Οι Woolbear είναι ένα σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που φτιάχνει όμορφη ηλεκτρονική ποπ. Ο Βασίλης, ο Στάθης, ο Κωστής, ο Σωτήρης και ο Γιώργος είναι πέντε φίλοι -πρώην μέλη των The Vipervikings” και “Grain of Sense”- που πρόσφατα τέλειωσαν τις σπουδές τους -ή παλεύουν να τις τελειώσουν- η μουσική όμως φαίνεται ότι τους έχει κερδίσει ολοκληρωτικά. Μόλις παρουσίασαν το πρώτο άλμπουμ τους «Lunar Operator» και ονειρεύονται να μπορούν να ζουν αποκλειστικά από τη μουσική.

https://soundcloud.com/woolbear

Στο μεταξύ χαζεύουν βίντεο με γατιά, ταξιδεύουν, λιώνουν στο στούντιο και στο peggle και ετοιμάζονται για μια χρονιά δημιουργική…

IMG_6910IMG_6921IMG_6891IMG_6889IMG_6887

Γιατί φτιάχνετε μουσική;
Όλοι μας, ασχολούμαστε με τι μουσική από πολύ μικρή ηλικία, και συνειδητοποιήσαμε πως θα μπορούσαμε να ζήσουμε από αυτό το πράγμα στην εφηβεία μας. Άμα κοιτάξουμε πίσω, θα δούμε πως το μόνο σταθερό πράγμα όλα αυτά τα χρόνια στις ζωές μας είναι η μουσική. Όταν λοιπόν, αυτό που κάνεις, έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού σου, σου είναι πολύ δύσκολο να απαντήσεις το γιατί.

Για τι πράγματα μιλάτε μέσα από την μουσική σας;
Μιλάμε για όνειρα -από  αυτά που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε-, πράγματα που μας απασχολούν καθημερινά, όχι απαραίτητα σοβαρά και καμιά φορά γράφουμε και χολιγουντιανά σενάρια.

Εσείς τι μουσική ακούτε σπίτι σας;
Τον τελευταίο καιρό ακούσαμε πολύ Zero 7,  Gorillaz, Blur, James Blake, Alt-j και Jon Hopkins.

Θεσσαλονίκη ή Αθήνα και γιατί;
Στην Θεσσαλονίκη είναι πιο βολικά τα πράγματα για εμάς. Οι επαφές που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια με προηγούμενα projects, είναι κατά κύριο λόγο από εδώ, οπότε όταν χρειαζόμαστε κάτι είναι πιο εύκολο να το αναζητήσουμε στην πόλη μας. Κατά τα άλλα, ξέρουμε ότι η Αθήνα έχει περισσότερη κίνηση στον τομέα μας κι ότι άμα ζούσαμε εκεί ίσως καταφέρναμε και κάτι τις παραπάνω. Απώτερος σκοπός μας όμως είναι να ζήσουμε κάπου στην Ευρώπη όπου οι συνθήκες βοηθάνε περισσότερο μουσικούς σαν κι εμάς.

IMG_6929IMG_7012IMG_6884

Πείτε μου κάτι που είδατε πρόσφατα στην πόλη και το γουστάρατε πολύ.
Τον τελευταίο χρόνο έχουμε αφοσιωθεί στη δημιουργία του άλμπουμ μας και δεν καταφέραμε να δούμε από κοντά τι παίζει αυτόν τον καιρό στη Θεσσαλονίκη. Έχουν τρελαθεί όλοι όμως με τα ζωντανά παιχνίδια, στα οποία έχεις εξήντα λεπτά για να λύσεις κάποιους γρίφους, να κάνεις κάποιου είδους μικροκατασκευές και να βρεις αντικείμενα που θα σε οδηγήσουν στην τελική απόδραση. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα το δοκιμάζαμε με την πρώτη ευκαιρία.

Το πιο όμορφο μέρος στην Θεσσαλονίκη για να κάνει κανείς σεξ;
Εξαρτάται από το γούστο σου. Άμα σου αρέσει η ιδέα του αυτοκινήτου, τα κάστρα και μερικά σποτ στην Καλαμαριά και την Κρήνη είναι must. Άμα είσαι εξτρίμ και γουστάρεις το έξω, η ανανεωμένη παραλία το βράδυ δε θα σε απογοητεύσει, αρκεί να πας καλή ώρα και στο σωστό μέρος. Απ’ την άλλη μιας κι έχει κρύο πλέον εδώ πάνω, πιστεύουμε πως σαν το σπίτι σου δεν έχει.

IMG_7033IMG_6998

Τι ονειρεύεστε;
Ονειρευόμαστε ένα cottage σπίτι στην επαρχία, στην Αγγλία, όπου θα μένουμε όλοι μαζί, με ένα σούπερ κήπο και ένα στούντιο στο υπόγειο. Να παίζουμε από παμπ σε παμπ, και να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική.

https://www.facebook.com/woolbearband

https://soundcloud.com/woolbear/sets/lunar-operator-1