1280x720-yoy

Το ενδιαφέρον του Gramatik για την τεχνολογία φάνηκε από πολύ νωρίς. Στα τρία του χρόνια, η μητέρα του τον ανακάλυψε κολλημένο στο ραδιόφωνο της μεγάλης του αδελφής να «τσεκάρει» κασέτες με αμερικάνικη funk, jazz, soul και blues μουσική. Όταν ήταν δεκατριών ετών άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα του beats σε ένα παλιό pc και σύντομα το παιδί από το Portoroz της Σλοβενίας κατάλαβε πώς να αξιοποιεί τις δυνατότητες των μουσικών αρχείων που διακινούνταν ελεύθερα στο διαδίκτυο, ώστε να δημιουργεί τη δική του. Τα tracks του εξαπλώθηκαν, το hype γύρω από το όνομά του μεγάλωσε, περιοδείες ακολούθησαν και πολύ σύντομα η ψηφιακή περσόνα που ο ίδιος διαμόρφωσε εισέβαλε στην αμερικάνικη μουσική αγορά, εξασφαλίζοντάς του και ένα δικό του label,  αλλά και μια γερή εκπροσώπηση από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, τη Live Nation. O Gramatik προσγειώθηκε στο αμερικανικό έδαφος σαν ένας πολυσχιδής και ολοκληρωμένος καλλιτέχνης που ξέρει πως να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. O Gramatik ήρθε για να μείνει.

Ο Gramatic δημιούργησε τη δική του δισκογραφική, την Lowtemp και με το video «Bluestep» πρόσφερε στους fans του μια πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουν. Στο video ο Gramatik συνδύασε τα vibes των blues του ’50 και του ’60 με ένα μελωδικό, γκρουβάτο Dubstep beat μας σύστησε ένα νέο, πρωτοποριακό μουσικό είδος που έκανε πάταγο, και που ο  ίδιος ονομάζει  «Bluestep».

gramatik

To Bluestep ήταν και το πρώτο track του ολοκληρωμένου album του Gramatik, Τhe Age of Reason, που κυκλοφόρησε από την Lowtemp. Ο Gramatik «εμπνεύστηκε» τον τίτλο του νέου του LP που από το διάσημο αμερικάνο κωμικό George Carlin και τα σχόλια του, στα stand up comedy show του, σχετικά με τη θρησκεία. «Αυτός (ο George Carlin) έλεγε συχνά αστεία ότι, ήταν καθολικός, μέχρι τη στιγμή που έφτασε στην «ηλικία της λογικής. Πιστεύω ακράδαντα, σχολιάζει ο Gramatik, ότι έρχεται μια στιγμή στην ζωή του ανθρώπου που φτάνει στην αποκαλούμενη «ηλικία της λογικής» και συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν τόσες πολλές παράλογες πεποιθήσεις, ξεδιάντροπες αντιφάσεις και τόσοι περιορισμοί και απαγορεύσεις που μας επιβάλλει η κοινωνία. Μερικοί άνθρωποι φτάνουν νωρίτερα στην ηλικία της λογικής, άλλοι αργότερα, αλλά, δυστυχώς, η πλειοψηφία δεν το αντιλαμβάνεται ποτέ.  Θα ήθελα μέσα από την μουσική μου να οδηγήσω, μερικούς ανθρώπους, στην ηλικία της λογικής, νωρίτερα. Είναι πιθανό. Ή, ελπίζω, ιδανικά, να ενώσω τουλάχιστον, αυτούς, που αισθάνονται το ίδιο με εμένα.»

gramatik_0008_150

Μικροκαμωμένος αλλά αεικίνητος πάνω στην σκηνή, μιξάρει in real time, ασταμάτητα και αδυσώπητα με τη συνοδεία live μουσικών οργάνων, τζαμάρωντας και δημιουργώντας βροντερά ηχοτοπία ,που ξεσηκώνουν τους χιλιάδες fans του.

Στο industrial, urban περιβάλλον του Votanikos Open Air Stage, στην οδό Κασσάνδρας 21 -στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με τη Σπύρου Πάτση- θα βρει το ιδανικό αστικό τοπίο για να μας δονήσει με τη μπάντα του και με ένα συγκλονιστικό line up από νωρίς το απόγευμα ως αργά μετά τα μεσάνυχτα. Τα πρώτα από τα ονόματα που θα εμφανισθούν μαζί του την ίδια νύχτα, είναι ήδη πολυαγαπημένα στα “δικά μας” dance floors:

Cayetano (Dj set)
Blend Mishkin (Nice Up! Cast-a-Blast, Jamaican Bass)
Kill Emil + Mamaletta
Yaz (Leet)
The Moka Band
Fundracar (Soundsystem)
Mother ‘n Son
Mr High Grade

Οι Πόρτες Ανοίγουν στις 18.00. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Τα 300 πρώτα «Early Bird» εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους, τα εισιτήρια στην ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ θα κοστίζουν 15 ευρώ. Στο ΤΑΜΕΙΟ θα κοστίζουν 20 ευρώ.

Η ηλικία της λογικής ή απλά ο λόγος, (όπως και να έχει), η επανάσταση ξεκινά τώρα.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, Votanikos Open Air Stage

gramatik_0000_Red-rocks-02 gramatik_0001_Lyon