Όταν συναντάς συγκροτήματα με πολλά χρόνια παρουσίας στην ελληνική underground σκηνή, που επιμένουν να φτιάχνουν δική τους μουσική, και να συνεχίζουν σαν σχολική παρέα σε γαλαρία, να ροκάρουν παρά τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, δεν έχεις παρά να θαυμάσεις την επιμονή και αγάπη τους για τη μουσική. Οι Zebra Tracks ξεκίνησαν ως παρέα από το Αρσάκειο το 2005 και από τότε άλλαξαν πολλές φορές σύσταση, ο βασικός πυρήνας τους, όμως, έμεινε αναλοίωτος. Ο νέος τους δίσκος είναι ο καλύτερος μέχρι σήμερα. Το Waves, που κυκλοφόρησε από τη SIX D.O.G.S. Records, είναι ένας αμετανόητα κιθαριστικός δίσκος που βουτάει στα σκοτεινά νερά της new wave, με σοβαρή και άλλοτε επιπόλαιη διάθεση. Προέκυψε, όπως λένε, «από την ανάγκη τους για δημιουργία και επειδή, τελοσπάντων, βαριέσαι να παίζεις τα ίδια κομμάτια όλη την ώρα».

DSC_7580 DSC_7579

«Γιατί παίζετε μουσική», τους ρώτησα, «για τις γκόμενες, τα λεφτά, την εκτόνωση;».

«Για τις γκόμενες, τι άλλο;», λένε γελώντας. «Μπα, αυτές ήρθαν και έχουν πλέον εγκατασταθεί μόνιμα. Για την φάση παίζεις, για τα ταξίδια και την παρέα». Και πράγματι έχουν κάνει πολλά ταξίδια. Έχουν πάει Ευρώπη, Αθήνα και επαρχεία. Τις καλύτερες στιγμές που έχουν να θυμηθούν τις πέρασαν σε φεστιβάλ στα Γιάννενα.

Τα κομμάτια των Zebra Tracks, είναι ξεκάθαρα και ανάστατα, σαν παλλόμενες χορδές κιθάρας. Οι στίχοι τους, εμπνευσμένοι από θέματα καθημερινά είναι κι αυτοί λιτοί αλλά έντονοι. Στο καινούριο τους δίσκο ξεχωρίζει το ‘Villa’, τραγούδι που έγραψαν για την Βίλα Αμαλίας. «Εμπνεόμαστε από την καθημερινότητα, την επικαιρότητα, τα τυχαία συμβάντα. Μας αρέσει ο στίχος να έχει κοινωνικό περιεχόμενο. Δεν επιδιώκουμε όμως να γράψουμε πολιτικά τραγούδια. Μιλώντας για την κοινωνία γύρω σου, κάνεις συνάμα και πολιτική κριτική. Σήμερα αν μιλάς συνέχεια πολιτική θα σε πούνε γραφικό». «Όπως και να το κάνεις», καταλήγουν, «δεν έχει πολύ σημασία. Κανείς δεν ακούει τους στίχους από τα τραγούδια. Ειδικά όταν αυτά είναι με αγγλικό στίχο. Ούτε εμείς το κάνουμε όταν ακούμε άλλες μπάντες. Δεν θα προσέξουμε τους στίχους από την αρχή ως το τέλος όταν θα πάμε σ’ένα live».Λίγο πριν κλείσουμε την συζήτησή μας, αναφερθήκαμε και στο κομμάτι που έγραψαν πριν χρόνια για τον Ντούσαμ Μπάγιεβιτς και δεν κατάφερε ποτέ να ξεχαστεί. «Προσπαθούμε να ξεχάσουμε ότι υπήρξε αυτό το τραγούδι αλλά έχει τόσα views στο youtube, που δεν γίνεται να το προσπεράσεις!» Αν έγραφαν σήμερα ένα τραγούδι για ένα πρόσωπο της επικαιρότητας θα ήταν η Κριστίν Λαγκάρτ. «Ή ο Γιασέρ Αραφάτ. Αυτός είναι πάντα επίκαιρος».

DSC_7575DSC_7610 DSC_7634

Ο νέος δίσκος των Zebra Tracks ‘Waves’ κυκλοφορεί από το SIX D.O.G.S. Records σε digital album και βινύλιο. Η παρουσίαση του δίσκου τους θα γίνει στις 27/2 στο SIX D.O.G.S.

Άκουσε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ.

Facebook.