Restart είναι να δίνεις ευκαιρίες σε νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, νέους ανθρώπους.

Τι είναι ο Restart Up διαγωνισμός; Ένας διαγωνισμός για ανήσυχα μυαλά. Για νέους και νέες με δημιουργική δραστηριότητα και ιδέες που θέλουν να τις κάνουν πράξη. Ένας διαγωνισμός του CU και του Ρομάντσο που σου δίνει  τη δυνατότητα να διεκδικήσεις την καλύτερη αρχή της επαγγελματικής σου καριέρας.  Ο διαγωνισμός αυτός έχει τρέξει δύο φορές και 12 νικητές έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό restart στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο. Ο 3ος γύρος του διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη και θα αναδείξει τους επόμενους νικητές.

 

Τι πρέπει να κάνεις; Αν είσαι νέος δημιουργός 18-28 ετών και χρειάζεσαι το χώρο για να αναπτύξεις επαγγελματικά τη δραστηριότητά σου … εδώ είσαι! Εκφράσου ελεύθερα με φαντασία, ευρηματικότητα κι εργαλείο το κινητό σου. Φτιάξε ένα τρίλεπτο video, στο οποίο θα παρουσιάζεις τη δημιουργική σου δραστηριότητα και θα εξηγείς γιατί χρειάζεσαι το χώρο για να την κάνεις πράξη.  Υποβολή συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου εδώ.

 

Τι κερδίζεις με τη συμμετοχή σου; Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν 4 νικητές ή ομάδες νικητών, οι οποίοι θα κερδίσουν 8 μήνες δωρεάν φιλοξενίας στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο με όλα τα εφόδια για να κάνουν την καλύτερη αρχή της επαγγελματικής τους καριέρας.

 

Τι είναι η θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο; Το Ρομάντσο βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αποτελείται ταυτόχρονα από μια θερμοκοιτίδα – χώρους γραφείων δραστηριοποίησης νέων επιχειρήσεων του δημιουργικού χώρου και ένα πολιτιστικό κέντρο, ανοιχτό στο κοινό, με καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο το οποίο για δεκαετίες στέγαζε τα περιοδικά Ρομάντσο, Πάνθεον, Βεντέτα και σήμερα βιώνει το δικό του Restart καθώς ανακαινίστηκε πλήρως μπαίνοντας σε μια νέα εποχή. Η θερμοκοιτίδα λειτουργεί ως χώρος στέγασης και παροχής υπηρεσιών σε νέους ή νέες επιχειρήσεις που αντικείμενο τους έχουν το διευρυμένο δημιουργικό χώρο. Με ιδιωτικούς χώρους γραφείων αλλά και συνεργατικούς χώρους, η θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης. Σκοπός του είναι η επανεργοποίηση ενός ξεχασμένου σημείου του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που κάποια χρόνια πριν αποτελούσε σημαντικό κομμάτι του δημιουργικό πυρήνα της αστικής ζωής.

 

Τι λένε οι προηγούμενοι νικητές;

Ο Αντώνης Κωνσταντάρας και η Νεφέλη Τσάλτα είναι νικητές του 2ου γύρου του διαγωνισμού με τη δισκογραφική εταιρεία Pink Motel records.

Η κοινή αισθητική της Νεφέλης και του Αντώνη τους έφερε κοντά και αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί, το 2012. Μια δισκογραφική εταιρεία που αρχικά είχε ως σκοπό της να κυκλοφορεί τις προσωπικές δουλειές του Αντώνη αλλά σύντομα τράβηξε το ενδιαφέρον και άλλων μουσικών, με αποτέλεσμα να διευρύνει τη δράση της. Η Pink Motel αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί δουλειές νέων καλλιτεχνών κυρίως σε μορφή κασέτας και σε δίσκους βινυλίου, ενώ μετρά και κάποιες online κυκλοφορίες. Παράλληλα, εκδίδει ένα fanzine, αναλαμβάνει το management των καλλιτεχνών της, διοργανώνει συναυλίες και parties και επιμελείται εικαστικά τις κυκλοφορίες της καθώς και τις συσκευασίες τους, που είναι φτιαγμένες μία – μία, στο χέρι! Κέρδισαν το διαγωνισμό και ερχόμενοι στο Ρομάντσο δεν πίστευαν πως επιτέλους έχουν το δικό τους γραφείο. Η παραμονή τους στο κτίριο τους έχει οργανώσει και βοηθήσει να δουλεύουν ακούραστα, παίρνοντας χρήσιμες συμβουλές και γνώμες από τα υπόλοιπα γραφεία για τη δουλειά τους. Στόχος της Pink Motel είναι οι κυκλοφορίες της να φτάνουν σιγά σιγά σε όλο και περισσότερο κόσμο, να διοργανώνουν μεγαλύτερες συναυλίες και να κάνουν πολλά parties, με αποτέλεσμα το εγχείρημα τους να εξελιχθεί σε μια βιώσιμη για αυτούς συνθήκη.

Τι λένε οι ίδιοι για το γραφείο-βραβείο τους και την εμπειρία απ τη φιλοξενία τους στο Ρομάντσο: «Από τότε που ήρθαμε στο Ρομάντσο έχουμε μια ροή. Μας βάζει σε μια σειρά, βρισκόμαστε σε ένα χώρο που έχει πράγματα που αφορούν αμιγώς τη δουλειά μας και τίποτα άλλο που να μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή».

 

Πληροφορίες για τον 3ο γύρο του διαγωνισμού & δήλωση συμμετοχής: www.vodafonecu.gr/restartup

CU-RestartUp@Ρομαντσο-Poster