Το Βραζιλιάνικο thrash metal συγκρότημα Sepultura θα επισκεφτεί τη χώρα μας στις 3 Ιουλίου για ένα δυναμικό live στο «Stage Volume 1» στο Μοναστηράκι. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, αλλά και το παγκόσμιο κύπελλο που διοργανώνεται στη χώρα τους ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, και τους ρωτήσαμε μερικά πράγματα. Στις ερωτήσεις που ακολούθου απάντησε ο Andreas Kisser, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Sepultura.

Η Βραζιλία είναι μια χώρα με πολλές κοινωνικές αντιθέσεις. Πιστεύεις ότι το Μουντιάλ θα βοηθήσει ή θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα;
Πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο απ’ όσο τώρα. Ως έθνος χάνουμε μια σημαντική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις υποδομές μας. Δεν ήταν αναγκαία τα νέα γήπεδα για τη διοργάνωση. Παρόλα αυτά, οι αγώνες ξεκίνησαν και το κλίμα είναι κάπως καλύτερο, μιας και το ποδόσφαιρο είναι το εθνικό πάθος των Βραζιλιάνων. Ο κόσμος μαθαίνει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τη μεγάλη διαφθορά και με αυτό τον τρόπο ίσως το παγκόσμιο κύπελλο να είναι κάτι θετικό για την όλη κατάσταση.

Sepultura2012dmmmm

Γιατί είστε ενάντια στη διοργάνωση του Μουντιάλ και ποιες είναι οι πολιτικές σας δράσεις;
Απλά πιστεύω ότι η Βραζιλία δεν είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια διοργάνωση σαν αυτή. Χρειαζόμαστε περισσότερη εκπαίδευση, υγεία και ασφάλεια πολύ πριν καν σκεφτούμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά τι να κάνω; Είμαι ένας Βραζιλιάνος που ζει στη χώρα και πληρώνει τους φόρους του. Ως πολίτης ψηφίζω και προσπαθώ να μένω ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Δεν σχετίζομαι με κανένα κόμμα. Δεν πιστεύω στους πολιτικούς, απλά αν είχαμε την σωστή παιδεία και ενημέρωση θα ήμασταν καλύτερος λαός και καλύτερη χώρα.

Υπάρχουν πολιτικά μηνύματα στη μουσική σας;
Εκφράζουμε αυτό που πιστεύουμε. Έχουμε το πλεονέκτημα να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και να γνωρίζουμε νέες κουλτούρες. Μιλάμε για ό,τι βλέπουμε, για τις εμπειρίες μας. Το τελευταίο τραγούδι μας, « The Vatican» επιτίθεται πολιτικά στην έννοια της πίστης, τη θρησκεία.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου για τους Έλληνες. Πριν λίγες μέρες η Louise Mensch δήλωσε στο Twitter « Fuck you Greece. Nasty things happening to nasty people. 69% of country are racists». Εσύ τι πιστεύεις;
Ο ρατσισμός είναι παντού. Είναι άδικο να αποκαλούμε έναν λαό ρατσιστή όταν όλες οι χώρες έχουν ρατσιστές. Σέβομαι κάθε είδος ανθρώπου. Όπως είπα και πριν, έχουμε το πλεονέκτημα να ταξιδεύουμε παντού και να γνωρίζουμε κάθε κουλτούρα και παράδοση. Μάθαμε τόσα πολλά ώστε πλέον δεν έχουμε φοβίες.

Τέλος, βλέπεις ποδόσφαιρο; Σε ενδιαφέρει η πορεία της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο;
Ναι βλέπω και το λατρεύω. Παρακολουθώ από τότε που γεννήθηκα και είναι ένα από τα πάθη μου. Παρακολουθώ πάντα και με πολύ μεγάλη προσήλωση κάθε παιχνίδι που μπορώ. Θα είμαστε πίσω στη Βραζιλία για τον τελικό και ελπίζουμε η εθνική μας να είναι ακόμα στο παιχνίδι και να αγωνίζεται.

Sepultura2013dmmmm

Οι Sepultura εμφανίζονται την Πέμπτη, 3 Ιουλίου, στο Stage Volume 1, Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι. Η είσοδος είναι 22/25 ευρώ.

Συνέντευξη: Ιωσήφ Χαλαβαζής

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/grekamag

Follow us on instagram: http://instagram.com/grekamag