Πέρσι η Alsarah είχε βγάλει ένα δίσκο με τον Débruit που χάθηκε μέσα στο χάος από κυκλοφορίες και δεν τον πήρα είδηση. Καλό δίσκο, κυκλοφόρησε λίγο πριν το τέλος του 2013 με 11 κομμάτια που μιλούσαν για ταξίδια στην Αφρικανική ήπειρο, με τίτλο Aljawal (δηλαδή «ταξιδιώτης»). «Μία αντανάκλαση της νομαδικής ζωής τον 21ο αιώνα, συναντήσεις με νέες πόλεις και ανθρώπους» τον χαρακτήριζαν οι ίδιοι.

mmmm

Η Alsarah είναι μία από τις πολύ ιδιαίτερες φωνές της νέας Υόρκης και δεν είναι μια απλή τραγουδίστρια. Είναι επίσης μουσικός και εθνομουσικολόγος που γεννήθηκε στο Σουδάν. Έζησε μέχρι τα 8 της στο Χαρτούμ και όταν άρχισαν οι προστριβές και το καθεστώς έγινε πνιγηρό η οικογένειά της μετακόμισε στην Υεμένη. Το 1994 που ξέσπασε ο πόλεμος έφυγαν για Αμερική και από τότε ζει στο Μπρούκλιν.

a3289603376_10 0002424598_10

Το 2014 η Alasarah έβγαλε το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Silt με τους Nubatones να τη συνοδεύουν σε μερικά εξαιρετικά αφροφάνκ κομμάτια. Κυκλοφόρησε το Μάρτιο και έμεινε κι αυτός στον πολύ κλειστό κύκλο των μυημένων. Ρυθμικό, αλλά με μια λυπητερή αίσθηση να πλανάται από την αρχή μέχρι το τέλος.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε μία remix έκδοση του άλμπουμ που δίνει μια πιο σύγχρονη χροιά σε κάποια από τα κομμάτια και κάνει τη φωνή της Alasarah ακούγεται λιγότερο λυπητερή.

Silt Remixed – Alsarah and the Nubatones. Είναι ένα από τα άλμπουμ που αξίζει να ψάξεις τώρα που άρχισαν οι ανασκοπήσεις…

Ολόκληρο το άλμπουμ είναι εδώ.

Και οι αρχικές εκτελέσεις των κομματιών