Στις 12 Ιουνίου αρχίζει το Μουντιάλ στη Βραζιλία. Για έναν ολόκληρο μήνα οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα αποθεώσουν από τηλεοράσεως την στρογγυλή θεά.

Μια διαφορετική ενδεκάδα, γνωστών εικαστικών καλλιτεχνών, το ίδιο ακριβώς διάστημα στο κέντρο της Αθήνας θα αποπειραθεί με όχημα την έκθεση
Fis forFootball  να διερευνήσει το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό και πολιτισμικό φαινόμενο, με όλες τις αντινομίες και αμφισημίες που αυτό εγγενώς εμπεριέχει, τόσο διαχρονικά όσο και σήμερα, την εποχή της παγκοσμιοποίησης· ένα φαινόμενο που, απ’ ό,τι φαίνεται, όσο και αν αλλάξουν οι καιροί, η δομή του παραμένει αναλλοίωτη. 

Φυσικά θα παρακολουθούμε και τους αγώνες! Στονχώρο της έκθεσης Skouze3 στην Πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι, θα υπάρχει προβολή όλων των αγώνων του Μουντιάλ καθημερινά, ώστε να δημιουργηθεί μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στο ίδιο το άθλημα και την έκθεση, προσδίδοντας κι έναν φεστιβαλικό χαρακτήρα που είναι τόσο ταιριαστός με το πνεύμα της ίδιας της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.  

Μέσα από μια επιλογή παλαιότερων και νέων έργων (φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, βίντεο), οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες σχολιάζουν κριτικά το σύγχρονο ποδοσφαιρικό υποκείμενο, τον homofootballus, καθώς και επιμέρους ζητήματα που συνδέονται με το ποδόσφαιρο: από τις πολιτικές της (εθνικής και έμφυλης) ταυτότητας, την προπαγάνδα και τη βία, μέχρι ζητήματα χώρου, αρχιτεκτονικής και μελλοντικής εκδοχής του ποδοσφαίρου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 03.00
Θα υπάρχει παράλληλη προβολή των αγώνων του Μουντιάλ
Skouze3
Σκουζέ 3, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι Αθήνα

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αντώνης Καπνίσης, Χρίστος Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Δημήτρης Ντοκατζής, Νίκος Παπαδημητρίου, Άρτεμις Ποταμιάνου, Έφη Σπύρου, Παύλος Φυσάκης, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Versaweiss
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αργιανάς
Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 20.00
Διάρκεια: 12 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2014