Ο Δημήτρης Μπενάκης είναι από τα νέα παιδιά που γράφουν στίχους, μουσική, τραγουδούν και προσπαθούν, χρησιμοποιώντας την μεγάλη δύναμη του διαδικτύου, να πετύχουν τα όνειρά τους. Στην συνάντηση μας  ήρθε με την κιθάρα στον ώμο, «την πιο πιστή του γκόμενα», για να μιλήσουμε για το πρώτο του κομμάτι, «Έχω μια κοπέλα», για την αγάπη, τον έρωτα, την αλήθεια και το ψέμα στις ανθρώπινες σχέσεις.

«Γεννήθηκα στην Πάτρα πριν από 25 χρόνια και  μεγάλωσα στα Καλάβρυτα. Από πολύ μικρός γράφω στιχάκια, σκαρώνω μουσικές και στην Ε’ Δημοτικού ξεκίνησα την κλασική κιθάρα, με καθηγητή τον Βασίλη Παντελή, ο οποίος ανέβαινε μια φορά την εβδομάδα στα Καλάβρυτα για να μας μάθει μουσική.

Τα πρώτα μου ακούσματα  τα θυμάμαι  στο μαγαζί των γονιών μου στο «Σκηνικό», στα Καλάβρυτα. Ένα ροκάδικο που δούλεψε για 20 χρόνια μόνο με βινύλιο, περίπου 2000 δίσκους. Έρχονταν κόσμος από όλη την Ελλάδα, θυμάμαι για παράδειγμα  το club της Harley να έρχεται και να γίνεται χαμός, ωραίες στιγμές.

Νομίζω ότι οι επιρροές μου κυμαίνονται, από Βαμβακάρη μέχρι τους Βeatles κι από τον Άσιμο και το Σιδηρόπουλο μέχρι τον Χατζιδάκι.  Για 4 χρόνια (2010-2014) ήμουν μέλος των Ultima Vista, μια ακουστική μπάντα με εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της Αθήνας, που κυρίως ασχολήθηκε με διασκευές ελληνικών τραγουδιών της έντεχνης και της ροκ σκηνής.

DSC_0918

Η μουσική είναι έκφραση, είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων και με αυτή μπορώ να μεταφράζω τα συναισθήματα μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς την μουσική.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ο θάνατος. Νομίζω πολλές φορές ότι δεν θα προλάβω να κάνω αυτά που θέλω, για αυτό προσπαθώ να ζω τις στιγμές μου όσο γίνεται καλύτερα.

Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη. Για μένα ήταν πάντα μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Είναι σαν μια πολύ -πολύ βαριά ασθένεια, που όμως την αναζητάς, θες να την βιώσεις κι ας ξέρεις ότι στο τέλος μπορεί να χάσεις. Είναι χείμαρρος,  σε παίρνει σαν ποτάμι που απλά κυλά, σαν ρεύμα που δε μπορείς να ορίζεις εσύ την πορεία του, γιατί χάνεις μέχρι και τη λογική σου στην προσπάθεια  να τον κατανοήσεις και να τον τιθασεύσεις! Μια καταστροφή πολλές φορές όπως λέει και το «Έχω μια κοπέλα». Παρ’ όλα αυτά o έρωτας είναι αυτός που μας αναζωογονεί καλύτερα από καθετί,  μας εξελίσσει, μας δείχνει κάθε φορά κι ένα διαφορετικό πρόσωπό του ενώ μας μαθαίνει κι από κάτι καινούριο!

Αγάπη είναι η ανιδιοτέλεια. Αγάπη είναι η ειλικρίνεια, η αφοσίωση μεταξύ δυο εραστών, το χάδι μιας μάνας στο βρέφος της. Ζούμε σε μια κοινωνία και σε εποχές που ο άνθρωπος είναι ένας «παρτάκιας» που κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Άξιοι και τυχεροί είναι εκείνοι που καταφέρνουν και ξεπερνούν τους φραγμούς που επιβάλλει η δική  τους καλοπέραση και μαθαίνουν να προσφέρουν απλόχερα. Το «σ’ αγαπώ» μοιάζει να καίει στα στόματα μας, και το φοβόμαστε! Τρομάζουμε μήπως εκτεθούμε αν κάποιος πάρει την αγάπη μας ως δεδομένη. Μα η αγάπη πρέπει να είναι δεδομένη! Εάν όλοι βάζαμε λίγο περισσότερο από την αγάπη μας σε ό,τι κάνουμε ο κόσμος θα ήταν πιο αγνός, πιο όμορφος.

DSC_0831

DSC_0970 DSC_0889 DSC_0947 DSC_0846

Ανάμεσα στο ψέμα ή στην αλήθεια, η πρώτη μου αντίδραση είναι να επιλέξω να ακούσω το ψέμα. Για να μη μάθω ποτέ, να μη πληγωθώ ποτέ να είμαι ευτυχισμένος και χαμογελαστός μέσα στη φούσκα μου! Με μια δεύτερη σκέψη όμως, πιο ώριμη, καταλαβαίνω ότι πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις την αλήθεια και να πονάς ζώντας με αυτή όταν κάτι σε πληγώνει, παρά να βρίσκεσαι στον συννεφάκι σου, αφού κάποια στιγμή θα γκρεμοτσακιστείς χειρότερα. Όταν ακούς αυτά που θες μένεις στάσιμος, δεν εξελίσσεσαι. Άλλωστε ο πόνος είναι μια διαδικασία της ζωής, μια κατάσταση που είναι αναπόφευκτο να ζήσουμε με σκοπό να διδαχθούμε και να γεμίσουμε δυνάμεις για τη συνέχεια».

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag