Οι Residents, το αμερικάνικο avant-garde σχήμα έχασε ένα από τα τέσσερα μάτια του, συγκεκριμένα στο γαλάζιο, στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Homer Flynn, συνεργάτης τους και μάνατζερ του συγκροτήματος ανέφερε ότι πρόσφατα μια εταιρία κούριερ παρέδωσε το κουτί που το περιείχε στο σπίτι του στο Haight Ashbury σε κάποιον άγνωστο, κάποια στιγμή που εκείνος έλειπε από σπίτι, ήταν με την οικογένειά του στη Νέα Ορλεάνη. Το κράνος-μάτι και μια παλιά φωτογραφία που δείχνει το γκρουπ είχαν ταξιδέψει σε μουσεία σε διάφορα μέρη του κόσμου τα τελευταία τρία χρόνια και η αξία τους σύμφωνα με τον Flynn είναι 120 χιλιάδες δολάρια [100 χιλιάδες το μάτι και 20 η φωτογραφία]. «Και τα δύο αναντικατάστατα» λέει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κλαπεί ένα μάτι του γκρουπ, την προηγούμενη φορά –πριν από 30 χρόνια- κάποιος είχε κλέψει το κόκκινο μάτι μετά από μια εμφάνισή τους, αλλά το είχε τελικά επιστρέψει [μάλλον δεν είχε ιδέα τι αξία θα είχε στο μέλλον]. Ο Flynn ελπίζει και τώρα να γίνει το ίδιο.

Τα τέσσερα μάτια [δες πιο πάνω στη φωτο] φτιάχτηκαν αρχικά το 1978 και οι Residents τα χρησιμοποιούσαν στα βίντεο και τις συναυλίες και ένα από αυτά υπάρχει σε μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το κούριερ ισχυρίζεται ότι το παρέδωσε στη σωστή διεύθυνση και κάποιος το παρέλαβε και υπόγραψε γι’ αυτό ως «B Ham». Προφανώς ήξερε τι έκανε.