faces

H τετράδα από τον Πειραιά έχει κάνει μεγάλο δρόμο μέχρι την πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου τους LP, ‘Those Winds’. Ξεκίνησαν στην αρένα του Schoolwave όταν ήταν ακόμα μαθητές και από τότε δεν σταμάτησαν να δουλεύουν τον ‘σκληρό’ ήχο, με αγάπη και δημιουργικότητα. Στο νέο τους LP τους είδαμε να ποζάρουν με τεράστιες χάλκινες μάσκες ως ανθρωπόμορφα πτηνά, σε νεολιθικό σκηνικό. Αυτή η αίσθηση του ακατέργαστου και αρχέτυπου χαρακτηρίζει και τον νέο δίσκο των Stonebringer, ο οποίος παντρεύει με άνεση το metal με τους ήχους της ελληνικής παράδοσης.

Για τους Stonebringer η επιλογή να εμπλέξουν folk στοιχεία στην μουσική τους ήταν κάτι που ήρθε φυσικά. «Αγαπάε την ελληνική παραδοσιακή μουσική, καθώς και την παραδοσιακή μουσική κάθε πολιτισμού, οπότε ήρθε από μόνο του. Το σίγουρο είναι οτι όσο ζούμε μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε, οπότε κι μουσική μας εξελίσσεται μαζί μας».

IMG_3152IMG_3128IMG_3139IMG_3098

Από τα χρόνια του Schoolwave μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει για το συγκρότημα. Πέντε χρόνια μετά, κοιτάζοντας πίσω μπορούν να δουν τους εαυτούς τους πιτσιρικάδες να ακούν και παίζουν αμετανόητοι metal. Πώς είναι όμως τα παιδιά που ακούν metal σήμερα; «Λόγω της συμμετοχής μας στο Schoolwave Festival έχουμε την τύχη να έχουμε γνωρίσει πιτσιρικάδες που όχι απλά ακούνε metal, αλλά φανατίζονται κιόλας κι είναι πραγματικά απίθανοι. Σίγουρα πρόκειται, δυστυχώς, για μειοψηφία διότι η metal είναι απ’τις πρώτες «δύσκολες» μουσικές που θα έρθει σε επαφή ένας έφηβος και είναι εύκολο να την απορρίψει».

Με το μεγάλο χάρισμα να ξεσηκώνουν το κοινό σε σημείο σεισμογενούς δραστηριότητας, οι Stonebringer έχουν πολλά live να θυμηθούν, το καλύτερο όμως, δεν μπορεί να είναι άλλο από το πιο καταστεπτικό τους. «Σχεδόν κάθε live μας έχει αφήσει κάτι να θυμόμαστε, ωστόσο τα πιο μεγαλοπρεπή συναισθήματα μας τα έχει αφήσει το live που είχαμε κάνει για την παρουσίαση του πρώτου μας EP «Ocean Of The Brave» πριν δυόμισι χρόνια περίπου στο Six D.O.G.S.. Το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο με ανθρώπους που όσο χτυπιόμασταν εμείς τόσο περισσότερο χτυπιόντουσαν αυτοί, με αποτέλεσμα να μπλέξουμε σ’έναν φαύλο κύκλο καύλας με θύμα το πάτωμα. Όντως, ανοίξαμε τρύπα στο πάτωμα!».

IMG_3079 IMG_3062 IMG_3057 IMG_3164 IMG_3166 IMG_3168 IMG_3169IMG_3185 IMG_3201 IMG_3237

Όταν δεν παίζουν μουσική, οι Stonebringer, συνήθως αράζουν σπίτι. «Δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο στέκι στον Πειραιά», μας εξηγούν, «Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμήσουμε να αράξουμε σε κάποιο σπίτι, να παίξουμε Dungeons and Dragons και να φάμε πίτσα με μανιτάρια, ή και μανιτάρια με πίτσα». Το μέλλον επιφυλάσσει πολλές εμφανίσεις για τους Stonebringer. Όπως λένε κλείνοντας, «να περιμένετε μουσική χωρίς ταμπού. Αυτή τη στιγμή ζούμε στον αστερισμό του “Those Winds”.  Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο που γουστάρει το album και ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι οι συναυλίες. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σε όσο πιο πολλά μέρη γίνεται».

Οι Stonebringer παρουσιάζουν τον δίσκο τους Those Winds στις 28 Μαρτίου στο Six D.O.G.S.

http://stonebringer.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Stonebringer?fref=nf