Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Prins Obi των Baby Guru μόλις κυκλοφόρησε από την Inner Ear και είναι από τους πιο όμορφους δίσκους που κυκλοφόρησαν το 2014, πολύ πιο ήρεμο και συναισθηματικό από τα άλμπουμ των Baby Guru. Εδώ είναι η συνέντευξή του στη Lifo.

Το Weekend Lovers που το ανοίγει είναι σαν μπαλάντα από το Space Oddity, έχει ένα υπέροχο ρεφρέν και ένα ξεκίνημα που σε βάζει αμέσως στο mood ερωτικό: Once in a while we steal some time to hit the road / like a bunch of weekend lovers / lose track of time, I think I’m blind, you’re not really mine / but the mystery still hovers…

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να γράψεις ωραία ποπ κομμάτια, ακόμα πιο δύσκολο και από το να βρεις concept και να παίζεις με επίπεδα ήχων και να πειραματίζεσαι με ηχοτοπία και όλα αυτά τα βαρετά -και στην πραγματικότητα ανούσια- που λίγοι μπορούν να τα κάνουν ενδιαφέροντα.

Το Notions έχει 11 ποπ κομμάτια [συν ένα κρυμμένο στο τέλος του CD -μόνο στο CD] που το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Κι όσο ακούς το δίσκο τόσο περισσότερο εκτιμάς την κλασική δομή των τραγουδιών που δεν σε αφήνουν ούτε δευτερόλεπτο να βαρεθείς.

Άκου το Larry the King, για παράδειγμα με την εϊτίλα στο ρυθμό, το φινάλε α λα Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη και τους στίχους που φαίνονται χιουμοριστικοί, αλλά είναι τόσο αληθινοί και περιγράφουν πολύ ρεαλιστικά αυτόν που αναφέρεται το τραγούδι.

γυαλιστερές επιφάνεις, σκάρτες διαφάνειες / τα ποντίκια στέκονται μπροστά στο laptop / και λοιδορούν

Παρόλο που είναι παλιομοδίτικος ο ήχος το Notions είναι σημερινό από κάθε άποψη,  ακριβώς όπως είναι όλα τα κλασικά άλμπουμ
you say that it’s alright, I can’t believe you
there’s a secret sorrow hanging over you
do you think we can try it?
do you think we can work things out?
broken promises, that’s what life is about

you can share the pain with me
I can wait until it’s over
all the dreams have now wore thin
we are dead inside and sober…

Για να ακούσεις τα υπόλοιπα κομμάτια μπες εδώ.