O Γιώργος Παπαδόπουλος ακούει μανιωδώς μουσική από την εφηβεία του. Έχει υπάρξει αρθρογράφος μουσικής στο tranzistor και τώρα αρθρογραφεί στο mic.gr. Ο Γιώργος είναι 30 χρονών, ζει μόνιμα στην Πάτρα και δεν έχει σταματήσει να ξοδεύει ό,τι μπαίνει στην τσέπη του για μουσική. Αγοράζει μανιωδώς CDs και LPs, πηγαίνει σε συναυλίες, αγοράζει μπλουζάκια. Η μουσική είναι το πάθος του, του αρέσει να χωρίζει και να στοιχειοθετεί την ζωή του με δίσκους, θυμάται τις στιγμές με μουσική. Δεν λέει όχι στο ψηφιακό κατέβασμα γιατί θεωρεί ότι είναι μεγάλη ευκολία. Αλλά είναι από εκείνους τους «ψυχαναγκαστικά βλαμμένους», όπως λέει, που πρέπει να αγοράσουν τον δίσκο για να τον θεωρήσουν κτήμα τους και να του δώσουν το 100% της προσοχής που του αξίζει. «Θέλω να έρθει ο δίσκος σπίτι μου και να βρει μια γωνιά στη δισκοθήκη μου να κουρνιάσει», λέει. Έχοντας αυτό στο μυαλό του ο Γιώργος δημιούργησε το vinyl-traffic. Το πρώτο vinyl club με έδρα την Ελλάδα και ένα από τα λίγα παγκοσμίως που σου φέρνει κάθε μήνα στο σπίτι σου ένα βινύλιο με την καλύτερη μουσική που κυκλοφορεί στην αγορά.

vinyl traffic 4

Πώς λειτουργεί το vinyl-traffic;
Μέσω μιας μηνιαίας συνδρομής στο site μας, εγγράφεται όποιος θέλει και κάθε μήνα του έρχεται στην πόρτα του ο δίσκος που έχουμε διαλέξει-προτείνει για τον τρέχοντα μήνα. Ένα βινύλιο το μήνα που θα συνοδεύεται από διάφορα καλούδια, σε ένα όμορφο πακέτο. Επίσης ο συνδρομητής θα ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω του #vinylmonday newsletter για το τι γίνεται στο κόσμο του βινυλίου και της μουσικής με νέες κυκλοφορίες-ειδικές εκδόσεις-εξοπλισμό ακρόασης, ακόμα και διάφορους διαγωνισμούς ή δώρα για να τον κάνουν ακόμη πιο χαρούμενο. Τα συνδρομητικά πλάνα χωρίζονται σε 1 μήνα(23ευρώ), 3 μήνες( 66ευρώ σύνολο) και 6 μήνες(126ευρώ σύνολο). Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν και στο FAQ του site μας.

vinyl traffic 5 vinyl traffic 7 vinyl traffic 6

Πώς γίνονται οι μουσικές επιλογές;
Οι μουσικές που προτείνουμε στο vinyl-traffic είναι συνονθύλευμα πολλών παραγόντων. Πάντα θέλουμε, ο δίσκος που θα στείλουμε στους συνδρομητές μας να είναι ξεχωριστός. Δίνουμε πολύ σημασία στον δίσκο σαν καλλιτεχνική έννοια και φόρμά για αυτό και παθιαζόμαστε με απίθανες, ιδιαίτερες και ξεχωριστές μουσικές. Βαριόμαστε τα επίπεδα-άνοστα “προϊόντα” που πλασάρονται σαν κάτι το ξεχωριστό και για αυτό και δεν κολλάμε σε κανένα είδος μουσικής. Indie/Electro/Pop/Rock/Soul/Jazz/Extreme Metal/Psychedelic/Experimental είναι μουσικές που βρίσκονται στο καθημερινό μας ρεπερτόριο και οτιδήποτε από αυτά μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στον επόμενο δίσκο του μήνα. Αν κάποιος είναι λίγο “ανοιχτός” τελικά θα καταλήξει να βγει κερδισμένος, με δισκάρες στην δισκοθήκη του που ενδεχομένως δεν θα είχε ακούσει αλλιώς.

Πώς σου ήρθε η ιδέα;
Το vinyl-traffic προϋπήρχε σαν ένα private mailing list που ενημέρωνε για τα εκάστοτε μουσικά γεγονότα γύρω από το βινύλιο. Το επόμενο βήμα διαμορφώθηκε με τον καιρό και πήρε τελικά την μορφή που έχει τώρα. Ανέκαθεν η καθημερινότητά μου ήταν γεμάτη με μουσική, και έπρεπε κάπως να βγει και να εκτονωθεί όλο αυτό. Με το vinyl-traffic νιώθω ότι μοιράζομαι την αγάπη μου για την μουσική με ακόμα περισσότερο κόσμο και κυρίως με ομοϊδεάτες που διψούν για πληροφορία και για νέα πράγματα όπως κι εγώ.

ucvinyl4111214 ucvinyl3111214 ucvinyl2111214

Έχετε πελάτες και από το εξωτερικό;
Ναι, στο vinyl-traffic έχουμε συνδρομητικά πακέτα για όλη την Ευρώπη και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Παρόλο που η υλοποίηση ενός τέτοιου project από την Ελλάδα είναι δύσκολη για πολλούς πρακτικούς λόγους, εμείς επιμένουμε!

Πώς κατάφερες να το στήσεις, είχες κάποια βοήθεια;
Το vinyl-traffic έχει στηθεί με δικά μας έξοδα, με πολύ προσωπική δουλειά, μεράκι, ώρες ατελείωτες στον υπολογιστή και έπειτα από βαθιά γνώση σε επιμέρους θέματα μουσικά και μη. Το αποτέλεσμα μας χαροποιεί ιδιαίτερα και το γεγονός ότι καταφέρνουμε και κάνουμε κάτι το οποίο μας γεμίζει απόλυτα, είναι επιτυχία.

Πώς είναι η ζωή στην Πάτρα, η μουσική..;
Η έδρα μας είναι η Πάτρα. Η πόλη με το λιμάνι που συνήθως όλοι περνάνε για να πάνε κάπου αλλού. Η καθημερινότητα περιλαμβάνει δουλειά, μικρές αποστάσεις με το αμάξι, μεσημεριανή σιέστα (όπως σε κάθε επαρχιακή πόλη που σέβεται τον εαυτό της) και το βράδυ μπύρες στα στέκια. Μουσικά η πόλη κινείται underground και νωχελικά. Μαγιά υπάρχει, αλλά θέλει κόπο και τρόπο για να βγει κάτι προς τα έξω.

vinyl traffic 3 vinyl traffic 2

Και ένα mixtape που έφτιαξε ο Γιώργος αποκλειστικά για το ΓΚΡΕΚΑ!

A Special Mixtape For GrekaMag : «In Gloomy Women We Trust» by Vinyltraffic on Mixcloud

http://vinyl-traffic.com/

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου