Η εργατική τάξη επιστρέφει και φαίνεται πολύ θυμωμένη! Οι Sleaford Mods κάνουν άγρια μουσική που τη στολίζουν με λεκτικές επιθέσεις και οργή. Δεν είναι ακριβώς καινούργια μπάντα. Την ξεκίνησε μόνος του ο Jason Williamson το 2006, αλλά το 2009 συνάντησε τον Andrew Fearn και από τότε φτιάχνουν μαζί μουσική. Στο τέλος του 2014 το άλμπουμ τους Divide and Exit ήταν σε ένα σωρό λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, ενώ φέτος συμμετέχουν σε δύο άλμπουμ από βετεράνους του χορευτικού ήχου, τους Prodigy και τους Leftfield.

Είναι αρκετά περίεργο συγκρότημα, ο ήχος τους είναι ένας συνδυασμός από ραπ και πανκ και είναι μινιμαλιστικοί όσο δεν παίρνει. Στους στίχους του ο Williamson δεν αφήνει τίποτα όρθιο και σίγουρα εκνευρίζει πολύ κόσμο. Και απαντάει στις ερωτήσεις του ΓΚΡΕΚΑ ενάμιση μήνα πριν έρθουν στην Αθήνα για το Plissken Festival.

http://sleafordmods.bandcamp.com/

SSP_1255-2

Τι πρόβλημα υπάρχει στην Βρετανία σήμερα;
Οι δικαιολογίες και η συμπεριφορά αυτών που μας καταπιέζουν πλέον έχουν αρχίσει και ξεφτίζουν ακόμη και αν δεν υπάρχει κανένα σημάδι εξέγερσης ο κόσμος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την κεντρική διακυβέρνηση. Τα παλιά κόλπα του φασισμού και οι νέοι μέθοδοι της καπιταλιστικής ενσωμάτωσης χάνουν επίσης την δύναμη τους στην μαζική συμπεριφορά.

Πώς είναι να ζεις εκεί;
Όπως στις περισσότερες δυτικές χώρες, πιστεύω!

Και τι λάθος υπάρχεις με την Βρετανική μουσική σκηνή κατά τη γνώμη σου;
Είναι γεμάτη από μπάντες «οπαδών». Συγκροτήματα που απλά παίζουν τις συλλογές τους από βινύλια. Είναι επίσης τίγκα στους αδιάφορους τραγουδιστές της ποπ και με κόσμο που θέλει να μιμηθεί τις πράξεις παλιών ροκ σταρ με το να καταναλώνει ένα τόνο ναρκωτικά. Αυτό δεν βοηθάει κανέναν.

Είσαι πάντοτε τόσο θυμωμένος;
Η αλήθεια είναι πως όχι. Ο κόσμος χρειάζεται κάποιον να του την λέει και πάντοτε υπάρχει κάτι που σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις.

SSP_1264 SSP_8778

Πώς σκέφτηκες να φτιάξεις του Sleaford Mods; Και πού γνώρισες τον Andrew;
Σκέφτηκα την φόρμουλα κατά τύχη και η χρήση της σαν όχημα επίθεσης μου ήρθε αργότερα. Γνώρισα τον Andrew όταν έπαιζα σε μια συναυλία.

Γιατί ονόμασες το συγκρότημα έτσι; Από που το πήρες;
Το Sleaford είναι μια μικρή πόλη κοντά στο Grantham. Έχω πολλές παιδικές αναμνήσεις από εκεί.

Έγραφες πάντα τέτοιους στίχους; Ή ποίηση;
Όχι πέρασα πολλά χρόνια σαν ροκ τραγουδιστής.

Ποια συγκροτήματα θα έβαζες δίπλα στους Sleaford Mods;
Κανένα.

Πίστευες ότι θα γινόταν όλο αυτό όταν πρωτοξεκινήσατε;
Όχι. Ήξερα ότι ήταν καλό το υλικό αλλά δεν προέβλεψα ότι θα γίνει αυτό.

Πόσο ασχολείσαι με την πολιτική;
Καθόλου. Τα δικαιώματα μας σαν ανθρωπινα όντα θα πραγματοποιηθούν μόλις καταστραφεί.ό,τι έχει σχέση με την πολιτική.

Σου έχουν κάνει κριτική γι’ αυτά που λες στα τραγούδια και πώς αντιδράς;
Ναι. Γάμα τους!

Στο κομμάτι 14 Day Court αναφέρεις την Χρυσή Αυγή. Γνωρίζεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ποια είναι η άποψη σου;
Ο φασισμός βρίσκεται παντού και τον αναγνωρίζεις αμέσως. Είναι ένα ανήσυχο αδύναμο κτήνος που κυβερνιέται από προσωπικές φιλοδοξίες για κέρδος. Γνωρίζω τι συμβαίνει στη χώρα σας με το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά μόνο λόγω της αποστροφής μου προς κάθε φασιστική εξουσία. Ποτέ δεν αλλάζει, ασχέτως από ποια χώρα προέρχεται. Η μιζέρια είναι μιζέρια. Όσο για την Αθήνα, ανυπομονούμε να την επισκεφτούμε τον Ιούνιο για το Plissken.

https://www.youtube.com/watch?v=Wi-JClH7DZ0

http://sleafordmods.bandcamp.com/

Οι Sleaford Mods θα εμφανιστούν το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Pliskken Festival, στο Κτίριο 56 στον Ελληνικό Κόσμο (Πειραιώς 260)
Τα εισιτήρια προπωλούνται εδώ και κοστίζουν 36 ευρώ την ημέρα και 60 ευρώ το διήμερο.

Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/grekamag
Ακολούθησε το ΓΚΡΕΚΑ στο instagram: http://instagram.com/grekamag