αλλά αυτός είχε φύγει με πολύ καλές εντυπώσεις από το live στην Αθήνα. Χθες το βράδυ, σε ένα sold out event που ήταν λογικό και αναμενόμενο, δεν πρέπει να άφησε κανέναν με παράπονο και φάνηκε πολύ χαρούμενος από τις εκδηλώσεις του κόσμου, έτσι οι τρεις από τις οχτώ λέξεις που είπε ήταν «fucking amazing» [εννοούσε την Αθήνα].

tumblr_n4k177dQbK1qd5h6ho1_1280 tumblr_n4k157Jrci1qd5h6ho3_1280

Η εμφάνιση του Forest Swords [με τη συνοδεία μπασίστα] ήταν μια σύγχρονη προσέγγιση της dub με συναρπαστικές στιγμές που πότε θύμιζαν Μορικόνε με beat και πότε ένα ταξίδι σε εξωτικές περιοχές του κόσμου, από την κάψα της αμερικάνικης ερήμου, ελέφαντες από τις ζούγκλες του Αμαζονίου, μέχρι ανατολίτικους αμανέδες, ινδικά μάντρα και τραγούδια των Εσκιμώων. Τα κομμάτια του Engravings απόκτησαν μια διαφορετική δυναμική παιγμένα ζωντανά, με τους ρυθμούς να σε αναγκάζουν να λικνιστείς και τις μελωδίες -που χτίζονταν από τα sample και την κιθάρα- να προσπαθούν επίμονα να σφηνωθούν μέσα στο κεφάλι σου, ενώ τα visuals με τα λουλούδια και τις χάντρες σε αργή κίνηση και τις γυναικείες φιγούρες τα έκαναν ακόμα πιο επιβλητικά. Στο live τα κομμάτια ήταν ακόμα καλύτερα απ’ ό,τι στο δίσκο. Ο Matthew Barnes δεν είναι απλά άλλος ένας μουσικός ηλεκτρονικής μουσικής, είναι καλλιτέχνης και παρ’ όλη τη μαυρίλα στους δίσκους του, δεν φαίνεται καθόλου «μαυρισμένος». .

Τα δύο τελευταία [καινούργια] κομμάτια επιβεβαίωσαν ότι δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσει τη μουσική του και να την πάει όλο και πιο μπροστά.

[τα δύο επίσημα βίντεο από το Engravings:]