Στο NO REMORSE FESTIVAL Vol. IV 12 Αθηναϊκές μπάντες τιμούν 12 «μυθικές» μουσικές μορφές. «Tα tributes bands γίνονται από μια εσώτερη ανάγκη και μια παθολογική έλξη που νιώθει ο μουσικός για το πραγματικό συγκρότημα» λέει ο Καρδαμάκης Στέλιος, ντράμερ των Delivers που παίζει στο φεστιβάλ.

Μίλησέ μου λίγο για το concept της εκδήλωσης.
Το No Remorse Festival vol. IV γίνεται 1-2 φορές το χρόνο και προσκαλεί πολλές tribute μπάντες, οι οποίες αποτίνουν φόρο τιμής σε μπάντες ή καλλιτέχνες που έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στην rock μουσική. Είτε έχουν φύγει από την ζωή, είτε είναι ακόμη εν ενεργεία. Φέτος το φεστιβάλ κρατάει 3 μέρες και έχουμε μπάντες από όλον τον χώρο της rock μουσικής, από metal μέχρι rock n roll. Η παραγωγή είναι μεγαλύτερη καθώς φέτος υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που βοήθησαν. Οι Alex και ο Σπύρος από τα Plain Studios, o Στέλιος Δρακούλης από τους Bound Affairs και ο Γιώργος Διαμαντής από τους Delivers – No remorse.

Γιατί revival; Είναι έλλειψη μουσικής πρότασης αυτή η τάση ή κάτι άλλο;
Είναι αγάπη για την μουσική, αγάπη για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν με την μουσική τους. Ξεκίνησε σαν τάση και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Τώρα πια έχει πάει αλλού το πράγμα, τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω. Πιστεύω ότι είναι ένδειξη λατρείας σε όλους αυτούς που μας μεγάλωσαν και μας έμαθαν να αγαπάμε την μουσική μέσα από τις νότες τους.

1451568_549621611781237_412765532_n

Το hard rock – metal κοινό είναι πολύ θερμό στην Ελλάδα. Έχεις καμιά εξήγηση για αυτό;
Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες είναι θερμοί γενικά, με ό,τι και να καταπιαστούν, δεν είναι μόνο το metal κοινό, είναι το DNA του Έλληνα τέτοιο.

Αγαπημένο σου συγκρότημα και αγαπημένος σου κιθαρίστας;
Μετά από τόσα χρόνια στη μουσική νομίζω πως δεν είμαι σε θέση να έχω αγαπημένο συγκρότημα ή μουσική γενικότερα. Είναι τόσα πολλά και από διαφορετικά είδη μουσικής που θα μου πάρει χρόνια να σου τα πω.

Τι θα παρουσιάσεις στο live;
Είμαι drummer των Delivers και παίζω σε αυτό το φεστιβάλ και τις 3 μέρες. Tην πρώτη μέρα ως Fast as a Shark (tribute Accept) την δεύτερη μέρα ως Bound Affairs (tribute David Dowse) και την τρίτη μέρα ως No Remorse (tribute Motor Head).

Το πρόγραμμα του event πώς προέκυψε;
Έχουμε συνεργαστεί με πολλές tribute μπάντες, για παράδειγμα οι Big Balls tribute AC/DC έχουν ξαναπαίξει στο No Remorse Festival. Οι Fast As a Shark και οι Vulgar Cowboys θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση. Πας και λίγο με το τι υπάρχει ή τι μπορεί να δημιουργηθεί. Μακάρι, ας πούμε, να έβλεπα μια μπάντα tribute Slayer. Πιστεύω ότι το επίπεδο των μουσικών στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα αρκεί να το θελήσουν.

24460_10151373315571136_86049557_n

NO REMORSE FESTIVAL Vol. IV
LINE UP 1ης Ημέρας
Keepers Οf Jericho – HELLOWEEN TRIBUTE
Bigus Dickus – JUDAS PRIEST TRIBUTE
Vulgar Cowboys – PANTERA TRIBUTE
FAST As A SHARK – ACCEPT TRIBUTE

LINE UP 2ης Ημέρας
The Stones Addiction – ROLLING STONES TRIBUTE
BOUND AFFAIRS – DAVID BOWIE TRIBUTE
Backtrackin’ – Pink Floyd Tribute band Athens – PINK FLOYD TRIBUTE
After Hours – GARY MOORE TRIBUTE

LINE UP 3ης Ημέρας
NO REMORSE – MOTORHEAD TRIBUTE
Garden Of Eden – GUNS N’ ROSES TRIBUTE
BIG BALLZ – AC/DC TRIBUTE
Dimitris Kelenis Band play ELVIS PRESLEY

Παρασκευή 2, Σάββατο 3 Μαΐου στις 20.00 μ.μ και Κυριακή 5 Μαΐου στις 19.00 μ.μ
Προπώληση 8 ευρώ – Ταμείο: 10 ευρώ – 3ήμερο: 20 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Πειραιώς 116 & Ελασιδών 6 (δίπλα στον ΟΤΕ), Γκάζι, τηλ: 2109014428 | 21034.20.842 | 6978.185.871

www.arhitektonikilive.gr/ | arhitektonikilive@yahoo.gr
http://plain.gr
http://noremorsefestival.com
www.facebook.com/NoRemorseFestival

Κείμενο: Κωστής Πιερίδης