H Χάφιγκτον Βογκ θα ’ρθει να πει στη Περιστέρα πώς να ντύνεται;

Και να μου την κάνουνε ξενόφερτη Μπέτυ;

Μόνο στην Αγλαΐα!: Είμαστε ένα κράτος με αξιοπρέπεια, φανζίν και αριστερές σκηνογράφες: Πώς θα πρέπει να ντύνεται η πρώτη κυρία πρώτη Περιστέρα και ο καλά-δεν-είναι-και-ο-πρώτος αριστερός-αρτινός

από τη ΚΥΨΕΛΑΡΑ ΟΕ-ΟΕΕΕ

Η Αγλαΐα ξέρει πως δε σε κάνει το ράσο παππά, αλλά το μούσι, και άρα οι Τρίχες είναι το κλειδί ΚΑΘΕ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ.

Προτείνουμε στη κυρία Περιστέρα (και τη συγχαίρουμε για το όμορφο Ελληνικό της όνομα) ένα Σινιόν τύπου Κυψέλη που είναι και εκθαμβωτικό και παντοτινό, αλλά με γλάστρες ή τουλάχιστο μια ανθοδέσμη ή ένα κλιψάκι μαργαρίτα.

new-4

Σε συνέχεια, ακολουθούν ποικίλες προτάσεις που σκιαγραφούν τον άνετο και κλασικό χαρακτήρα της, ακροβατώντας ανάμεσα στην Άρτα και τα Γιάννενα. Αυτά τα απλά σύνολα θυμίζουν παλιές, καλές σοβιετικές εποχές και τη Κυριακή πρωί στην Κυψέλη που βγαίνουν οι θείτσες να ψωνίσουν. Τα κεντίδια θα κάνουν τον Πρωθυπουργό να βουρκώσει.

Καιρός να σταματήσουν οι κιουρίες της τηλεόρασης να καλύπτουν επί του θέματος της πρώτης κυρίας Περιστέρας ως στήριγμα του Πρωθυπουργού μας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΩΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ μαντάμες μας. Επιστήμων (στα κουμπιούτερς) και μαμά. Και καιρός να σταματήσουν να αναπαράγουν τις στελιστικές συμβουλές των πουλημένων και των μονοπωλίων.

Και τα εμπριμέ μας θα τα βάλουμε και τα μαύρα μας και τα μονόχρωμά μας και ότι μας βολεύει.

 

new-24

Τέλος, για τον πρόεδρο, τον οποίο η γιαγιά μου ψήφισε αφενός γιατί είναι σχωριανός μας, αφετέρου γιατί “τπιδί δν’εχ γραβάτς’ να βαν’ κι’ουλ οιάλλ’ εχνε γραβάστς’, κύριε Πρόεδρε, για να μη παρατηρεί κανείς την έλλειψη γραβάτας προτείνουμε τις εξής δύο λύσεις: να ΠΑΨΕΙ το γαλάζιο πουκάμισο, το γαλάζιο είναι κακό δημοσιοϋπαλληλίστικο και απαιτεί γραβάτα, ανταυτού, το γκρι είναι σικ, ειδικά με γιακά Μάο, και το εγκρίνει και ο αρχηγός. Για να ολοκληρώσουμε το σοφιστικέ λουκ προτείνουμε μανικετόκουμπα σφυροδρέπανα, για να κόπτονται τα ήπατα των δεξιώνε, η καλημέρες από τους κεντρώους και να κάνεις τον Κουτσουμπίνο να κλάψει για το λάθος που θα του αποδείξεις πως έπραξε ενάντια στον Ελληνικό Λαό (δεύτερη φορά, Κόμμα, που μας απογοητεύεις)

new-25410550923_790641607656948_6668333787167574479_n

και ΤΩΡΑ είναι η ώρα του λαού. Δεδομένων των άστατων και ακραίων καιρικών συνθηκών όλοι ξέρουμε ότι η Αθήνα (σταδιακά θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα) θα γίνει μια απέραντη σοβιετική στέπα. ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΜΟΥΘ. Γι αυτό και προτείνουμε να τιμηθεί το παλιό, καλό γούνινο ρωσ’κο καπέλο.

Όποιος το νιώθει μπορεί να αυτοσχεδιάσει και με τσεμπέρι.

10845868_790641864323589_994936186232047292_o

Τέλος επαναπρωθούμε τα κορμάκια  και τα φορεματάκια των ντεμοστρασιών για αθλητικό πνεύμα , ομαδικότητα και λαϊκή κυριαρχία.

Κείμενο και φωτογραφίες: Αγλαΐες.